Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №910 від 25.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Цікаві рецепти приготування паски

Цікаві рецепти приготування паски

1.Шоколадна паска

Інгредієнти: борошно (1500 г), дріжджі (50 г), яйця (8 шт), цукор (2 склянки), тертий мигдаль (2,5 склянки), шоколад (100 г), ром (30 мл), червоне вино (півсклянки), панірувальні сухарі (півсклянки), цукати (півсклянки), сік (півсклянки), кориця (1 ч. л.), розтерта гвоздика (1 ч. л.).

Для приготування шоколадної паски треба дріжджі розчинити в теплій воді і додати борошно. Накрити опару рушником і поставити в тепле місце, щоб вона піднялася. Опару для паски ретельно вимішати, в отриману масу додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, цукати, корицю і гвоздику. Білки ретельно збити в стійку піну. Додати їх в тісто для паски.

Викласти тісто у форми для запікання та поставити паску в нагріту духовку. Випікати при температурі 150°C градусів протягом 60-90 хвилин. Готову паску охолодити і обережно вийняти із форми.

Для приготування шоколадної глазурі для паски треба розігріти на невеликому вогні цукор, додати туди яйця і какао. Ретельно перемішати до утворення однорідної маси. Глазур охолодити і полити нею готові паски.

2.Заварна паска з жовтками (без випікання)

Інгредієнти: 2,8 кг сиру, 10 жовтків. 2 склянки дрібного цукрового піску, 1,5 склянки молока, 400 г вершкового масла (нарізати кубиками), цедра 1 лимона, 150 г родзинок, 150 г цукатів з апельсина, 1 пакетик ванільного цукру.

Для приготування заварної паски із жовтками для початку потріть сир через сито у велику миску. Жовтки викладіть у ємність, придатну для приготування на водяній бані, розведіть молоком, додайте цукор (звичайний і ванільний), перемішайте. Поставте яєчно-молочну суміш на водяну баню. Готуйте, постійно помішуючи, поки цукор не розчиниться, а жовтки не заваряться в густий крем. Зніміть з вогню. Додайте до заварених жовтків вершкове масло, перемішайте, щоб масло повністю розчинилося, остудіть. Змішайте сир з жовтковим кремом та добре перемішайте. Додайте цукати і родзинки, знову перемішайте.

Форму для паски переверніть широкою стороною вгору та встеліть марлею. Заповніть форму сирною масою. Поставте паску в глибоку тарілку під прес на декілька годин або на ніч у прохолодне місце. Потім зніміть форму і насолоджуйтесь незвичним десертом.

3.Сирна паска

Інгредієнти: сир - 1 кг, борошно - 110 г, яйце - 8 шт, цукор - 170 г, вершки жирні - 50 г, цукати, родзинки - за смаком.

Для приготування сирної паски треба сир перетри через сито, додати вершки, цукати, родзинки, цукор, борошно і 8 жовтків. Перемішати до однорідної маси. Збити білки в стійку піну і акуратно з’єднати із сирною масою. Перемішати та викласти отримане тісто у форму, змащену маслом. Постукати формою кілька разів по столі, щоб вийшло зайве повітря. Випікати сирну паску треба при температурі 180°С.

4.Італійська паска — панетоне

Інгредієнти: 120 мл молока, 15 г свіжих дрожів, 1 ст.л. цукру, 3 склянки борошна, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/3 склянки цукру, 3 склянки борошна, ? ч.л. солі, 1 стакан родзинок і цукатів, цукрова пудра.

Для приготування італійської паски потрібно у теплому молоці розвести дріжджі та додати 1 ст.л. цукру і борошна. Потім ретельно перемішати. Накрити суміш плівкою або рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Борошно потрібно додавати поступово, замішуючи тісто. Залишити його в теплому місці на 2-3 години. Коли тісто підійде, в нього необхідно додати родзинки і цукати. Перемішати. Тісто вкласти в підготовлену форму і дати йому «відпочити» 1 годину. Потім поставити в розігріту духовку, попередньо змастивши тісто жовтком. Готовий панетоне посипати цукровою пудрою.

5.Паска з мускатним горіхом

Інгредієнти: 5 яєць, 2 жовтки, 250 г цукру, 1 склянка молока, ваніль, мускатний горіх, натерта цедра 1 лимона, 50 мл коньяку або горілки, 40 г дріжджів, 1 кг борошна, 150 г вершкового масла.

Насамперед прогрійте кухню. А поки пораєтесь із тістом, уникайте протягів, бо воно «сяде». Розітріть 5 яєць і 2 жовтки з 200 г цукру, вилийте половину склянки теплого молока, всипте ваніль, мускатний горіх, натерту цедру одного великого лимона, додайте 50 мл коньяку або міцної горілки. Потім додайте родзинки і горіхи. В окремому посуді розчиніть 40 г дріжджів та 50 г цукру в половині склянки теплого молока до консистенції сметани і відставте на 20 хв. Тим часом просійте 1 кг борошна (обов’язково вищого ґатунку) й висипте його в підігріту каструлю. Розтопіть 50 г вершкового масла. Вилийте в борошно всі рідкі суміші, вимісіть тісто. Якщо воно занадто густе, долийте трошки молока і знову вимісіть. Не припиняйте вимішувати, поки в тісті не почнуть утворюватися великі пухирці. Потім накрийте його вологою тканиною і дайте підійти, розкладіть у форми (не більше як на третину висоти), і нехай знову підійде. Змастіть вироби маслом чи збитим яйцем і поставте в гарячу духовку. Випікайте не менше 40 хв. Готові паски змастіть глазур’ю і прикрасьте. Час приготування — 2 години.

25.04.2019


Переглядів: 1593

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21179)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14315)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13965)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (432)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"