Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Грудень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


#Ракурс добрих порад

10 секретів приготування ідеального бісквіту

10 секретів приготування ідеального бісквіту

Бісквітне тісто – це кондитерська класика, яка, однак, через певну «примхливість» під силу не кожному. І тим не менш, найсмачніші торти та тістечка, кекси та рулети виходять саме на його основі. Насправді випікання бісквіту – не такий вже й складний процес. Однак існують певні кулінарні нюанси, які обов’язково потрібно знати і враховувати, якщо ви хочете, щоб ваше бісквітне тісто вийшло справді ідеальним.

Пропонуємо вам виділити, засвоїти та запам’ятати 10 основних правил випікання пишного бісквіту, дотримуючись яких на домашній кухні, ви неодмінно досягнете успіху.

1. Температура інгредієнтів та посуду 

Іноді хочеться швиденько щось приготувати, діставши одні складники з холодильника, а інші з шафки для сипучих продуктів. Так, це можливо, але тоді вам краще готувати не бісквіт. Щоб бісквіт вийшов дійсно смачним, важливо дотримуватися правильного температурного режиму інгредієнтів. Переконайтеся, що вони однієї температури. Краще, якщо вона буде нижчою. Посуд, у якому ви будете змішувати складники бісквіту, теж повинен бути такої ж температури. Тож якщо усі продукти братимете з холодильника, заздалегідь поставте туди і форму.

2. Борошно: клейковина та гатунок 

Борошно є одним із «трьох китів» ідеального бісквіту. Рекомендуємо підійти до вибору цього продукту дуже уважно та відповідально. Нехтування цього правила може вартувати вам вдалого десерту. Вибирайте борошно тільки вищого гатунку з високою клейковиною. Обов’язково просійте його перед початком приготування тіста. Те ж саме стосується і крохмалю, і какао-порошку, якщо вони присутні у рецепті бісквіту.

3. Білки – окремо, жовтки – окремо 

Для приготування бісквіту, звичайно ж, потрібні яйця. Жовтки і білки, як правило, відокремлюють один від одного. Робити це слід дуже ретельно. Надзвичайно важливо, щоб у білках не було ні грама жовтків, інакше вам не вдасться збити їх максимально пишно.

Пам’ятайте, що білки зіб’ються краще, якщо вони будуть охолодженими та збиватимуться у правильному посуді. Матеріал в принципі не важливий, але він обов’язково має бути чистим, сухим і знежиреним, інакше вам не вдасться збити дійсно пишні білки. Перед початком приготування бісквіту вимийте ємність, використовуючи миючий засіб, та ретельно протріть паперовим рушником.

4. Усі складники – в чергу! 

Послідовність закладки всіх інгредієнтів для бісквіта вкрай важлива. Це запорука ідеальної пишності. Спершу в миску кладуть жовтки і, поступово додаючи (буквально по ложці) половину норми цукру і ванільний порошок, ретельно розтирають вінчиком або міксером – спочатку на низьких, а потім на високих обертах. Далі збивають білки до пишної густої та стійкої піни (правильно збита маса не витікатиме, навіть якщо ви перевернете посудину догори дном) з цукром, що залишився, так само додаючи його не відразу, а невеликими порціями.

Важлива умова: цукор на цьому етапі повинен повністю розчинитися!

Далі частину білків акуратно ввести до жовтків і перемішати. Якість збивання і густоту можна оцінити, всипавши ложку борошна: якщо яєчна суміш збита добре, борошно лежатиме гіркою на поверхні, не провалюючись на дно. Потроху засипати решту просіяного борошна, обережно вимішуючи. І нарешті додати решту збитих білків.

5. Перемішати, та не зіпсувати 

Важливо правильно перемішувати тісто для бісквіту – строго в одному напрямку ложкою або лопаткою (використання міксера і навіть вінчика на цьому етапі може зіпсувати усю картину!). Енергійні помішування і за, і проти годинникової стрілки, на жаль, змусять вас забути про ідеальний бісквіт. Також не варто вимішувати готову масу занадто довго – інакше бульбашки повітря, які відповідають за пишність, можуть зруйнуватися.

6. Форма має значення 

Форму для випікання потрібно змастити жиром (маслом чи маргарином) та притрусити борошном. Але не варто змащувати краї форми – при підніманні бісквіту необхідно «чіплятися» за них. Можна також встелити дно пергаментом для випікання, однак його теж варто трішки змастити жиром, щоб готовий бісквіт легше відділився від паперу. Для того, щоб тісто рівно розподілилося і при випіканні не видувалися горбики, після заливання тісто потрібно прокрутити у формі або обережно розрівняти поверхню лопаткою.

7. Увага – духовка! 

З духовкою теж доведеться трохи повозитися. По-перше, її слід заздалегідь розігріти до 180 градусів. Бо якщо тісто готове, а ви його відразу не випікаєте, то пишність його просто «здується»!

По-друге, постарайтеся не відкривати дверцята духовки перші 20-25 хвилин випікання бісквіта – інакше корж ризикує впасти, навіть якщо гарно підніметься. Загальний час приготування – приблизно 35 хвилин.

Не поспішайте також діставати спечений бісквіт із духовки. Вимкніть вогонь та дайте йому постояти хвилин 10. Лише після цього вийміть спечений корж та обережно дістаньте з форми.

8. Акуратність і послідовність 

Надмірна акуратність у цій справі зовсім не завадить, а може стати секретом вашого успіху. Якщо ви будете чітко слідувати правилам і рецептурі, то у вас без проблем вийде приготувати смачний та пишний бісквіт. Натхнення у цій справі, звичайно, теж важливе, але не є панацеєю. Набагато важливіші тут виважені й послідовні дії.

Так, коли будете, наприклад, витягувати корж із форми, будьте дуже обережні. Неправильні й квапливі рухи можуть зробити так, що він втратить свою пишність.

9. Бісквітні експерименти 

Незважаючи на те, що бісквіт краще готувати за правилами, експерименти також ніхто не відміняв. Просто вони повинні бути розумними і апріорі вдалими. Ви можете замінити борошно на горіхову (мигдальну) крихту, тоді ваш бісквіт вийде мигдальним. А ще можна додати трохи кориці, меленого мускатного горіха або меленої гвоздики. Бісквіт буде оригінальним і з незвичним ароматом.

10. Витримка на користь майбутньому десерту 

Перш ніж приступити до розрізання та перемазування бісквітних коржів, спечене тісто рекомендується витримати не менше 8 годин за кімнатної температури. Тоді коржі легше розрізатимуться і не кришитимуться. Щоправда, це правило не стосується тонких бісквітних коржів для рулету – їх потрібно змащувати та скручувати ще теплими.

06.12.2018


Переглядів: 43

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 890 від 06.12.2018p.
¤ 
Нетверезий водій збив пенсіонерку

Нетверезий водій збив пенсіонерку

Дорожньо-транспортна пригода сталася близько шостої години ранку другого грудня, у селі Молодіжне Дубенсько...

¤ 
Смертельна ДТП за участі автомобіля інкасації

Смертельна ДТП за участі автомобіля інкасації

Повідомлення про смертельну дорожньо-транспортну пригоду в селі Бармаки, надійшло до поліції другого грудня...

¤ 
Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…»

Ігор Мічуда: «Місцеве самоврядування роблять люди…»

Ми всі залежимо від влади. Це правда. Однак, саме поняття влади досить аморфне. Тому слід розрізняти виконавчу...

¤ 
Олег Ляшко вимагає повернути в аптеки безкоштовний інсулін

Олег Ляшко вимагає повернути в аптеки безкоштовний інсулін

«Інсулін – це моє життя, але купити його я не можу», – із такими словами та сльозами на очах до громадської пр...

¤ 
Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

У середу, 5 грудня 2018 року, в приміщенні конференц-залу готелю «Мир» в рамках реалізації проекту Світового бан...

¤ 
У Рівному підвели підсумки спідвейного сезону та нагородили найкращих гонщиків

У Рівному підвели підсумки спідвейного сезону та нагородили найкращих гонщиків

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко переконаний, що спідвей є знаковим видом спорту не лише для Рівного...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (2150)
2. Секс із мусульманином [271] (1707)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (1554)
4. Догляньте мене до смерті [278] (1411)
5. [0] (1382)
6. Як правильно приймати вітаміни? [749] (1342)
7. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (1336)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (1241)
9. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (1215)
10. Якщо у сні приснився вуж [219] (1064)
11. Розклад руху автобусів [253] (1063)
12. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1033)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (1031)
14. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (997)
15. Три помсти княгині Ольги [820] (957)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як приготувати суші вдома (85)
2. В рамках проекту Світового банку на Рівненщині відремонтують ще 37 амбулаторій (61)
3. «Кандидати на президентський пост - Тимошенко, Бойко і Порошенко, Зеленський йде вгору, Вакарчук вниз, до парламенту проходять шість партій», - західні соціологи (61)
4. У Рівному відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО (58)
5. Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи» (49)
6. Поліцейські розслідують підпал автомобіля (44)
7. Нетверезий водій збив пенсіонерку (44)
8. Рівненська учениця стала кращою на конкурсі професійної майстерності (44)
9. Рабсила за півціни... (44)
10. 10 секретів приготування ідеального бісквіту (43)
11. Жителі Рівненщини отримали ордени і звання від Президента (42)
12. У Володимирці відкрили Навчально-практичний центр для електромонтажників (41)
13. Аналітик Атлантичної Ради: Президентство Тимошенко - шанс для нового початку та прогресивного розвитку країни (41)
14. У Рокитному відкрили інклюзивно-ресурсний центр: сьомий в області (41)
15. У Рівному відзначили Міжнародний день людей з інвалідністю (41)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс