Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №913 від 16.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Дивацтва видатних людей

Дивацтва видатних людей

Едгар Алан По Едгар Алан По все життя боявся темряви. Можливо, однією з причин виникнення цього страху стало те, що в дитинстві майбутній письменник навчався... на цвинтарі. Школа, куди ходив хлопчик, була така бідна, що підручники для дітей купити не вдавалося. Винахідливий учитель математики проводив заняття на кладовищі, що знаходилося неподалік, серед могил. Кожен учень вибирав собі надгробний пам’ятник і підраховував, скільки років прожив покійний, віднімаючи від дати смерті дату народження. Не дивно, що По виріс і став тим, ким він став - засновником світової літератури жахів.

Віктор Гюго

Коли Гюго працював над «Собором Паризької Богоматері», він наполовину обстриг собі волосся на голові та збрив бороду, а ножиці викинув у вікно. Письменник зробив це для того, щоб не відволікатися від роботи і нікуди не виходити: він змушений був залишатися вдома, поки волосся не відросло.

В 1862 році, перебуваючи у відпустці, Віктор Гюго захотів дізнатися реакцію читачів на щойно виданий роман «Знедолені» і надіслав своєму видавцеві телеграму з одним символом «?». Той надіслав у відповідь телеграму теж з одним знаком - «!». Ймовірно, це було найкоротше листування в історії.

Лев Толстой

У великого письменника був дуже нерозбірливий почерк, окрім того він плутав розділові знаки. Зрозуміти його могла тільки дружина, Софія Андріївна, якій доводилося незліченну кількість разів переписувати «Війну і мир». Психіатр Чезаре Ломброзо, побачивши почерк Толстого, вирішив, що він належить жінці легкої поведінки з психопатичними нахилами.

Марк Твен

Великий американський письменник Марк Твен був великим жартівником. Тому у вільний від роботи час він любив писати в різні газети спростування про свою смерть. Щось на зразок «Чутки про мою смерть сильно перебільшені».

Зрештою, він дістав усіх редакторів газет, і вони домовилися до цього повідомлення приписувати «На жаль».

Чарльз Діккенс

Щодня письменник випивав по півлітра ігристого вина. У 1858 році йому поставили діагноз «перевтома» і один добрий лікар розробив для Діккенса спеціальну дієту. Перш ніж встати з ліжка, письменник випивав велику склянку вершків з однією-двома столовими ложками рому. Опівдні він «перекушував» коктейлем «шеррі-коблер» і бісквітом. О третій годині за розкладом слід було випити шампанського - півлітра. Між п’ятою і восьмою вечора, перед лекціями, слід було з’їсти яйце, збите з шеррі. І, нарешті, оскільки раціон все-таки повинен бути збалансованим, Діккенс завершував свій день яловичиною, супом і чаєм.

Антон Чехов

Антон Павлович Чехов у листуванні зі своєю дружиною Ольгою Леонардівною Кніппер вживав до неї крім стандартних компліментів і ласкавих слів, досить незвичайні: «актрисулька», «собака», «змія» і - відчуйте ліричність моменту - «крокодил душі моєї».

Ернест Хемінгуей

Ернест Хемінгуей був не тільки алкоголіком і самогубцем, про що всі знають. Ще у нього був страх публічних виступів. Крім того, він ніколи не вірив у похвалу, навіть у найщирішу від своїх читачів і шанувальників. Навіть друзям - не вірив, і все!

Хемінгуей любив кішок і постійно тримав кількох тваринок у своєму будинку. Одного разу йому подарували мейн-куна, якого звали Сніжок. Через генетичну мутацію він був полідактильним, тобто мав зайві пальці на лапах. Сьогодні в будинку-музеї Хемінгуея живе більше 50 кішок, половина з яких теж полідактильні, оскільки є нащадками Сніжка. Значна частина туристів відвідує цей музей в першу чергу через кішок, а не для того, щоб долучитися до спадщини письменника.

Оноре де Бальзак

Знаменитий французький письменник створював свої романи тільки вночі, при шести свічках, що горять у канделябрах і при щільно засунутих шторах, щоб жоден промінчик світла не проникав зовні. Він вважав, що тільки ніч, безмежна, дозволяє йому працювати безперервно, і заради цієї роботи він пересував стрілки годинника і перетворював день на ніч і навпаки.

Стівен Кінг

У 1970-х роках американські видавці вважали небажаним для авторів випускати у світ більше однієї книги на рік. Стівен Кінг, який бажав видаватися частіше, почав писати деякі твори під псевдонімом Річард Бахман. У 1984 році один продавець книжкового магазину запідозрив схожість літературних стилів авторів і виявив у Бібліотеці Конгресу запис про те, що автором одного з романів Бахмана є Кінг, повідомивши видавцям Кінга про свою знахідку. Письменник сам подзвонив до цього продавця і запропонував написати статтю, що розкрила б цей обман, давши згоду на інтерв’ю. Результатом цього став прес-реліз, який повідомляв про смерть Річарда Бахмана від «раку псевдоніма».

Гі де Мопассан

Французький письменник Гі де Мопассан був одним з тих, кого дратувала Ейфелева вежа. Тим не менше, він щодня обідав у її ресторані, пояснюючи це тим, що тут єдине місце в Парижі, звідки не видно вежі.

Нікола Тесла, винахідник, фізик

Нікола відчував незрозумілу любов до голубів. Крім того, що він кожен день відгодовував їх в парку, так він ще й забирав поранених додому і займався їхнім лікуванням. Відомо, що на лікування однієї з птахів Нікола витратив 2000 доларів. Він дуже прив’язався до неї. «Я любив цю голубку, як чоловік любить жінку, і вона мене любила. До тих пір поки вона була поруч зі мною у мене була мета в житті», – так писав він про цю пташку.

Лорд Байрон, барон, британський поет-романтик

Байрон, як і багато хто з нас, тримав вдома домашніх тварин. Але якщо звичайні люди живуть з кішками і собаками, то він жив з ведмедями. Також після кожного сексу він зістригав у жінок волосся нижче пояса і зберігав у себе. У ті часи цей ритуал було прийнято проводити, але волосся, на відміну від Байрона, чоловіки зістригали з голови жінки.

Вінстон Черчілль, британський державний і політичний діяч

У лауреата Нобелівської премії була улюблена звичка ходити голим. Здавалося б, нічого особливого, але оголювався він не тільки у себе вдома, але й у робочому кабінеті. Він міг в такому вигляді зустрічати гостей і ходити перед обслугою.

Чарлі Чаплін, американський і англійський кіноактор

Секс у житті Чапліна займав одну з важливих ролей. Він готовий був вступати в контакт з будь-якою жінкою. Актор також організував незвичайний для тих часів метод прослуховування актрис – секс в обмін на роль. В його кабінеті стояв диван, на який повинні були лягати голі актриси. Потім він кидався в них тортами. Дівчата отримували роль, якщо витримували всі випробування.

Фрідріх Шиллер, поет

У кабінеті поета стояли ящики з гнилими яблуками. Фрідріх пояснював це тим, що гнильний запах яблук надихає його.

16.05.2019


Переглядів: 1777

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1161 від 15.03.2024p.
¤ 
Чим корисний часник?

Чим корисний часник?

Ми звикли вважати часник спецією, але, насправді, цей овоч може принести величезну користь для здоров’я. Тільки треба вміти його правильно їсти....

¤ 
Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина

Правоохоронці вилучили у рівнянина пістолет Макарова, шість гранат й вісім запалів до них, чотири детонатори, три димові шашки та понад 850 патронів до різної зброї....

¤ 
Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу

34-річна жителька Дубенського району побачила у соціальній мережі допис із інформацією про виплату, яку можна отримати від держави. Перейшовши за посиланням – вказала дані банківської картки, зокрема й CVV-код та пін-код....

¤ 
НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування

14 березня стартує реєстрація для проходження національного мультипредметного тесту в 2024 році. А основна сесія НМТ триватиме з 14 травня до 25 червня....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21002)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17144)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14406)
• Допомога під час карантину [967] (14317)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14161)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (13971)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13839)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13817)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13790)
• Живи до ста! [965] (13788)
• Бюджет і ми… [965] (13726)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13710)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13593)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13508)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13505)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13451)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13052)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13035)

ТОП-15 свіжого номера:

• НМТ на Рівненщині: з 14 березня стартує реєстрація, а 14 травня – тестування (209)
• «Війна триває і важливо будувати витрати так, аби вони наближали перемогу», – Олександр Коваль (44)
• Арсенал боєприпасів виявили у квартирі рівнянина (44)
• Стала жертвою шахраїв, намагаючись отримати соціальну допомогу (42)
• Чим корисний часник? (41)
• Порошок, гель або капсули – все про засоби для прання (40)
• Шоколадно-ванільні сирники з вишнями (40)
• Чудовий спосіб, як очистити конфорки до стану нових всього за 10 хвилин (38)
• Що можна додати в дешевий шампунь, щоб поліпшити його якість та ефективність? (9)
• Навіщо кидати в блендер кульки, зроблені з алюмінієвої фольги? (9)
• Як надати першу допомогу при опіках? (9)
• Які страви не можна готувати в алюмінієвому посуді? (8)
• Для чого варто купувати найдешевше туалетне мило? (8)
• Продавала цигарки (7)
• Спеції, які варто додати до кави для покращення роботи мозку (7)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"