Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №926 від 15.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"




  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Грудень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Січень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

У спекотну літню пору у виробників та продавців морозива завжди додається роботи. Це й не дивно, адже шанувальників цього крижаного десерту у рази більше, ніж його противників. Однак варто пам’ятати, що нашкодити здоров’ю може не тільки місцеве переохолодження від морозива і як наслідок – ангіна або застуда. Нерідкі випадки й отруєнь після вживання цих тонізуючих ласощів. Запам’ятайте декілька важливих порад, яких слід дотримуватися, купуючи ескімо чи пломбір, щоб після ласування не потрапити до лікарні.

1. Більше молочного, менше рослинного

Йдеться про жир, обов’язковий складник у виготовленні морозива. У якісному морозиві вміст молочного жиру завжди вищий за вміст рослинного. Рослинний жир – це дешева сировина, яка сама по собі не надто шкідлива, але разом з ароматизаторами та консервантами може становити неабияку небезпеку для організму, особливо дитячого.

Найчастіше для виготовлення морозива використовують пальмову олію, яка уповільнює обмін речовин і сприяє утворенню жирової тканини і холестеринових бляшок. Якщо ж на упаковці про пальмову олію інформації не знайшлося, однак на язику після вживання такого морозива залишається неприємний післясмак і відчуття нальоту, значить, виробник просто не захотів вказати правду про інгредієнти.

2. Внутрішній смак не підведе

Спробуйте знайти своє улюблене морозиво чи принаймні свого виробника. Щоправда, для цього доведеться трішки поекспериментувати. Оцініть смак морозива, зверніть увагу на запах. Залиште часточку в склянці і поспостерігайте, як тане морозиво: якщо це пишна густа пінка, то в морозиві більше саме молочного жиру, можете сміливо купувати його й наступного разу, якщо ж воно перетворюється на мутнувату субстанцію, це свідчення того, що у десерті переважають рослинні жири.

3. Брикет замість стаканчика

Вафельні стаканчики (особливо ріжки зі здобного тіста) містять калорії, тому якщо вашій фігурі шкодить їх надмірна кількість, відмовтеся від такого морозива. А якщо це морозиво на вагу, то у стаканчиках можуть міститися ще ароматизатори, консерванти та барвники. Тому морозиво у вафельних стаканчиках купуйте лише тоді, коли дуже хочеться згадати дитинство.

4. Літери на упаковці

Смакові добавки – не єдиний додатковий інгредієнт, який зустрічається в магазинному морозиві. Є ще й консерванти. Деякі з них не несуть шкоди для організму, а деякі можуть неабияк зашкодити здоров’ю. Тому ретельно вивчайте інформацію на упаковці і попередньо ознайомтеся зі списком найбільш шкідливих консервантів, які часто зустрічаються в продуктах харчування з літерою «Е».

5. Молоко, вершки, цукор, ваніль

Лише ці чотири інгредієнти мають бути у складі правильного морозива. Звичайно, в магазинних варіантах таке поєднання складників зустріти не просто важко, а й нереально. То хіба це не привід навчитися готувати морозиво вдома власноруч? Рецептів – безліч. Та лише тоді ви можете бути впевненими в його якості. А вже у домашнє морозиво можна додати будь-що – від улюблених фруктів до вишуканих соусів.

І наостанок: завжди звертайте увагу, чи має морозиво мітку про відповідність Держстандарту і перевіряйте дату виробництва.

15.08.2019


Переглядів: 493

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 948 від 26.01.2020p.
¤ 
Рівнянин посів дев’яте місце на Зимових юнацьких Олімпійських іграх

Рівнянин посів дев’яте місце на Зимових юнацьких Олімпійських іграх

Рівнянин Орест Коваленко посів дев’яте місце на Зимових юнацьких Олімпійських іграх у змаганнях з лижного фрістайлу у дисципліні слоупстайл....

¤ 
Іван НАДЄЇН: «Моя оцінка першої частини сезону – 7 балів за десятибальною шкалою»

Іван НАДЄЇН: «Моя оцінка першої частини сезону – 7 балів за десятибальною шкалою»

Президент НК «Верес» Іван Надєїн в інтерв’ю пресслужбі клубу розповів про підсумки 2019-го року і відповів на запитання, які хвилюють вболівальників:...

¤ 
«Я здійснив свою мрію»: Дмитро Комаров схуд на 10 кг

«Я здійснив свою мрію»: Дмитро Комаров схуд на 10 кг

Ведучий українського тревел-шоу «Світ навиворіт» Дмитро Комаров, який присвятив новий сезон проєкту Китаю, скинув 10 кілограм....

¤ 
Мотоцикліст наїхав на шлагбаум та загинув

Мотоцикліст наїхав на шлагбаум та загинув

Фатальна автопригода сталася 20 січня о 05:20 на вулиці Віли, що у Здолбунові....

¤ 
ЦРЛ Рівненщини перетворяться на лікарні інтенсивного лікування

ЦРЛ Рівненщини перетворяться на лікарні інтенсивного лікування

На Рівненщині відбудуться зміни у системі другого та третього рівня надання медичної допомоги. Таким чином продовжиться реформування охорони здоров’я у регіоні. В області створять один госпітальний округ та одну госпітальну раду....

¤ 
Відтепер будемо отримувати дві платіжки за газ і послуги з доставки

Відтепер будемо отримувати дві платіжки за газ і послуги з доставки

Саме такий порядок розрахунків ввела з першого січня 2020 року НКРЕКП. Про це на брифінгу, який відбувся 22 січня, розповів комерційний директор АТ «Рівнегаз» Віктор Осницький....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Усюди коти й грибки [369] (706)
2. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (697)
3. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (695)
4. Обманливі вихиляси стегнами [384] (691)
5. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (691)
6. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (687)
7. Колоновидні яблуні. [777] (684)
8. Комп’ютерних талантів у нас багато! Буде ще більше! [427] (683)
9. Вертикальна трансмісія [427] (682)
10. Реінкарнація берези

[257] (677)
11. »Дякуємо Вам за те, що ви існуєте!» [257] (673)
12. Велика сила кохання [257] (671)
13. Огірки з м’ятою і базиліком [881] (666)
14. Італійські канікули разом з чоловіком: як Бейонсе відзначила свій 37-й день народження [878] (664)
15. Відіпрати кухонні рушники допоможе гірчиця [933] (660)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Чому виникають судоми, та що робити коли вже «схопило» (221)
2. 18-річна водійка легковика збила жінку (220)
3. В сільській школі з’явився новий автобус (219)
4. Чергові Центри з надання адмінпослуг запрацюють в області (218)
5. Два грабежі та хуліганство за півгодини (218)
6. Водій наїхав на припаркований атомобіль (217)
7. Інша Коко Шанель (217)
8. Люблю тебе, мій чорно-білий грудню… (216)
9. Заклади профосвіти області готуються до проведення Днів відкритих дверей (215)
10. Поліцейські встановлюють обставини підпалу двох автомобілів (215)
11. Як Джесіці Сімпсон вдалося скинути 45 кг: дієтолог розкрила секрет схуднення співачки (214)
12. Упродовж 2019 року учасники АТО (ООС) та переселенці отримували послуги Рівненської обласної служби зайнятості (214)
13. В області шукають шляхи створення нових дошкільних закладів (213)
14. Які медичні послуги будуть безкоштовними вже з 1 квітня (212)
15. Чи відбудеться співпраця між містом і територіальною громадою? (211)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс