Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

10 секретів приготування ідеального бісквіту

10 секретів приготування ідеального бісквіту

Бісквітне тісто – це кондитерська класика, яка, однак, через певну «примхливість» під силу не кожному. І тим не менш, найсмачніші торти та тістечка, кекси та рулети виходять саме на його основі. Насправді випікання бісквіту – не такий вже й складний процес. Однак існують певні кулінарні нюанси, які обов’язково потрібно знати і враховувати, якщо ви хочете, щоб ваше бісквітне тісто вийшло справді ідеальним.

Пропонуємо вам виділити, засвоїти та запам’ятати 10 основних правил випікання пишного бісквіту, дотримуючись яких на домашній кухні, ви неодмінно досягнете успіху.

1. Температура інгредієнтів та посуду 

Іноді хочеться швиденько щось приготувати, діставши одні складники з холодильника, а інші з шафки для сипучих продуктів. Так, це можливо, але тоді вам краще готувати не бісквіт. Щоб бісквіт вийшов дійсно смачним, важливо дотримуватися правильного температурного режиму інгредієнтів. Переконайтеся, що вони однієї температури. Краще, якщо вона буде нижчою. Посуд, у якому ви будете змішувати складники бісквіту, теж повинен бути такої ж температури. Тож якщо усі продукти братимете з холодильника, заздалегідь поставте туди і форму.

2. Борошно: клейковина та гатунок 

Борошно є одним із «трьох китів» ідеального бісквіту. Рекомендуємо підійти до вибору цього продукту дуже уважно та відповідально. Нехтування цього правила може вартувати вам вдалого десерту. Вибирайте борошно тільки вищого гатунку з високою клейковиною. Обов’язково просійте його перед початком приготування тіста. Те ж саме стосується і крохмалю, і какао-порошку, якщо вони присутні у рецепті бісквіту.

3. Білки – окремо, жовтки – окремо 

Для приготування бісквіту, звичайно ж, потрібні яйця. Жовтки і білки, як правило, відокремлюють один від одного. Робити це слід дуже ретельно. Надзвичайно важливо, щоб у білках не було ні грама жовтків, інакше вам не вдасться збити їх максимально пишно.

Пам’ятайте, що білки зіб’ються краще, якщо вони будуть охолодженими та збиватимуться у правильному посуді. Матеріал в принципі не важливий, але він обов’язково має бути чистим, сухим і знежиреним, інакше вам не вдасться збити дійсно пишні білки. Перед початком приготування бісквіту вимийте ємність, використовуючи миючий засіб, та ретельно протріть паперовим рушником.

4. Усі складники – в чергу! 

Послідовність закладки всіх інгредієнтів для бісквіта вкрай важлива. Це запорука ідеальної пишності. Спершу в миску кладуть жовтки і, поступово додаючи (буквально по ложці) половину норми цукру і ванільний порошок, ретельно розтирають вінчиком або міксером – спочатку на низьких, а потім на високих обертах. Далі збивають білки до пишної густої та стійкої піни (правильно збита маса не витікатиме, навіть якщо ви перевернете посудину догори дном) з цукром, що залишився, так само додаючи його не відразу, а невеликими порціями.

Важлива умова: цукор на цьому етапі повинен повністю розчинитися!

Далі частину білків акуратно ввести до жовтків і перемішати. Якість збивання і густоту можна оцінити, всипавши ложку борошна: якщо яєчна суміш збита добре, борошно лежатиме гіркою на поверхні, не провалюючись на дно. Потроху засипати решту просіяного борошна, обережно вимішуючи. І нарешті додати решту збитих білків.

5. Перемішати, та не зіпсувати 

Важливо правильно перемішувати тісто для бісквіту – строго в одному напрямку ложкою або лопаткою (використання міксера і навіть вінчика на цьому етапі може зіпсувати усю картину!). Енергійні помішування і за, і проти годинникової стрілки, на жаль, змусять вас забути про ідеальний бісквіт. Також не варто вимішувати готову масу занадто довго – інакше бульбашки повітря, які відповідають за пишність, можуть зруйнуватися.

6. Форма має значення 

Форму для випікання потрібно змастити жиром (маслом чи маргарином) та притрусити борошном. Але не варто змащувати краї форми – при підніманні бісквіту необхідно «чіплятися» за них. Можна також встелити дно пергаментом для випікання, однак його теж варто трішки змастити жиром, щоб готовий бісквіт легше відділився від паперу. Для того, щоб тісто рівно розподілилося і при випіканні не видувалися горбики, після заливання тісто потрібно прокрутити у формі або обережно розрівняти поверхню лопаткою.

7. Увага – духовка! 

З духовкою теж доведеться трохи повозитися. По-перше, її слід заздалегідь розігріти до 180 градусів. Бо якщо тісто готове, а ви його відразу не випікаєте, то пишність його просто «здується»!

По-друге, постарайтеся не відкривати дверцята духовки перші 20-25 хвилин випікання бісквіта – інакше корж ризикує впасти, навіть якщо гарно підніметься. Загальний час приготування – приблизно 35 хвилин.

Не поспішайте також діставати спечений бісквіт із духовки. Вимкніть вогонь та дайте йому постояти хвилин 10. Лише після цього вийміть спечений корж та обережно дістаньте з форми.

8. Акуратність і послідовність 

Надмірна акуратність у цій справі зовсім не завадить, а може стати секретом вашого успіху. Якщо ви будете чітко слідувати правилам і рецептурі, то у вас без проблем вийде приготувати смачний та пишний бісквіт. Натхнення у цій справі, звичайно, теж важливе, але не є панацеєю. Набагато важливіші тут виважені й послідовні дії.

Так, коли будете, наприклад, витягувати корж із форми, будьте дуже обережні. Неправильні й квапливі рухи можуть зробити так, що він втратить свою пишність.

9. Бісквітні експерименти 

Незважаючи на те, що бісквіт краще готувати за правилами, експерименти також ніхто не відміняв. Просто вони повинні бути розумними і апріорі вдалими. Ви можете замінити борошно на горіхову (мигдальну) крихту, тоді ваш бісквіт вийде мигдальним. А ще можна додати трохи кориці, меленого мускатного горіха або меленої гвоздики. Бісквіт буде оригінальним і з незвичним ароматом.

10. Витримка на користь майбутньому десерту 

Перш ніж приступити до розрізання та перемазування бісквітних коржів, спечене тісто рекомендується витримати не менше 8 годин за кімнатної температури. Тоді коржі легше розрізатимуться і не кришитимуться. Щоправда, це правило не стосується тонких бісквітних коржів для рулету – їх потрібно змащувати та скручувати ще теплими.

06.12.2018


Переглядів: 1430

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21003)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17146)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14162)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13840)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13818)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13792)
• Живи до ста! [965] (13789)
• Бюджет і ми… [965] (13727)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13509)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13506)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13452)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (231)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (27)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (27)
• Як надати першу допомогу при опіках? (25)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (25)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (24)
• Продавала цигарки (24)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (23)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"