Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №904 від 14.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#«Нічна варта»

«Центральна контора світлих сил»

«Центральна контора світлих сил»

КП «Міськсвітло» допомагає Рівному вийти із сутінків, працює на підвищення безпеки та комфорту рівнян і гостей міста

Прогулюючись вечірнім містом, жителі й гості обласного центру хочуть бачити Рівне добре освітленим, з яскравим підсвічуванням архітектурних будівель та культурних об’єктів. Не менше значення для комфорту мешканців міста має і хороше освітлення дворових територій та вулиць приватного сектору. Як зробити так, щоб місто виблискувало вогнями і при цьому максимально заощадити на електроенергії, напередодні професійного свята – Дня комунальника, яке майстри міського благоустрою відзначають у неділю, 17 березня, «Рівне-Ракурсу» розповів директор КП «Міськсвітло» Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ (на фото).

«Завдяки дієвій підтримці міської влади, передусім міського голови Володимира Хомка, його заступника Олексія Хмилецького, начальника управління житлово-комунального господарства Ярослава Сахнюка та депутатського корпусу, – зауважив Іван Володимирович, – п’ятирічна Програма розвитку мереж зовнішнього освітлення міста Рівного на 2016–2021 роки виконується 100-відсотково».

«Майстри гармонійної композиції вечірнього вигляду міста»

– Іване Володимировичу, користуючись термінологією відомого фільму «Нічна варта», в якому, якщо Ви пригадуєте, «Міськсвітло» це була «центральна контора світлих сил», Ваш колектив допомагає Рівному вийти із сутінок.

– Ми над цим працюємо без вихідних.

– Які функції сьогодні покладені на підприємство?

– Майстри КП «Міськсвітло», яке вже багато років поспіль не полишає трійку кращих у своєму сегменті підприємств України, професійно створюють світловий інтер’єр Рівного. Зовнішнє освітлення в місті забезпечує не тільки вимоги безпеки руху транспорту та людей, але і є частиною гармонійної композиції вечірнього вигляду міста. У числі основних видів діяльності підприємства – експлуатація та обслуговування мереж зовнішнього освітлення, святкової, в тому числі й новорічної, ілюмінації, архітектурно-декоративного освітлення будівель та споруд, а також електропостачання об’єктів при проведенні святкових заходів.

– Розкажіть, будь ласка, про пріоритетні напрямки роботи підприємства по скороченню витрат на зовнішнє освітлення міста.

– Найбільш прогресивним напрямком сьогодні є встановлення та заміна традиційних джерел світла на LED-світильники. Поширення світлодіодних ламп обумовлено перевагами LED-технології. В процесі експлуатації такі прилади не тільки вирізняються характерним яскравим світлом і оригінальним дизайном, а також довговічністю й енергозберігаючою функцією, що не лише покращує освітлення міських вулиць, пішохідних переходів майданів, парків, скверів і дворових територій, промислових майданчиків та інших об’єктів, а й допомагає заощадити бюджетні кошти. Ці унікальні властивості активно стимулюють широке застосування світлодіодів у всіх сферах, передусім у промисловому виробництві та житлово-комунальному господарстві (ЖКГ).

Особливо популярний світлодіодний світильник для ЖКГ з датчиком руху, який автоматично включається і вимикається, що теж позитивно впливає на економію енергії. Світлодіодні світильники споживають у 4-6 разів менше електроенергії, мають гарантію від виробника не менше трьох років, не потребують обслуговування упродовж всього терміну експлуатації.

«Світло – одна з перших умов підвищення безпеки

жителів Рівного»

– Які види робіт і на яких об’єктах Рівного виконували працівники КП «Міськсвітло» торік та що плануєте робити в цьому році?

– Завдяки постійній увазі й підтримці міської влади, КП «Міськсвітло» успішно реалізує затверджену депутатами міської ради Програму розвитку мереж зовнішнього освітлення міста Рівне на 2016-2021 роки, в якій передбачено капітальні ремонти мереж та їх заміну на сучасні. Зокрема, заміну голих проводів на СІП – самонесучі ізольовані проводи, а це – не тільки вище рівень техніки безпеки, а й суттєва економія коштів на обслуговування електромереж та поліпшення їх естетичного вигляду. Готовий проілюструвати виконану підприємством роботу низкою конкретних прикладів. Так, торік було проведено:

• Капітальний ремонт мереж освітлення в районі житлових будинків по вул. Дубенська 42, 44, 46 – вул. Макарова, 2, 4 (встановлено 31 LED-світильник, вартість будівельно-монтажних робіт (БМР) – 430 тис. грн).

• Реконструкція зовнішніх мереж освітлення прибудинкових територій житлових будинків на вул. Соборній, 277-279 (встановлено 18 LED-світильників, вартість БМР – 325 тис. грн).

• Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вул. Дем’янчука (встановлено 35 LED-світильників, вартість БМР – 255 тис. грн).

• Реконструкція пішохідних переходів по вул. Київський із влаштуванням зовнішнього освітлення районі буд. № 6, 18, 108а (встановлено 6 LED-світильників, вартість БМР – 156 тис. грн).

На жаль, не всі плани вдалося реалізувати: були певні труднощі через проблеми з дофінансуванням та складність деяких робіт.

На даний час ведуться роботи з реконструкції пішохідних переходів по вул. Соборній із влаштуванням зовнішнього освітлення в районі перехрестя з вул. Дорошенка, Дворецька, Петра Могили та в районі буд. № 4, 4а, 398 по вул. Соборній. Почали реконструкцію пішохідних переходів по вул. Степана Бандери із влаштуванням зов­нішнього освітлення в районі буд. № 12, 19, 26, 69 та перехрестя з вул. Відінська. Також займаємося реконструкцією мереж зовнішнього освітлення в районі буд. № 2/20 по вул. Генерала Безручка та підходів до ЗОШ № 22; реконструкцією пішохідних переходів по вул. Відінській; поточними ремонтами на об’єктах мереж зовнішнього освітлення міста.

Зауважу, що світло – це одна з перших умов підвищення безпеки та комфорту рівнян і гостей міста, спокійного пересування людей як дорогами, так і в громадських місцях.

«Нам вдалося знизити споживання енергії без відключення освітлення»

– Чи доводиться сьогодні вдаватися в місті до режиму жорсткої економії в темний час доби? Як знайти золоту середину: мінімізувати витрати, не нехтуючи при цьому інтересами жителів обласного центру?

– Завдяки програмуванню освітлення в нічний час (зокрема після опівночі його яскравість знижується, а це – зменшення споживання електроенергії та відчутна економія коштів) та використанню нових енергозберігаючих ламп нам вдалося знизити споживання енергії без відключення освітлення. З цією метою ставимо більше програмованих LED-світильників, на вулицях Курчатова, Драганчука та Дем’янчука вони вже стоять.

У 23.00–23.20 сучасні енергозберігаючі світлодіодні ліхтарі переходять у сплячий режим – практично на 70 відсотків економія. Вони дорожче, ніж прості світильники, але значно ефективніші. Адже завдяки сучасним технологіям термін експлуатації світлодіодної техніки сягає до 80000 годин. Працюючи по 10 годин щодня, LED-світильник може використовуватися протягом 20 років. Передача кольору вуличних LED-світильників досягає 85, що дуже близько до природного світла. Таке освітлення береже не тільки енергію, але і наше здоров’я.

Вже не перший рік «Міськсвітло» застосовує сучасні технології, які дозволяють вмикати ліхтарі в автоматичному режимі, слідкувати за збоями та аварійними відключеннями електромереж. Вся необхідна інформація відображається на інтерактивному екрані центрального диспетчерського пульту автоматизованої системи «Каскад» та контро­люється нашими працівниками. Підприємство впровадило відео­спостереження та дистанційне керування об’єктами зовнішнього освітлення радіоканалами GSM-мережі з комп’ютерною обробкою даних.

«Оперативно реагуємо на дзвінки мешканців та звернення голів ОСББ»

– Як вжиті заходи позначилися на кількості звернень громадян? Претензій стало менше?

– Безумовно, кількість заявок та звернень від громадян знизилася в рази. Раніше багато заявок було пов’язано з необхідністю заміни ламп зовнішнього освітлення у приватному секторі, нині ж це питання успішно вирішено. Зараз, в основному, люди скаржаться на відсутність освітлення на дворових територіях. Тому працюємо точково, уважно і оперативно реагуємо на дзвінки мешканців та звернення голів ОСББ, вирішуючи питання по заміні обладнання максимально швидко, а також приймаємо заявки на будівництво нових мереж.

Зниження кількості звернень підтверджує, що в «Міськсвітлі» працює злагоджена команда професіоналів. Безперечно, нам вдалося сформувати високопрофесійний колектив. Адже робота з вантажопідйомними механізмами, електроустаткуванням, на висоті вимагає розвивати культуру виробництва, приділяти велику увагу охороні праці. Тому всі працівники добре підготовлені, забезпечені засобами індивідуального захисту, допускаються до роботи тільки після перевірки. Звісно, хочеться бачити в колективі більше молодих спеціалістів, готових перейняти багатий професійний досвід сивочолих майстрів, які і після виходу на пенсію продовжують працювати. На жаль, Україна не може конкурувати за рівнем зарплати з європейськими країнами, куди масово виїжд­жають на заробітки найкращі кадри робітничих професій.

– Іване Володимировичу, Ваші побажання напередодні професійного свята рівненським комунальникам.

– Я комунальній сфері віддав понад 28 років свого життя, працював у різних містах. Але, попри всі позитивні моменти роботи, в Рівному, яке мені стало рідним, не відчувається належної згуртованості різних комунальних служб міста: це коли йдемо пліч-о-пліч та стоїмо по один бік барикад. Часом складається враження, що ми з деякими людьми по різні боки барикад, хоча робимо ніби одну й ту ж справу. Тож передусім хочу побажати всім комунальникам міста більшої згуртованості та порозуміння, тому що нас єднає спільна турбота про європейський благоустрій та чистоту Рівного, безпеку та комфорт мешканців і гостей міста.

Найщиріші вітання з Днем комунальника керівникам та колективам усіх комунальних служб – МіськШЕУ, «Рівнетепло­енерго», міського тресту зеленого господарства, «Рівнеоблводоканалу», КАТП-1728. Досить символічно, шановні колеги, що наше професійне свято припадає саме на весняну пору, коли пробуд­ження природи вселяє надії на кращі зміни в житті нашого міста і країни. Будемо вірити, що при підтримці міської влади та всього депутатського корпусу ми разом подолаємо всі негаразди і зробимо Рівне справді гарним та затишним. Міцного вам і всім рівнянам, на благо яких ми працюємо, здоров’я, достатку та родинного затишку!

14.03.2019Спілкувався Олесь ДУБОВИК

Заявки та пропозиції мешканців Рівного приймаються цілодобово: тел. 63-61-47, (067) 434-12-63.
Переглядів: 1602

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (828)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"