Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Кілька підказок, як обрати якісне згущене молоко

Натуральне згущене молоко – це смачне та калорійне доповнення до раціону. Його можна використовувати для приготування десертів, напоїв та й сама по собі згущенка – один із найулюбленіших смаколиків усіх дітей і більшості дорослих. Справжнє згущене молоко навіть корисне для організму людини. Але знайти його іноді не так просто.

1. Що приховує назва

Сама назва «Згущене молоко» відразу налаштовує позитивно. Але якщо придивитись уважніше, то маленькими літерами знизу може бути уточнено, що це «Продукт молочний з цукром», «Згущенка», «Продукт молочний натуральний» тощо. На етикетці справжнього згущеного молока буде чітко написано: «Молоко згущене з цукром», «Молоко незбиране згущене з цукром», «Молоко концентроване без цукру». Саме такому продукту потрібно надати перевагу.

2. «Секретні» позначки на банці

Варто обирати згущене молоко, на якому зазначений стандарт виготовлення ДСТУ – це найважливіший індикатор достовірності продукту. Обравши згущенку саме з цим маркуванням у вас більше шансів придбати справжній продукт. Потрібно уважно вичитати дату виготовлення та термін придатності. Оптимальний термін зберігання згущеного молока в бляшаних банках становить один рік, а у пластикових – усього два або три місяці.

3. Глибокий аналіз складу продукту

Зверніть увагу на склад продукту: у справжньому згущеному молоці не повинно бути нічого, крім власне молока і цукру, а жирність повинна становити щонайменше 8,5%. У якості антиокислювача в справжньому згущеному молоці використовується тільки аскорбінова кислота, а в якості стабілізаторів – деякі похідні натрію або калію. Якщо у складі продукту вказані не лише молочні жири, а й рослинні, то цей продукт уже не може називатися натуральним. Якщо у складі згущеного молока присутній крохмаль, то знайте, що його використовують для штучного загущення, тож будьте готові, що він суттєво погіршить смак продукту. Найчастіше для виготовлення згущеного молока виробники використовують пальмове (кокосове) молоко, яке дешевше за натуральне коров’яче, і діоксид титану (Е-171). Це неорганічний пігмент, барвник без смаку і запаху, білий аморфний порошок, який використовують для виробництва паперу, гуми, лакофарбових матеріалів. Запам’ятайте цю позначку і зробіть висновки.

4. Дизайн етикетки

Що б там не казали, а дизайн упакування відіграє дуже важливу роль при виборі згущеного молока. Саме тому недобросовісні виробники маскують свою продукцію, використовуючи схожість із «картинкою», яка вже заслужила довіру у покупців. Тому потрібно уважно розглядати етикетку. Ємність для згущеного молока може бути залізною – з тонкої лудженої сталі (консервної жерсті) або поліетиленовою. Найкраще обирати другу, оскільки залізо, яке входить до складу матеріалу банки, може дуже негативно позначитися на стані самого молока. Часто, для запобігання контакту молока із залізом, стінку баночки покривають тонким шаром спеціальної речовини, але цей шар настільки тонкий, що при деформації банки може просто тріснути.

5. Відкриваємо банку

Якщо у згущеному молоці є грудочки цукру, це свідчить про те, що виробник використовував неякісний підсолоджувач. Або ж умови зберігання були порушені, чи термін придатності давно минув. Колір згущеного молока має бути білим із кремовим відтінком. Якщо ж він світло-коричневий – значить, була порушена технологія виготовлення даного продукту. Консистенція згущеного молока не має бути надто рідкою – це свідчить про те, що з самого початку в сировині було дуже мало білка. А якщо продукт надто густий, то містить багато рослинних жирів або ж його зберігали при високій температурі. Аромат згущенки має нагадувати пастеризоване молоко без сторонніх запахів.

6. Найсправжніша згущенка – домашня

Щоб бути упевненим у якості згущеного молока на всі сто, його найкраще готувати вдома. Головний секрет успіху у якісному незбираному молоці високої жирності. Найкраще – якщо воно домашнє і обов’язково свіже. Домашня згущенка виходить густа, з ароматом карамельки і неймовірно смачна! До того ж, її можна тривалий час зберігати у холодильнику. А якщо у вас є мультиварка, то приготування згущеного молока стане ще простішим, тому що всю роботу візьме на себе ця помічниця.

27.12.2018


Переглядів: 1189

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21210)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14575)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14335)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14148)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14022)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13994)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13988)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13680)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13675)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13208)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (229)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (50)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (50)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (49)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (49)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (49)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (48)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (48)
• П’яний водій збив пішохода (34)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (33)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (32)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (32)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (32)
• Постачали наркотики до колонії (31)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (30)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"