Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №921 від 11.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Травень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Червень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

5 рецептів соусів із смородини

5 рецептів соусів із смородини

У сезон дозрівання ягід ми пропонуємо здивувати своїх близьких незвичними, але дуже смачними соусами зі смородини, а також червоних і білих порічок. 

Візьміть баночку смородинового соусу на пікнік до шашличку замість звичного кетчупу і майонезу, і друзі ще довго згадуватимуть вас, як неперевершеного кухаря! Для дітей, що обожнюють картоплю фрі, такі соуси теж будуть смачним доповненням!

Соуси зі смородини можна готувати до якоїсь конкретної страви, а можна і закрити на зиму. Деякі рецепти передбачають зберігання соусу в холодильнику, але навіть у такому вигляді соус зі смородини може простояти досить довго.

Для приготування соусу підходить будь-яка смородина – і свіжа, і заморожена. З чорної смородини у вас вийде фіолетовий ароматний соус з більш вираженим солодким присмаком, що, втім, легко змінити, додаючи сіль, перець і оцет. З червоної порічки виходить яскравий червоний соус, швидше кислий, ніж солодкуватий, він більш підійде до м’яса. Біла порічка дає терпкість, такий соус припаде до смаку любителям гострих відчуттів.

1. Соус із червоного вина та чорної смородини

Інгредієнти: 

1 склянка смородини; 

50 г вершкового масла; 

0,5 склянки води; 

0,5 склянки сухого червоного вина; 

1 ч. л. солі; 

1 ст. л. цукру; 

чорний перець – за смаком.

Приготування: 

На сковороді розтопити вершкове масло, додати сіль і цукор, тим часом помити смородину і висушити її. Коли суміш на сковороді закипить, влити вино і викласти смородину, томити на вогні соус потрібно п’ять хвилин і за бажанням додати перець. А для любителів більш пікантного смаку можна покласти сушену м’яту і гвоздику.

Зняти з вогню, трохи остудити і перетерти соус через сито чи змолоти у блендері. Такий соус чудово поєднується з телятиною, яловичиною і свининою, як з холодною, так і з гарячою. Соусом можна полити нарізаний м’ясний рулет.

2. Соус із чорної смородини з часником

Інгредієнти: 

0,5 л чорної смородини; 

пучок зелені; 

головка часнику; 

сіль, перець – за смаком.

Приготування: 

Часник очистити, зелень і смородину помити й трохи просушити, скласти всі компоненти в блендер і подрібнити. Додати спеції, попробувати на смак, якщо смородина занадто кисла – додати дрібку цукру.

Щоб зробити соус більш густим, потрібно його проварити 10 хвилин, але можна подавати і в сирому вигляді. Так навіть натуральніше і значно більше вітамінів збережеться! Приготуйте цей варіант підливи до відвареного м’яса або печеного рулету, на тарілці не залишиться ані крихти!

3. Соус з чорної смородини з білим вином і м’ятою

Інгредієнти: 

400 г ягід чорної смородини; 

200 мл білого сухого вина; 

150 г вершкового масла; 

3-4 ст.л. цукру; 

щіпка солі; 

зелень м’яти; 

чорний мелений перець – за смаком.

Приготування: 

У сковороді розтопити вершкове масло, додати вино і цукор. Прогріти, помішуючи, до повного розчинення цукру, додати ягоди смородини і тушкувати все протягом 10 хвилин, помішуючи. Додати м’яту і перець. Блендером подрібнити отриману масу до однорідності і протерти через сито.

4. Соус із червоної порічки до м’яса

Інгредієнти: 

1 кг стиглих червоних порічок; 

0,5 кг цукру; 

півсклянки оцту; 

по 2 ч. л. спеції (гвоздики і кориці); 

по 1 ч. л. чорного меленого перцю і духмяного перцю горошком; 

одна середня головка часнику; 

1 ст. л. солі.

Приготування: 

Пропорції можна змінювати, оскільки кожна господиня готує соус на свій смак. Червоні порічки потрібно очистити від гілочок і добре промити проточною водою. Щоб при приготуванні соусу ягоди дали якомога більше соку, їх потрібно поставити в мікрохвильову піч на середню потужність на 1-2 хвилини. Потім порічки перетерти через сито, щоб отримати ягідний сік.

Каструлю з соком поставити на середній вогонь, довести до кипіння і всипати цукор. Маса почне загусати, тому її потрібно постійно помішувати. Тепер можна додати оцет, прянощі і подрібнений часник. Варити соус на маленькому вогні близько 5-10 хвилин, але не довше, інакше він втратить свою вітамінну цінність і насичений червоний колір.

Соус готовий до вживання. Він може бути доповненням до запеченого чи смаженого м’яса, шашлику, а також птиці (курки, індички, качки). Соус також стане чудовою основою маринаду для м’яса перед запіканням.

5. Соус із білої порічки з апельсином

Інгредієнти: 

300 г білих порічок; 

1 апельсин; 

100 г цукру; 

50 мл білого сухого вина; 

2 ст. л. олії; 

2-3 зубчики часнику; 

щіпка солі.

Приготування: 

З апельсина зняти цедру і вичавити сік. З’єднати всі інгредієнти, крім цедри і часнику, поставити на вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити соус приблизно півгодини під кришкою. Потім збити масу блендером, додати цедру і часник, пропущений через прес, і остудити.

11.07.2019


Переглядів: 22

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 966 від 28.05.2020p.
¤ 
Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Абрикосові кісточки – це безцінний скарб

Солодкі, пахучі плоди, якими всi ми любимо ласувати, не просто смачнi. Вони надзвичайно корисні, причому – до самої кісточки. В ароматних зернятах є речовина, яка здатна і кашель вилікувати, і дepматит. Саме абрикосову олію колись оцінювали за вагою золота....

¤ 
Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані

Дорожньо-транспортна пригода сталася 24 травня близько 14 години на перехресті вулиць Соборна-Корольова обласного центру....

¤ 

Побив до смерті свого роботодавця

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу 37-річному жителю села Морочне Зарічненського району, який до смерті побив свого роботодавця, відбулося 25 травня....

¤ 
На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою

Повідомлення, що на кладовищі у селі Здовбиця невідомі осквернили могили, до поліції надійшло 25 травня о 10-тій годині....

¤ 
Все про індексацію пенсій у 2020-му

Все про індексацію пенсій у 2020-му

У березні Президент Володимир Зеленський пообіцяв індексацію пенсій для літніх людей. На початок травня уряд перерахував виплати для майже 10 мільйонів пенсіонерів, і більше ніж 8 мільйонів – отримали надбавки. Наскільки зросли пенсії та хто отримав доплати, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн.

Питання фінансової підтримки низки комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я Рівненської області розглянули депутати постійної комісії обласної ради з питань будівництва та розвитку інфраструктури на своєму засіданні за участю першого заступника голови ради Сергія Свисталюка. Відповідну обласну програму заплановано винести на розгляд найближчої сесії, яка має відбутися 5 червня....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (600)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (600)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (598)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (596)
• Бюджет і ми… [965] (596)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (588)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (588)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (582)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (549)
• Живи до ста! [965] (536)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (512)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (508)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (503)
• Пиріг з зеленою цибулею [964] (498)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (494)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (489)
• 5 хитрощів, як правильно використовувати фольгу [964] (482)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (479)

ТОП-15 свіжого номера:

• Зіткнення легковика та тролейбуса: є травмовані (59)
• На Здолбунівщині малолітні познущались над могилою (57)
• Все про індексацію пенсій у 2020-му (57)
• Недофінансування закладів медицини Рівненщини цьогоріч становить 540 млн.грн. (56)
• Побив до смерті свого роботодавця (56)
• Дичавіємо… (54)
• Абрикосові кісточки – це безцінний скарб (53)
• На Острожчині в ДТП травмувалося двоє осіб (50)
• Дмитро Комаров розкрив кількість вишиванок, які подарував жителям екзотичних країн (26)
• Як отримати гарний врожай солодкого перцю (25)
• Ванночки для ніг з м’ятою і льоном (25)
• Сильвестр Сталлоне терміново продає свій особняк (24)
• Тіна Кароль підкорила Говерлу разом із сином (24)
• Сергій Притула зізнався, що орден, яким нагородив Зеленський, йому так і не вручили (23)
• «Золото Діви Марії» (21)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс