Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №877 від 06.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Екзотика на прилавку

Екзотика на прилавку

Дуже часто на полицях супермаркету ми зустрічаємо цікаві чи то овочі чи фрукти і навіть не здогадуємося, звідки вони приїхали, як їх їдять, які вони на смак, з чим краще смакують. На Землі існує сила-силенна різноманітних фруктів, овочів, які незвичні для нас не лише на вигляд, а й на смак. Пропонуємо вам дізнатись більше про ці заморські чудасії, а також зрозуміти, як і з чим їх їсти.

1. Авокадо

Авокадо – це вічнозелена рослина, яку вирощують в Латинській Америці і деяких регіонах Африки та Ізраїлю. Плід містить велику кількість вітамінів, залізо, мідь, калій. Завдяки вітаміну В6 та Е авокадо поліпшує стан шкіри, запобігає старінню, позбавляє від депресії, покращує роботу серця і має протизапальну дію. На вигляд авокадо темно-зеленого кольору з жорсткуватою шкіркою, м’якоть – масляниста, салатового або жовтуватого кольору з легким горіховим смаком. Плід має одну велику кісточку посередині. Авокадо використовують у приготуванні суші та багатьох стравах мексиканської кухні. Також із нього готують смачні соуси, закуски, салати і навіть десерти.

2. Манго

Манго – вічнозелене дерево, поширене в багатьох країнах світу, зокрема Індії, Мексиці, США, на Карибських островах, у Австралії, країнах Азії. Фрукти вагою до 2 кілограмів, ззовні червонуваті з жовтими і зеленими розводами, м’якоть жовта, дуже солодка на смак і волокниста, але це вже залежить від зрілості фрукта. Містить велику кількість вітаміну А, С, В1, В2 і вуглеводів. Покращує зір, сприяє поліпшенню імунітету, допомагає схуднути та захищає від застудних захворювань. Чудово смакує в фруктових салатах, з нього виготовляють джем, морозиво, лікери.

3. Карамбола

Карамбола, вона ж тропічна зірка і старфрут. Дуже красивий фрукт, який у розрізі має форму зірки, вирощують на Шрі-Ланці, в Індії та Індонезії. Карамбола містить вітамін С, бета-каротин, залізо, фосфор і багато інших корисних елементів. Завдяки ним цей екзотичний фрукт покращує роботу серцево-судинних органів, знижує кров’яний тиск, сприяє схудненню, допомагає при авітамінозі, покращує стан шкіри та волосся. Сік тропічної зірки знімає спрагу і може врятувати від похмілля, тримає організм в тонусі. На смак карамбола кисло-солодка і нагадує поєднання яблука та аґрусу. У країнах Азії цей фрукт використовують у приготуванні риби та у фруктових салатах та джемах. А завдяки красивій формі зірочки – це ще й чудова прикраса для десертів та напоїв.

4. Каперси

Каперси – це нерозкриті бруньки квітів вічнозеленого чагарнику «капара», який поширений у Європі, Індії, Північній Африці, Північній Америці. Містять велику кількість хлорофілу, який є чудовим природнім антиоксидантом, також багаті на цинк, залізо, натрій, йод. Завдяки вмісту великої кількості корисних речовин каперси покращують імунітет, стан нервової системи, захищають шкіру і мають протизапальну дію. На смак каперси терпкуваті і кисло-солоні, з легкою гостринкою. У їжу найчастіше вживаються в маринованому вигляді, як доповнення до салатів, супів, рибних і м’ясних страв, а також є основною складовою соусу «тартар».

5. Маракуя

Маракуя поширена у країнах з тропічним і субтропічним кліматом, містить велику кількість вітаміну С, заліза і багато корисних мікроелементів. Тому її рекомендують вживати для покращення імунітету, при застуді і грипі, для поліпшення роботи серцево-судинних органів, нормалізації роботи кишечника. Фрукт округлої форми, розміром до 10 сантиметрів у діаметрі, темно-фіолетового кольору і гладенькою шкіркою. Усередині прозора м’якоть з їстівним насінням, на смак кисло-солодка, дуже соковита, з неперевершеним ароматом. Маракуя використовується у фруктових салатах, у приготуванні желе, різноманітних напоїв, солодких соусів та йогуртів.

6. Фейхоа

Плід вічнозеленого дерева, яке росте в субтропічному кліматі Нової Зеландії, Сицилії, Бразилії, Криму, Вірменії, Уругваю. Містить велику кількість вітаміну С і йоду та багато корисних елементів, які допомагають при авітамінозі, покращують імунітет, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, тонізують організм і допомагають скинути зайву вагу. Плід фейхоа має видовжену форму, зовні темно-зеленого кольору, а в середині м’якоть має бути прозорою, якщо плід дозрілий. На смак м’якоть нагадує поєднання суниці, ківі та ананаса. Використовують фейхоа в салатах, соусах та різноманітних десертах – в пудингах, джемах і пирогах.

7. Тамарілло

Тамарілло росте на невисоких деревах, які вирощують у Новій Зеландії, Китаї, Індії та Австралії. Містить велику кількість вітаміну А, В6, С, а також калій, кальцій, цинк. Чудово тонізує організм, запобігає старінню шкіри, покращує стан нервової системи, зміцнює імунітет, сприяє схудненню. Росте гронами, по 12 плодів у кожній. На вигляд подібний до помідора, продовгуватої форми до 10 сантиметрів. Колір шкірки від фіолетового, червоного аж до жовтого. М’якоть жовто-оранжева, м’яка, солодка з терпким присмаком, нагадує поєднання аґрусу, сливи і томату. Використовують тамарілло у приготуванні м’яса, супів, салатів, соусів, десертів і різноманітних напоях.

8. Кокос

Кокос росте на кожному узбережжі у тропічному кліматі. Він містить велику кількість вітаміну С, В, залізо, кальцій, магній, жирні олії. Тому він покращує циркуляцію крові, знижує рівень холестерину, покращує стан шкіри і волосся, нормалізує травлення, зміцнює імунітет і чудово тонізує організм. На вигляд це великий горіх у діаметрі до 30 сантиметрів, з міцною коричневою шкаралупою, білою м’якоттю і прозорою кокосовою водою. М’якоть кокоса білосніжна, масляниста і трішки солодкувата, а вода має кисло-солодкий смак. До речі, кокосове молоко – це штучно створений напій, який виготовляють із м’якоті кокоса і води. Використовують кокос найчастіше у випічці, фруктових салатах, напоях і різноманітних десертах.

9. Пітахайя червона (драконів фрукт)

Драконів фрукт вирощують у Південно-Східній Азії, США, Австралії. Це низькокалорійний фрукт, який містить вітаміни В, С, Е, а також кальцій, фосфор, залізо. Пітахайя зміцнює нервову систему, покращує роботу серця, зміцнює імунітет, позбавляє від депресії, регулює рівень цукру і допомагає скинути зайву вагу. На вигляд це червонуватий фрукт, який має гладеньку шкірку і весь вкритий видовженими листочками. А всередині м’якоть може бути червоного або білого кольору з дрібненьким чорним насінням, яке нагадує мак. На смак пітахайя соковита і дуже ароматна, нагадує поєднання груші та ківі. Використовують у приготуванні фруктових салатів, морозива, джемів, соусів, желе та освіжаючих напоїв.

10. Фізаліс

Фізаліс вирощують у багатьох країнах, зокрема на півдні Азії, Європи, в Південній та Центральній Америці. Містить велику кількість вітамінів А, групи В, органічні кислоти. Фізаліс допомагає позбутись головного болю, зміцнює нервову систему та імунітет, запобігає виникненню ракових пухлин, нормалізує роботу серцево-судинної системи, бореться з різноманітними алергіями, тримає організм у тонусі. На вигляд фізаліс нагадує паперовий китайський ліхтарик, тому що має навколо ягоди чохол, який висихає, коли плід дозрів. Кругла оранжева ягода на смак кисло-солодка, нагадує поєднання полуниці із соком лимона. Використовують фізаліс як у свіжому так і в сушеному вигляді, для приготування різноманітних салатів, соусів, джемів, десертів і навіть для виготовлення цукерок.

11. Гуайява (гуава)

Гуайява – плід вічнозеленого дерева-чагарника, яке росте в усіх тропічних країнах. Містить величезну кількість вітаміну С, а також А, В, Е, калій, кальцій, магній, залізо, селен. Нормалізує тиск, покращує роботу серця, зміцнює імунітет, допомагає позбутися депресивних станів та нервових розладів, володіє протизапальною дією. Плоди гуайяви грушоподібної форми до 15 сантиметрів, світло-зеленого кольору, з тонкою гладенькою шкірочкою, а м’якоть соковита, біла з жовтуватим або червонуватим кольором та жорстким насінням. Аромат легкий, нагадує цедру лимона. На смак це кисло-солодкий фрукт, нагадує полуницю з грушею. Його можна їсти зі шкіркою і насінням, а можна очищати. Використовують у салатах, желе, соусах, сиропах і навіть як гарнір до м’ясних страв.

12. Гранаділла

Це деревовидна ліана, яка поширена в Центральній і Південній Америці. Містить вітаміни А, С, залізо, фосфор і багато клітковини – завдяки цим корисним елементам допомагає боротися з безсонням, покращує роботу серцево-судинної системи, поліпшує зір. Дуже корисний фрукт для вагітних та годуючих матерів, оскільки сприяє виробленню материнського молока. Гранаділла має плід округлої форми з гладенькою, тонкою, оранжевою шкірочкою, м’якоть прозорого кольору з насінням, яка трішки нагадує аґрус. Смаком подібна до маракуйї, але без кислинки, дуже солодка. У кулінарії використовується для приготування десертів, фруктових салатів, желе, йогуртів, напоїв, соусів та сиропів.

13. Пепіно

Пепіно, або солодкий огірок – це вічнозелений чагарник, який вирощують у Новій Зеландії, Чилі та Перу. Містить вітаміни А, групи В, С, РР, велику кількість калію, залізо, каротин та багато інших корисних елементів. Пепіно допомагає в регуляції кров’яного тиску, корисний при діабеті та при захворюваннях щитовидної залози, тримає організм у тонусі. За формою пепіно може бути подовгастим або круглим, жовтого або кремового кольору з темно-фіолетовими прожилками. М’якоть кремового кольору, дуже соковита і на смак нагадує поєднання солодкої дині, груші, лимона та огірка. Використовують його для компотів, супів, різноманітних десертів та соусів, його навіть консервують.

14. Кумкват

Маленькі апельсинчики, які вирощують в США, Японії, Південно-східній Азії, Близькому Сході і Південній Європі, дуже часто зустрічаємо на прилавках супермаркетів. Цей фрукт багатий на вітаміни, мінерали і ефірні олії, які знімають запальні процеси, захищають від застудних захворювань, запобігають виникненню депресивних станів, зміцнюють імунітет, сприяють швидкому схудненню. Кумкват можна їсти разом із шкіркою, тому що вона солодка, а смаком він схожий на кислий мандарин. Використовують його у приготуванні джемів, фруктових салатів, соусів, чудово поєднується із м’ясом. Слугує цікавою і оригінальною прикрасою різноманітних страв, з нього роблять цукати і просто вживають у сирому вигляді.

15. Черімоя

Фрукт черімоя вирощують у Південній Африці, Австралії, Індії і на Середземномор’ї. Містить велику кількість вітаміну С, В, кальцій, цинк та багато інших корисних речовин. Завдяки такому вмісту вітамінів покращує обмінні процеси в організмі, захищає від грипу та застуди, зміцнює імунітет і нервову систему. Плід черімоя має форму серця, світло-зеленого кольору з сегментованими наростами на шкірці. М’якоть білого кольору, кремоподібна за структурою, з великим насінням, яке не можна їсти. На смак нагадує поєднання кокоса, полуниці, манго і банана. Використовують у приготуванні морозива, фруктових салатів, йогуртів, різноманітних десертів та напоїв.

16. Мангостан

Мангостан – це плодове, вічнозелене дерево, яке росте лише у вологому екваторіальному кліматі. Він багатий на вітаміни С, Е, В1, В2 та мікроелементи кальцій, калій, магній, цинк, натрій. Цей фрукт вважається найкращим антиоксидантом, який володіє протигрибковими властивостями і здатен запобігати мутаціям ДНК. Він нормалізує роботу серця і нервової системи, запобігає виникненню онкозахворювань, зміцнює імунітет. Мангостан має округлу форму діаметром до 8 сантиметрів, з міцною і товстою неїстівною шкіркою темно-фіолетового кольору. М’якоть фрукта біла, дуже соковита і масляниста, розділена на сегменти. Ніжний на смак, кисло-солодкий фрукт володіє тонким ароматом. Мангостан використовують у приготуванні фруктових салатів, желе, морозива, але найчастіше його вживають у свіжому вигляді.

06.09.2018


Переглядів: 1773

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21073)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17215)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14469)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13911)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13864)
• Живи до ста! [965] (13858)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13568)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13120)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (959)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (82)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (75)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"