Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"




  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Січень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Скільки часу можна зберігати мед

Скільки часу можна зберігати мед

Мед - це не тільки доповнення до чаю, але цілитель від безлічі хвороб. Але багато з нас і не замислюються про те, скільки можна зберігати мед, не втрачаючи при цьому його корисних властивостей.

Термін зберігання

Насправді, час життя цього дорогоцінного продукту залежить, передусім, від умов його зберігання. Тому особливу увагу треба приділити місцю, в якому зазвичай міститься мед. Хоча ГОСТ вказує нам на те, що він може зберігається всього лише рік. Але це поширюється тільки на продукт, куплений в магазині.

Про мед не можна сказати, що він зіпсувався. Це практично неможливо. Відомо знаходження бджолиних сховищ із збереженою солодкою патокою через тисячоліття. Від неправильних умов зберігання, мед, звичайно, може втратити свої поживні властивості, але навіть зберігання бджолиного продукту при мінусовій температурі майже не змінює його поживності. При мінус 20°С він тільки загусає. А при високих температурах втрачає свої бактерицидні властивості, не втрачаючи смакових якостей.

Після закінчення певного терміну, мед починає кристалізуватися. Проте це ніяк не позначається на його якості. Це природний процес зацукровування, який відбувається тим раніше, чим більше в його складі глюкози. Якщо ж переважає фруктоза, то процес кристалізації відбувається пізніше. Від того, що продукт змінює свою консистенцію, він не втрачає своїх корисних властивостей. Будь-який вид меду зазнає кристалізацію, але через різні проміжки часу.

Щоб повернути кристалізованому продукту рідку консистенцію, необхідно трохи підігріти його на водяній бані.

З часом мед може не тільки кристалізуватися, але і расслоїтися. Це цілком природний процес, легко усувається. Потрібно просто перемішати продукт, надавши йому звичну консистенцію.

Магазинний мед, як правило, виглядає дуже красиво, залишаючись довгий час рідким і прозорим. Насправді, це не говорить про його не натуральність. Вся справа в промисловій обробці. Бджолина «страва» проходить через спеціальні фільтри, видаляють кристали з його складу. Це сприяє збереженню рідкої текстури.

Умови зберігання

Звичайно, в ідеалі, мед повинен зберігатися у дерев’яній діжці в погребі. Але так як деякі можуть прислухатися до цієї поради, то розглянемо, які ж умови потрібно створити продукту для збереження його поживності на довгий час.

Правила зберігання.

Насамперед, мед слід тримати в герметичній посуді. Місце повинно бути сухим і без яких-небудь різких запахів, так як продукт здатний вбирати в себе і воду, і сторонні запахи (гас, лак, риба або інші аромати). А це може призвести до закисання.

Зберігати в холодильнику солодку бджолину патоку не забороняється у разі, якщо не вдається створити для нього відповідні умови. Ідеальна температура від 5 до 16°С.

Уникайте попадання світла, особливо прямих сонячних променів на продукт. Це загрожує руйнуванням корисних речовин.

Для меду протипоказаний контакт з металом. Тому не використовуйте для його зберігання мідний, цинковий, емальований посуд, а також посуд із змістом зазначених компонентів. Метал окислюється під впливом солодкої патоки і виділяє токсини, що чинять шкоду на стан здоров’я.

Іноді мед продають прямо в сотах. Такий продукт взагалі дуже довговічний. Його термін майже нічим необмежений. Можна розрізати соти на невеликі шматочки і укласти їх в скляну банку, зверху заливши медом. Банку закрити герметичною кришкою і тримати в темному сухому місці. Термін зберігання меду в сотах– аж 10-20 років.

Дерев’яна тара – один з кращих варіантів для збереження меду. Однак і скляний та пластиковий посуд не відстають за своєю практичністю. Головне, щоб кришка герметично закривала продукт від контакту з повітрям і іншими чинниками навколишнього середовища.

Коли мова йде про великі обсяги меду, то великі дерев’яні бочонки з липи, бука або осики підійдуть як не можна краще. І якщо ви професійно заготовляєте мед, рекомендації щодо його зберігання повинні бути більш розширені і докладні. Ось деякі доповнення для пасічників.

По-перше, матеріал самого дерева теж має значення. Так, дубова бочка сприяє потемнінню, а хвойні породи надають продукту особливий специфічний запах.

По-друге, вологість повинна бути не більше 20% і варто забезпечити достатню вентиляцію приміщення.

І по-третє, температура повинна бути постійною (5-10°С), без різких стрибків. А доступ світла повинен бути обмеженим.

01.08.2019


Переглядів: 418

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 947 від 17.01.2020p.
¤ 
Юний рівнянин відправився на III зимові Олімпійські ігри

Юний рівнянин відправився на III зимові Олімпійські ігри

Юнацькі змагання розпочалися 9 січня в швейцарській Лозанні....

¤ 
Хвороби мовою тиску та пульсу

Хвороби мовою тиску та пульсу

Щоб бути здоровим, слід не лише вести здоровий спосіб життя, а й контролювати свій стан, щоб за найменших збоїв вчасно запобігти розвитку недуги. Найпростіший метод діагностики, який здоровим людям потрібно робити час від часу, а тим, хто страждає від серцево-судинних проблем та гіпертонії, щодня, – це вимірювання тиску та пульсу тонометром....

¤ 
До посадки розсади готуйсь!

До посадки розсади готуйсь!

Хоч зима ще у розпалі, городній сезон уже стартує. Саме зараз час підготувати все необхідне для садіння розсади, від якості якої залежить майбутній врожай. Успішним досвідом вирощування розсади у своєму онлайн-щоденнику ділиться лучанка Людмила БАСОК. Їй дача не тільки дарує гарні врожаї, а й приносить задоволення....

¤ 
П’яний водій на смерть збив велосипедиста

П’яний водій на смерть збив велосипедиста

Смертельний наїзд стався на автодорозі села Каноничі, що на Володимиреччині, 11 січня близько 17:20....

¤ 
«Доступні ліки» поруч.

«Доступні ліки» поруч.

Як знайти аптеку онлайн?

В Україні запрацював онлайн-інструмент для пошуку аптек, які працюють за урядовою програмою «Доступні ліки». Сервіс показує всі аптеки держпрограми в радіусі 7 кілометрів від медичного закладу. Як працює карта, які переваги дає і які зміни очікують на держпрограму наступного року, дізнавались наші експерти....

¤ 
Микола Шустов просить у Зеленського ініціювати державну програму з лікування дитячого діабету

Микола Шустов просить у Зеленського ініціювати державну програму з лікування дитячого діабету

Голова Олександрійської ОТГ, що у Рівненському районі Микола Шустов став автором ініціативи, щодо розробки та затвердження Державної програми з лікування дитячого цукрового діабету «Солодкі діти»....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Усюди коти й грибки [369] (647)
2. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (647)
3. Вертикальна трансмісія [427] (644)
4. Реінкарнація берези

[257] (644)
5. Комп’ютерних талантів у нас багато! Буде ще більше! [427] (642)
6. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (642)
7. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (642)
8. »Дякуємо Вам за те, що ви існуєте!» [257] (640)
9. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (639)
10. Колоновидні яблуні. [777] (639)
11. Велика сила кохання [257] (638)
12. Обманливі вихиляси стегнами [384] (635)
13. Італійські канікули разом з чоловіком: як Бейонсе відзначила свій 37-й день народження [878] (630)
14. Огірки з м’ятою і базиліком [881] (629)
15. Відіпрати кухонні рушники допоможе гірчиця [933] (623)

ТОП-15 свіжого номера:

1. На Дубенщині під колесами авто загинув пішохід (87)
2. Черговий «похід» у магазин закінчився кайданками (83)
3. 10 речей, які можуть знищити вашу розсаду (80)
4. Пасажирський потяг збив людину (80)
5. На Березнівщині поліцейські вилучили незаконну деревину (79)
6. За сприяння центрів зайнятості Рівненщини у 2019 році працевлаштовано 36,6 тис. громадян (78)
7. Мати – мачуха. Невигадана історія (78)
8. Посолити і не насолити. Або кожному інгредієнту – свої солоні правила (78)
9. Рівненські аудитори протягом минулого року забезпечили відшкодування втрат ресурсів на суму понад 12 мільйонів гривень (77)
10. 41 кілограм бурштину вилучили на Рівненщині (76)
11. «Доступні ліки» поруч. (76)
12. На які базові показники при оподаткуванні впливатимуть нові мінімальна зарплата та прожитковий мінімум (75)
13. Пільговики Рівненщини можуть переходити на готівкову форму виплат у будь-який час (75)
14. Матеріальна допомога, земельні питання, будівництво шкіл і садочків: (74)
15. Щоб розсада не мала “чорної” ніжки (73)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс