Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №921 від 11.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


#Ракурс добрих порад

5 рецептів соусів із смородини

5 рецептів соусів із смородини

У сезон дозрівання ягід ми пропонуємо здивувати своїх близьких незвичними, але дуже смачними соусами зі смородини, а також червоних і білих порічок. 

Візьміть баночку смородинового соусу на пікнік до шашличку замість звичного кетчупу і майонезу, і друзі ще довго згадуватимуть вас, як неперевершеного кухаря! Для дітей, що обожнюють картоплю фрі, такі соуси теж будуть смачним доповненням!

Соуси зі смородини можна готувати до якоїсь конкретної страви, а можна і закрити на зиму. Деякі рецепти передбачають зберігання соусу в холодильнику, але навіть у такому вигляді соус зі смородини може простояти досить довго.

Для приготування соусу підходить будь-яка смородина – і свіжа, і заморожена. З чорної смородини у вас вийде фіолетовий ароматний соус з більш вираженим солодким присмаком, що, втім, легко змінити, додаючи сіль, перець і оцет. З червоної порічки виходить яскравий червоний соус, швидше кислий, ніж солодкуватий, він більш підійде до м’яса. Біла порічка дає терпкість, такий соус припаде до смаку любителям гострих відчуттів.

1. Соус із червоного вина та чорної смородини

Інгредієнти: 

1 склянка смородини; 

50 г вершкового масла; 

0,5 склянки води; 

0,5 склянки сухого червоного вина; 

1 ч. л. солі; 

1 ст. л. цукру; 

чорний перець – за смаком.

Приготування: 

На сковороді розтопити вершкове масло, додати сіль і цукор, тим часом помити смородину і висушити її. Коли суміш на сковороді закипить, влити вино і викласти смородину, томити на вогні соус потрібно п’ять хвилин і за бажанням додати перець. А для любителів більш пікантного смаку можна покласти сушену м’яту і гвоздику.

Зняти з вогню, трохи остудити і перетерти соус через сито чи змолоти у блендері. Такий соус чудово поєднується з телятиною, яловичиною і свининою, як з холодною, так і з гарячою. Соусом можна полити нарізаний м’ясний рулет.

2. Соус із чорної смородини з часником

Інгредієнти: 

0,5 л чорної смородини; 

пучок зелені; 

головка часнику; 

сіль, перець – за смаком.

Приготування: 

Часник очистити, зелень і смородину помити й трохи просушити, скласти всі компоненти в блендер і подрібнити. Додати спеції, попробувати на смак, якщо смородина занадто кисла – додати дрібку цукру.

Щоб зробити соус більш густим, потрібно його проварити 10 хвилин, але можна подавати і в сирому вигляді. Так навіть натуральніше і значно більше вітамінів збережеться! Приготуйте цей варіант підливи до відвареного м’яса або печеного рулету, на тарілці не залишиться ані крихти!

3. Соус з чорної смородини з білим вином і м’ятою

Інгредієнти: 

400 г ягід чорної смородини; 

200 мл білого сухого вина; 

150 г вершкового масла; 

3-4 ст.л. цукру; 

щіпка солі; 

зелень м’яти; 

чорний мелений перець – за смаком.

Приготування: 

У сковороді розтопити вершкове масло, додати вино і цукор. Прогріти, помішуючи, до повного розчинення цукру, додати ягоди смородини і тушкувати все протягом 10 хвилин, помішуючи. Додати м’яту і перець. Блендером подрібнити отриману масу до однорідності і протерти через сито.

4. Соус із червоної порічки до м’яса

Інгредієнти: 

1 кг стиглих червоних порічок; 

0,5 кг цукру; 

півсклянки оцту; 

по 2 ч. л. спеції (гвоздики і кориці); 

по 1 ч. л. чорного меленого перцю і духмяного перцю горошком; 

одна середня головка часнику; 

1 ст. л. солі.

Приготування: 

Пропорції можна змінювати, оскільки кожна господиня готує соус на свій смак. Червоні порічки потрібно очистити від гілочок і добре промити проточною водою. Щоб при приготуванні соусу ягоди дали якомога більше соку, їх потрібно поставити в мікрохвильову піч на середню потужність на 1-2 хвилини. Потім порічки перетерти через сито, щоб отримати ягідний сік.

Каструлю з соком поставити на середній вогонь, довести до кипіння і всипати цукор. Маса почне загусати, тому її потрібно постійно помішувати. Тепер можна додати оцет, прянощі і подрібнений часник. Варити соус на маленькому вогні близько 5-10 хвилин, але не довше, інакше він втратить свою вітамінну цінність і насичений червоний колір.

Соус готовий до вживання. Він може бути доповненням до запеченого чи смаженого м’яса, шашлику, а також птиці (курки, індички, качки). Соус також стане чудовою основою маринаду для м’яса перед запіканням.

5. Соус із білої порічки з апельсином

Інгредієнти: 

300 г білих порічок; 

1 апельсин; 

100 г цукру; 

50 мл білого сухого вина; 

2 ст. л. олії; 

2-3 зубчики часнику; 

щіпка солі.

Приготування: 

З апельсина зняти цедру і вичавити сік. З’єднати всі інгредієнти, крім цедри і часнику, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити соус приблизно півгодини під кришкою. Потім збити масу блендером, додати цедру і часник, пропущений через прес, і остудити.

11.07.2019


Переглядів: 203

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 930 від 13.09.2019p.
¤ 
Чи впливають кава і чай на зневоднення організму?

Чи впливають кава і чай на зневоднення організму?

Щодня в світі випивають 1,6 млрд чашок кави і вдвічі більше чаю....

¤ 
Білоруський репер Серьога хоче отримати українське громадянство

Білоруський репер Серьога хоче отримати українське громадянство

Білоруський репер Серьога, який 8 вересня покинув шоу «Танці з зірками 2019», збирається отримати українське громадянство. До того ж, нещодавно він став студентом Харківського авіаційного інституту....

¤ 
«Замість гучних промов та обіцянок – щоденна праця на результат», - Віталій Коваль

«Замість гучних промов та обіцянок – щоденна праця на результат», - Віталій Коваль

Президент України особисто представив нового голову Рівненської ОДА...

¤ 
На зміну фельдшерам.

На зміну фельдшерам.

Хто такі парамедики?

Наприкінці серпня уряд затвердив новий склад бригад екстреної медичної допомоги. Тепер допомагати лікарям будуть не медсестри і фельдшери, а парамедики, про яких українці поки знають лише з чуток. Яку кваліфікацію матимуть парамедики і чим відрізняються від звичайних лікарів, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Медик, що створює шедеври: коли кажуть, що військо й творчість несумісні

Медик, що створює шедеври: коли кажуть, що військо й творчість несумісні

Військові. Які вони на перший погляд? Безперечно, дуже мужні, відповідальні і сильні. Вони завжди є прикладом наслідування для багатьох хлопчиків країни. Та що ховається за кам’яним вибором професії «військовий»? Якщо зазирнути за щоденну життєдіяльність військових, можна відкрити безліч інших сторін....

¤ 
Поліцейські встановлюють особу, причетну до вбивства рівнянина

Поліцейські встановлюють особу, причетну до вбивства рівнянина

Близько 03:30 дев’ятого вересня до поліції надійшло повідомлення, що на перехресті вулиць Дубенська-Міклера поблизу кладовища виявлене тіло невідомого чоловіка....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (19196)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (6665)
3. Моє місто - найкраще [427] (6532)
4. Секс із мусульманином [271] (5596)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5459)
6. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5005)
7. Як позбутися шпори на п’яті [850] (4994)
8. Догляньте мене до смерті [278] (4937)
9. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4916)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4909)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (3983)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3391)
13. Якщо у сні приснився вуж [219] (3390)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3147)
15. Розклад руху автобусів [253] (3103)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Дубенщина відсвяткувала фестиваль «З народної криниці» (439)
2. На Рівненщині вшанували пам’ять депортованих українців (427)
3. Держгеокадастр реалізував на електронних торгах майже 1,7 тисяч гектарів землі (426)
4. Які аналізи та тести можна (424)
5. Велосипедистка потрапила під колеса мікроавтобуса (420)
6. Стало зле за кермом – водій помер (418)
7. Нідерланди впроваджуватимуть відновлювані джерела енергії (417)
8. Щоб гарно квітли гладіолуси (415)
9. З 17 вересня стартує голосування за проєкти громадського бюджету Рівного (415)
10. Червоний перець врятує від попелиці (415)
11. Через ревнощі тричі вдарив ножем молодика (415)
12. Автомобіль зіткнувся з мотоциклом (414)
13. Під Рівним тривають масштабні збори оперативного резерву першої черги (414)
14. Будьте обачні: під приводом перевірки газового лічильника зловмисник обікрав літню рівнянку (414)
15. Щоб у саду квітла лаванда (413)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс