Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №906 від 28.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс здоров'я

Весна - пора зелених коктейлів

Весна - пора зелених коктейлів

Зелені коктейлі - це коктейлі, приготовані на основі зелених овочів, дикорослих трав, корисних бур’янів, листя різних культур із додаванням різних фруктів, овочів, кисломолочних продуктів, соків, води. Зелені коктейлі можна приймати кілька разів на день, замінюючи ними сніданок чи підвечірок. А можна пити ці коктейлі між прийомами їжі. Зелені коктейлі сприяють оздоровленню та омолодженню організму.

Річ у тім, що в зелені міститься величезна кількість дуже цінних для підтримання здоров’я речовин, але люди недостатньо вживають її в їжу. Багато хто стверджує, що зелень важко засвоюється. Часто це спричинено нестачею шлункового соку та занадто слабкими щелепами, якими не вдається розжувати зелень до кремової консистенції.

Збита за допомогою блендера чи міксера зелень уже досить подрібнена й добре підготовлена до перетравлювання. Якщо до неї додати фрукти, овочі, кефір, приправи, смак буде просто чудовим.

Натуропати стверджують, що зелень - це основна група продуктів харчування, яка найповніше задовольняє потреби людини в поживних речовинах.

У зелені виявлено велику кількість амінокислот (будівельних блоків білків), мінералів, вітамінів, антиоксидантів, клітковини та хлорофілу.

Для порівняння: в 100 г шпинату міститься 30% білків, у 100 г сиру - 26, молока - 23, м’яса - 50%. З огляду на те, що під час термічної обробки 50% протеїнів руйнується, в 100 г приготованого м’яса білка буде стільки ж, скільки у 80 г шпинату.

Особливу увагу слід приділити хлорофілу. По суті - це кров рослин. За складом він дуже схожий на склад еритроцитів людської крові (червоні кров’яні тільця) - відмінність лише в тому, що в крові присутня молекула заліза, а в хлорофілі - магнію, тому кров червона, а хлорофіл зелений. Не дивно, що зелень чудовим чином діє на оновлення й поліпшення складу крові. Крім того, хлорофіл - це перероблена сонячна енергія, яка є основою життя.

Зелень допомагає організмові олужнюватися (більша частина людей зараз надто «закиснена») й при цьому підвищувати кислотність шлункового соку, потрібну для повноцінного перетравлення їжі.

Крім того, зелень багата клітковиною, яка очищає організм від шлаків і токсинів, а також сприяє розвитку в кишечнику корисної мікрофлори.

Зелень - це джерело вітамінів і мікроелементів, дуже потрібних організмові для повноцінного функціонування внутрішніх органів і систем, профілактики серцево-судинних захворювань, раку, багатьох інших хвороб, передчасного старіння.

Звісно, зелень можна й потрібно вживати в салатах. Але не в усіх у шлунку виробляється достатня кількість соляної кислоти, щоб повноцінно її переробити. Крім того, на молекулярному рівні зелень біологічно дуже стійка, оскільки містить целюлозу. Поживні речовини зберігаються в клітинах рослин, і для їх вивільнення стінки цих клітин мають бути зруйновані. Це потребує ретельного пережовування їжі. На жаль, більшість не робить цього.

Тож коктейлі - ідеальний варіант: у блендері чи міксері клітинні мембрани рослин руйнуються й поживні речовини вивільняються. Бажано, щоб блендер був великої потужності - від 1000 Вт. У цьому разі він перетворюватиме зелень на консистенцію м’якого пюре чи піни.

Яка зелень підійде для коктейлів? Уся їстівна: листя та квіти кульбаби, листя подорожника, бурячиння, лобода, листя салату, шпинат, петрушка, кріп, рукола, кінза, фенхель, мангольд, огіркова трава тощо. Лобода - дуже багата на білок, бурячиння – на залізо тощо. Вибирайте до смаку, за можливостями та потребами. У міру росту нових трав і садово-городніх культур використовуйте їх.

У зелених коктейлях листя й трави дуже добре комбінувати з м’якими фруктами (банани, груші, абрикоси тощо), овочами (огірки, помідори, капуста, солодкий перець), соками, кисломолочними продуктами (кефір, йогурт). До них можна додавати мед, різні приправи (кориця, імбир, куркума), часник, цибулю, пророслі зерна та інші інгредієнти.

28.03.2019


Переглядів: 80

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 971 від 02.07.2020p.
¤ 
Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації

Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації

Автопригода сталася 26 червня близько четвертої ранку поблизу села Повча Дубенського району....

¤ 
Завідувачку кафедри затримали на хабарі

Завідувачку кафедри затримали на хабарі

Реалізацію провели 30 червня працівники слідчого управління спільно із оперативниками управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області....

¤ 
129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях?

129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях?

Цього року Україна підходить до наступного етапу децентралізації – утворення нових меж районів замість тих, що існують зараз. 12 червня уряд підтримав відповідний проєкт постанови Верховної Ради. Тепер остаточне рішення за парламентом. Відповідно до плану, кількість районів скоротиться майже у 4 рази – з 490 до 129. Як це вплине на мешканців та що буде зі старими районами, з’ясував Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО

1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО

З 1 липня 2020 року МОН спільно з ПриватБанком розпочинають повертати учасникам пробного ЗНО кошти, сплачені раніше за участь у тестуванні. Що потрібно знати, щоб швидко отримати кошти?...





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1153)
• Живи до ста! [965] (1111)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1110)
• Бюджет і ми… [965] (1108)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1106)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1106)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1085)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1084)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1077)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (921)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (875)
• Допомога під час карантину [967] (871)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (869)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (861)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (847)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (844)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (844)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (838)

ТОП-15 свіжого номера:

• Зіткнення двох мотоциклів: один із водіїв у реанімації (42)
• Завідувачку кафедри затримали на хабарі (41)
• Що буде з пальним? (39)
• Кабачково-сирні вафлі (38)
• 1 липня розпочалося повернення коштів за пробне ЗНО (37)
• 129 замість 490: Навіщо скорочувати кількість районів в областях? (37)
• 5 трюків з мікрохвильовою, про які ви не знали (37)
• Як вибрати форму для випічки (34)
• Цибульна лушпайка врятує огірки від хвороб (20)
• Чому німіють руки і ноги (20)
• Названий четвертий постраждалий у ДТП з Михайлом Єфремовим (20)
• Що робити при серцевому нападі (17)
• Як вирощувати та доглядати за лавандою (17)
• Як полегшити свербіж і набряки при укусах комах (15)
• 10 помилок, яких треба уникати під час вирощування баклажанів (14)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс