Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31


#Ракурс добрих порад

Розпушувач чи сода:

Розпушувач чи сода:

що обрати, щоб із випічкою не прогадати

Один з основних критеріїв вдалої випічки – пухкенький і ніжний виріб. І тут не все так просто, як здається на перший погляд. Неправильно розраховані пропорції, не достатньо погашена сода – і всі старання господині можуть зійти нанівець. І якщо раніше господині використовували здебільшого лише соду, то зараз в кулінарному тренді – розпушувач для тіста. Яка ж різниця між содою і розпушувачем, який із цих компонентів найбільш вдало підходить для випічки – про все це більш детально поговоримо далі.

Випічка з содою: плюси і мінуси

Раніше господині використовували лише соду. І якщо згадати, якою була випічка у наших бабусь, то інакше як шедевральною її не назвеш. Хоча єдиним варіантом для них була сода, погашена оцтом.

Це пояснюється тим, що сама по собі сода не є розпушувачем. А щоб відбулося повне її розкладання і смак випічки був прекрасним, її варто гасити кислотою. Адже під час гасіння соди виділяється вуглекислий газ, який, власне, додає випічці об’єму. Якщо ж у тісто додати непогашену соду, про пухкенький виріб годі й мріяти.

Щоправда, є одна хитрість, яку варто знати усім: не потрібно гасити соду на відкритому повітрі, адже весь вуглекислий газ просто вивітриться.

І ще: щоб отримати пухкеньку випічку, потрібно знати точне співвідношення соди і оцту, скільки їх потрібно, приміром, на кілограм борошна. Бо ж якщо необхідна кількість соди ще вказується у рецепті, то оцту ми звикли давати на око. Тому випічка виходить не завжди такою, як очікувалося.

Більше того, якщо «переборщити» з содою, страва матиме неприємний і сильно виражений запах соди. Єдине, що лишається зробити з таким шедевром – відправити у смітник.

Досвідчені кулінари взагалі радять додавати соду до сухих продуктів, таких як борошно, а оцет, навпаки, до рідких – кефіру, сметани, яєць.

І, увага: гасити соду можна не лише оцтом, а й лимонним соком чи кисломолочними продуктами.. Найголовніше при використанні соди – не зволікати і одразу випікати тісто, адже реакція проходить дуже швидко.

Випічка з розпушувачем: плюси і… лише плюси

Порівняно не так давно на підмогу господиням з’явився розпушувач. І якщо спочатку до нього ставилися дещо підозріло, як до чергової «хімії», то сьогодні без розпушувача важко уявити собі повноцінну кухню.

Розпушувач, у свою чергу, позбавляє нас від таких неприємних моментів, які притаманні роботі з содою. Його не потрібно розчиняти, варто просто всипати у тісто.

А чи знали ви, що розпушувач – це та ж сама сода, поєднана у відповідних пропорціях з борошном і лимонною кислотою? Часто замість борошна, виробники додають ще крохмаль, аби розпушувач довше зберігався. Суміш скомпонована таким чином, щоб сода і кислота давали потрібну реакцію і в потрібний час – безпосередньо при випіканні.

Розпушувач не варто застосовувати, коли в тісто додається мед. З ним впорається лише сода. У всіх інших випадках соду і розпушувач можна заміняти одне одним, однак, розпушувача потрібно брати у два з половиною рази більше, ніж соди.

Власне, щоб отримати розпушувач, уже немає потреби бігти до магазину. Адже багато господинь знають секрет співвідношення продуктів у цій суміші і готують розпушувач самі.

Отже, як приготувати диво-суміш? Дуже просто. Потрібно 5 ложок соди, 3 ложки лимонної кислоти і 12 ложок борошна. Усі інгредієнти потрібно змішати у сухій банці і там же зберігати, щільно закривши кришечкою.

Так суміш буде постійно під рукою, а випічка буде постійно вдалою.

06.12.2018


Переглядів: 191

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 913 від 16.05.2019p.
¤ 
Михайло ШЕСТАКОВ:

Михайло ШЕСТАКОВ:

«Для «Вереса» не існує авторитетів»

SportArena та ПФЛ регулярно визначають героя тижня. За підсумками 24-го туру у Другій лізі найкращим став Михайло Шестаков — брат Сергія Шестакова, відомого за виступами в УПЛ та чемпіонаті Угорщини. Новий лідер атак «Вереса» поділився своїми враження від перемоги над Поліссям, прояснив ситуацію з невиплатою заробітної плати гравцям і розповів про очікування від гри з Минаєм....

¤ 
Зірку «Відчайдушних домогосподарок» засудили

Зірку «Відчайдушних домогосподарок» засудили

Актрису Фелісіті Хаффман, відому за роллю Лінетт Скаво в популярному серіалі «Відчайдушні домогосподарки», засудили до чотирьох місяців тюремного ув’язнення. Про це передає Associated Press....

¤ 
Скільки коштує рекламний пост від Кім Кардашьян

Скільки коштує рекламний пост від Кім Кардашьян

Американська світська левиця Кім Кардашьян заробляє на одному рекламному пості в соцмережі Instagram як мінімум мільйон доларів....

¤ 
Кинули гранату в будинок жителя Березнівщини

Кинули гранату в будинок жителя Березнівщини

До поліції 13 травня близько третьої ночі надійшло повідомлення 57-річного жителя села Яцьковичі, що невідомі в його будинок кинули гранату....

¤ 
Перекинувся позашляховик

Перекинувся позашляховик

Повідомлення про автопригоду між селами Бабка та Стара Рафалівка надійшло до поліції 13 травня близько 20-ї години....

¤ 
Діти захисників безкоштовно відвідали цирк

Діти захисників безкоштовно відвідали цирк

Благодійну акцію організувала Дубенська міська рада....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (9737)
2. Моє місто - найкраще [427] (5180)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (4475)
4. Секс із мусульманином [271] (3980)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3825)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3652)
7. Догляньте мене до смерті [278] (3616)
8. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3481)
9. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (3184)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (2507)
11. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2413)
12. Коли розпочинати садити городину [599] (2352)
13. Розклад руху автобусів [253] (2212)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (2203)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (2176)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Танці на «щасливому» полі... (262)
2. Рулетики з оселедця (135)
3. У Зарічному в ДТП важко травмувався мотоцикліст (118)
4. Підняла руку на чужу 5-річну дитину (111)
5. Відзначення 9 травня у Рівному розпочалося з вшанування «Загиблих за Україну» (104)
6. Надіїна таємниця (103)
7. Як правильно сформувати кущі перців та баклажанів (102)
8. Міський голова привітав із ювілеєм ансамбль «Полісяночка» (102)
9. «Верес» перервав свою безпрограшну серію (99)
10. Кілька порад щодо захисту винограду від хвороб та шкідників (99)
11. Діти захисників безкоштовно відвідали цирк (99)
12. Як отримати гарний врожай полуниці без хімії (99)
13. Дивацтва видатних людей (97)
14. Перекинувся позашляховик (97)
15. Бузковий цвіт – ліки для душі та для тіла (97)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс