Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №886 від 08.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс спорту

У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти»

У Києві стартував всеукраїнський фінал «Олімпійського лелеченяти»

Ось уже восьмий рік поспіль Національний олімпійський комітет України проводить фінал Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей «Олімпійське лелеченя». Це спортивно-масовий захід серед дітей, метою якого є популяризація олімпійських ідей, залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом, виховання у нового покоління патріотизму, прагнення до досконалості, дружби та взаємоповаги.

Упродовж року понад 70 тисяч учнів 12-14 років з більш ніж 5 тисяч шкіл усіх регіонів країни виборювали право представляти свою область на найголовнішому старті сезону. Змагання проходили у декілька етапів, починаючи від турнірів між класами, школами району, міст, області. І ось тепер 300 найспортивніших, найактивніших та найкмітливіших дітей команд-переможниць з 25 регіонів України зібралися у столиці, щоб упродовж тижня визначити найкращих серед кращих. Рівненщину на цих змаганнях представляла команда «Екстрім» сформована з учнів Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум».

На відкриття змагань до фіналістів «Олімпійського лелеченя» завітали почесні гості - президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник міністра освіти і науки Роман Греба, заступник керівника Державного управління справами Сергій Борзов, виконавчий директор Київського міського відділення НОК Ростислав Драпушко, президент Олімпійської Академії України Марія Булатова, директор представництва Dow в Україні Олександр Александро, президент федерації настільного тенісу України Олександр Зац та генеральний директор Міжнародного дитячого центру «Артек» Сергій Капустін. Учасникам побажали і надалі дружити зі спортом та залишатись такими ж активними, цілеспрямованими і розумними олімпійцями. Президент НОК також порадив школярам рівнятися на прославлених атлетів, які будуть підтримувати їх упродовж цього тижня. Це відомі українські олімпійці — Юрій Чебан, Світлана Мазій, Армен Варданян, Наталя Ляпіна та багато інших. На відкритті змагань Сергій Бубка сказав: «Дуже гарний захід – це розпочинається фінальна частина «Олімпійського лелеченя». Ці змагання проходили в різних куточках нашої країни протягом цілого року. Я впевнений, що буде дуже цікава боротьба і переможе кращий. Артек – це чудове місце, дуже гарний центр. Я впевнений, що сюди буде приїжджати діточок більше і більше, і вони будуть рухатись вперед, покращувати свої знання в олімпійському русі і в цілому фізично будуть рухатись далі».

Програма заходу була дуже насиченою і різноманітною. Протягом тижня учасники фіналу зустрічалися з олімпійцями, брали участь у «Хімічній лабораторії Dow», знайомилися з правилами гри Регбі-5. Але про все за порядком.

Школярі з усієї країни, які змагалися у фіналі “Олімпійського лелеченяти”-2018, мали чудову нагоду зустрітися з відомими спортсменами в рамках модулю “Чат з чемпіонами та лідерські якості” . Цей проект Національного олімпійського комітету України, що проходить за підтримки компанії The Coca-Cola Foundation, дає можливість дітям поспілкуватися з уславленими українськими атлетами, відповісти на їхні запитання та надихнути на перемогу. Цього разу до МДЦ «Артек» завітали: олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій і олімпійська чемпіонка з фехтування, срібна та дворазова бронзова призерка Олімпіади Ольга Харлан. Чемпіони тепло привітали учасників всеукраїнського фіналу «Олімпійське лелеченя» та побажали їм впевнено йти до цілей, які вони ставлять перед собою. «Бажаю кожному з вас – мріяти. Адже мрії обов’язково здійснюються. Однак для цього треба наполегливо працювати», - зазначила Ольга Харлан. «Ви думаєте, я ніколи не хотів покинути спорт? У дитинстві казав собі, що кидаю, після кожного тренування. Однак зранку прокидався, збирався з силами та знову йшов уперед. Варто лише спробувати спорт – і ви вже не уявлятимете своє життя без нього», - додав Олексій Торохтій.

Після вступної частини, у якій олімпійці розповіли про себе, свій вид спорту та свій шлях до перемог, настала черга запитань від школярів. А їх була величезна кількість і щирі дитячі запитання до відомих спортсменів лунали з усіх куточків залу. «Лелеченят» цікавило абсолютно все – наприклад, як справитися з хвилюваннями та страхами перед виступами, як поладнати з батьками, якщо вони не розділяють твої захоплення спортом, як відновлюватися після травм. Запитували й про те, наскільки спорт здатен змінити долю, скільки країн вдалося відвідати Олексію та Олі за свою професійну кар’єру та які змагання у їхньому житті були найскладнішими. На всі запитання гості старалися дати максимально вичерпну відповідь.

The Dow Chemical Company – міжнародна американська хімічна компанія, що входить до списку ТОП-спонсорів Міжнародного Олімпійського Комітету. Перед тим, як розгорнути на сцені справжню хімічну лабораторію, до дітей, що зібралися в актовій залі, звернувся Олександр Дишлевий, менеджер напрямку Dow Industrial Solutions, представництва Dow Europe GmbH в Україні. Пан Олександр привітав дітей з участю у фінальному етапі проекту НОК, партнером якого виступило представництво Dow в Україні. Він розповів “лелеченятам” про те, як хімічні розробки слугують людству, однак наголосив, що у будь-якій сфері діяльності, окрім хімічних елементів, на першому плані завжди має бути і так званий “людський елемент”. Адже універсальні людські цінності, які перекликаються з олімпійськими, важливі для розвитку суспільства та щасливого життя усіх його членів.

На великих екранах дітям показали цікаві відеоролики про напрямки діяльності компанії Dow, які також пояснювали, чому так важливо при цьому дбати про навколишнє середовище та дбайливо ставитися до Землі і природних ресурсів.

А далі чарівники-лаборанти продемонстрували дітям теорію на практиці. У пізнавальних та веселих дослідах змогли взяти участь представники кожної з 25 команд-областей, яких по черзі запрошували на сцену. Дітям дуже сподобалися і досліди з синхронного підстрибування піни, і перевірка об’єму легень наших юних олімпійців, і навіть експеримент з безслідного розчинення будь-яких страхів та ще багато-багато інших!

На завершення заходу діти та чарівники-лаборанти зробили спільне фото на фоні густого туману, який самі ж і “створили”, скориставшись своїми знаннями та вміннями з хімії.

На дворі чудова сонячна і помірно тепла осіння погода. У гості до «артеківських лелеченят» завітав президент фонду розвитку дитячо-юнацького регбі – Леонід Дейнеко та тренери, які презентували одну з найбільш цікавих та популярних спортивно-командних ігор – безконтактне регбі або регбі-5. Такі змагання також ще називаються регбі на стрічках. Різновид безконтактного регбі з використанням додаткового спортивного обладнання – 2-х стрічок на наліпках (тегів). Цей вид регбі частіше всього використовується в якості навчання новачків, а також для популяризації регбі серед дітей і підлітків. Ця гра заснована на самих простих і базових правилах класичного регбі. «Сьогодні був надзвичайний день. Ми вперше грали в регбі-5 і нам це сподобалося. Ця гра дає можливість проявити свої індивідуальні здібності з максимальною користю для команди», – так прокоментували свою участь у грі Гаврюк Ян та Хомчук Артур.

В останній день перебування в Артеці, організатори змагань вперше для учасників заходу «Олімпійське лелеченя» провели дослідницько-освітній квест «У пошуках козацьких скарбів». Міжнародний дитячий центр «Артек» – це місце, де діти мають можливість різносторонньо розвиватись, навчатись та формувати дух національно-патріотичного виховання. Напевне, ніхто не сперечатиметься, що козаки – досить цікаве «явище» в історії. Скільки є різноманітних згадок про них, і не тільки українських. Однак поряд з їх мужністю, силою, хитрістю та розумом частенько зустрічається краплинка містики, яка робить їх чимось більшим, ніж просто вояками. Спробувати себе у ролі справжніх козаків змогли усі бажаючі. Так як центром запорожців була дніпровська фортеця – Січ, прообразом якої було укріплення, споруджене волинським князем Дмитром-Байдою Вишневецьким на острові Мала Хортиця 1556 року, то для того, щоб відчути себе справжніми козаками, усі події відбувались на Артеківській Козацькій Січі. Артеківська Козацька Січ – це неймовірне місце для веселощів та відпочинку. З’явилась Січ у «Артеку» відносно нещодавно і вона є цікавим «козацьким» квестом. Ось як прокоментував даний захід заступник генерального директора з виховної роботи Сергій Коник: «Ми розпочали проект «Артеківська Козацька Січ», який називається дослідницько-освітній квест «У пошуках козацьких скарбів». Ми започаткували цей квест тому, що маємо пишатися своєю культурою та історією, маємо пишатися традиціями українського народу і тими героями-козаками, які були тоді, і які повинні бути зараз. Цей квест започатковує в «Артеку» пошуково-пізнавальні національно-патріотичні проекти, де кожен зможе дізнатися якомога більше про славну історію, про історичних діячів, про традиції козацького самоврядування, культуру і мистецтво українського народу».

Для проходження квесту усі команди поділилися на справжні курені, обрали свого отамана та створили емблему свого куреня. Квест налічував у собі 10 локацій різного роду на яких потрібно було демонстрували силу та спритність («Козацькі випробування»); розрізняти лікувальні трави (локація «Чарівна сила»); показати свої знання в орієнтуванні на локації «Козацькими стежками»; демонструвати свої знання на вікторині «Чи знаєш ти Україну?»; визначити найвідоміших козаків на локації «Видатні постаті України»; проспівати козацькі пісні на локації «Із глибини віків»; продемонструвати знання з етнографії на локації «Багата скарбниця»; назвати різні «Козацькі приповідки»; затанцювати та повеселитись на локації «Троїсті музики»; як справжні козаки постріляти з лука на локації «Козацькі забави». А оскільки козаки були дуже пунктуальними, то на виконання завдань на кожну локацію було відведено 10 хв. Чим більше встигала зробити команда, тим більше балів отримувала. «Дякую організаторам за можливість зануритись в справжні козацькі часи. Мені найбільше сподобалось придумувати рецепт куліша у курені «Секрети козацької кухні», а також співати українські пісні й танцювати Гопак у курені «Троїсті музики». Тут панує приємна, тепла атмосфера» – поділилась своїми враженнями від квесту Еліна Яхно. Після проходження усіх локацій, поки підраховувались бали, діти мали змогу скуштувати справжній козацький куліш, приготовлений справжнім курінним кухарем у казані. Смакуючи козацьким кулішем діти дізнались про загальні результати квесту, переможцями якого став курінь «Екстрім» Рівненської області, якому вдалося перемогти на більшій кількості локацій і продемонструвати свої знання на різну тематику: культури, історії, символіки, традицій, творчих та спортивних станцій, а також на тематику козацтва.

Самі учасники відзначають, що для них ці змагання стали веселим випробуванням та подарували гарні емоції. Команда «Екстрім» була представлена у такому складі: Вознюк Максим (7-Б), Дмитрієв Даниїл (7-А), Гаврюк Ян (8-Б), Хомчук Артур (8-Б), Демчук Віталій (9-А), Солодчук Анатолій (9-Б), Криштопайтис Катерина (7-В), Цегельник Тетяна (8-Б), Карачун Вікторія (9-А), Подсада Анна (9-А), Яхно Еліна (9-А), Карпюк Дарина (9-Б).

Підготували команду – вчитель фізичної культури Олег Левенець та хореограф Ігор Бурчак.

08.11.2018


Переглядів: 1232

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21160)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17318)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (131)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Тонкощі заварювання кави (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (48)
• Небезпека вологих серветок (47)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (30)
• Часникові стрілки корисніші за часник (29)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (29)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (29)
• А ваш шампунь безпечний? (28)
• Особливості вживання видів води (28)
• Нецукровий діабет (25)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"