Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Січень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Скільки часу можна зберігати мед

Скільки часу можна зберігати мед

Мед - це не тільки доповнення до чаю, але цілитель від безлічі хвороб. Але багато з нас і не замислюються про те, скільки можна зберігати мед, не втрачаючи при цьому його корисних властивостей.

Термін зберігання

Насправді, час життя цього дорогоцінного продукту залежить, передусім, від умов його зберігання. Тому особливу увагу треба приділити місцю, в якому зазвичай міститься мед. Хоча ГОСТ вказує нам на те, що він може зберігається всього лише рік. Але це поширюється тільки на продукт, куплений в магазині.

Про мед не можна сказати, що він зіпсувався. Це практично неможливо. Відомо знаходження бджолиних сховищ із збереженою солодкою патокою через тисячоліття. Від неправильних умов зберігання, мед, звичайно, може втратити свої поживні властивості, але навіть зберігання бджолиного продукту при мінусовій температурі майже не змінює його поживності. При мінус 20°С він тільки загусає. А при високих температурах втрачає свої бактерицидні властивості, не втрачаючи смакових якостей.

Після закінчення певного терміну, мед починає кристалізуватися. Проте це ніяк не позначається на його якості. Це природний процес зацукровування, який відбувається тим раніше, чим більше в його складі глюкози. Якщо ж переважає фруктоза, то процес кристалізації відбувається пізніше. Від того, що продукт змінює свою консистенцію, він не втрачає своїх корисних властивостей. Будь-який вид меду зазнає кристалізацію, але через різні проміжки часу.

Щоб повернути кристалізованому продукту рідку консистенцію, необхідно трохи підігріти його на водяній бані.

З часом мед може не тільки кристалізуватися, але і расслоїтися. Це цілком природний процес, легко усувається. Потрібно просто перемішати продукт, надавши йому звичну консистенцію.

Магазинний мед, як правило, виглядає дуже красиво, залишаючись довгий час рідким і прозорим. Насправді, це не говорить про його не натуральність. Вся справа в промисловій обробці. Бджолина «страва» проходить через спеціальні фільтри, видаляють кристали з його складу. Це сприяє збереженню рідкої текстури.

Умови зберігання

Звичайно, в ідеалі, мед повинен зберігатися у дерев’яній діжці в погребі. Але так як деякі можуть прислухатися до цієї поради, то розглянемо, які ж умови потрібно створити продукту для збереження його поживності на довгий час.

Правила зберігання.

Насамперед, мед слід тримати в герметичній посуді. Місце повинно бути сухим і без яких-небудь різких запахів, так як продукт здатний вбирати в себе і воду, і сторонні запахи (гас, лак, риба або інші аромати). А це може призвести до закисання.

Зберігати в холодильнику солодку бджолину патоку не забороняється у разі, якщо не вдається створити для нього відповідні умови. Ідеальна температура від 5 до 16°С.

Уникайте попадання світла, особливо прямих сонячних променів на продукт. Це загрожує руйнуванням корисних речовин.

Для меду протипоказаний контакт з металом. Тому не використовуйте для його зберігання мідний, цинковий, емальований посуд, а також посуд із змістом зазначених компонентів. Метал окислюється під впливом солодкої патоки і виділяє токсини, що чинять шкоду на стан здоров’я.

Іноді мед продають прямо в сотах. Такий продукт взагалі дуже довговічний. Його термін майже нічим необмежений. Можна розрізати соти на невеликі шматочки і укласти їх в скляну банку, зверху заливши медом. Банку закрити герметичною кришкою і тримати в темному сухому місці. Термін зберігання меду в сотах– аж 10-20 років.

Дерев’яна тара – один з кращих варіантів для збереження меду. Однак і скляний та пластиковий посуд не відстають за своєю практичністю. Головне, щоб кришка герметично закривала продукт від контакту з повітрям і іншими чинниками навколишнього середовища.

Коли мова йде про великі обсяги меду, то великі дерев’яні бочонки з липи, бука або осики підійдуть як не можна краще. І якщо ви професійно заготовляєте мед, рекомендації щодо його зберігання повинні бути більш розширені і докладні. Ось деякі доповнення для пасічників.

По-перше, матеріал самого дерева теж має значення. Так, дубова бочка сприяє потемнінню, а хвойні породи надають продукту особливий специфічний запах.

По-друге, вологість повинна бути не більше 20% і варто забезпечити достатню вентиляцію приміщення.

І по-третє, температура повинна бути постійною (5-10°С), без різких стрибків. А доступ світла повинен бути обмеженим.

01.08.2019


Переглядів: 501

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 998 від 14.01.2021p.
¤ 
Стрілянина у Рівному

Стрілянина у Рівному

Внаслідок конфлікту між трьома рівнянами, який виник дев’ятого січня, травми отримали двоє чоловіків. За фактом хуліганства триває досудове розслідування....

¤ 
Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет

Тато у декреті – велика рідкість в Україні. За статистикою, лише 3-4?% від усіх декретних відпусток оформлюють на чоловіків, і на це є чимало причин. Найперше в Україні досить сильні стереотипи про гендерні ролі «тата-годувальника» і «маму-берегиню», тому не кожен чоловік погодиться залишитись вдома. Такої ж думки чимало роботодавців, які не завжди готові із розумінням поставитись до бажання батька піти у декрет. Не краща ситуація і на законодавчому рівні, адже досі право на відпустку для догляду за дитиною закріплене за матір’ю і не передбачене окремо для тата. Змінити ситуацію покликаний новий закон про декретні відпустки, який вже пройшов перше читання у парламенті. Деталі з’ясовували наші експерти....

¤ 
Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося?

З 1 січня 2021 року «швидка допомога» в Україні працює за новими правилами....





Найпопулярніші статті:

• Як позбутися шпори на п’яті [850] (3960)
• Розшифровка аналізу крові: [841] (3636)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (3020)
• Бюджет і ми… [965] (3010)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (2993)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (2987)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (2986)
• Допомога під час карантину [967] (2950)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (2876)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (2875)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (2871)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (2854)
• Живи до ста! [965] (2789)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (2723)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (2703)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (2673)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (2635)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (2477)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кілька порад, як доглядати за кухонними ножами (115)
• Грибок у домі: як вивести і що робити, що більше не з’являвся (113)
• Основні характеристики зручної ковдри (111)
• Новорічний «подаруночок»… (104)
• Кімнатні рослини, які не тільки прикрашають квартиру, але й притягують удачу (103)
• Стрілянина у Рівному (100)
• Нові правила роботи «швидкої допомоги»: що змінилося? (100)
• Рівні можливості у догляді за дитиною. Головне в новому законі про декрет (100)
• Як виростити ківі в домашніх умовах (98)
• Зефір на сухому білку швидкої стабілізації (98)
• Як визначити кислотність ґрунту на вашій ділянці (97)
• Авто злетіло у кювет: водій загинув (90)
• Що треба знати про «постковідний синдром» (84)
• Якщо хрустять суглоби (84)
• Чим загрожує дефіцит вітаміну B12 (83)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс