Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №926 від 15.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"




  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Листопад 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Грудень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

П’ять секретів, як вибрати правильне морозиво

У спекотну літню пору у виробників та продавців морозива завжди додається роботи. Це й не дивно, адже шанувальників цього крижаного десерту у рази більше, ніж його противників. Однак варто пам’ятати, що нашкодити здоров’ю може не тільки місцеве переохолодження від морозива і як наслідок – ангіна або застуда. Нерідкі випадки й отруєнь після вживання цих тонізуючих ласощів. Запам’ятайте декілька важливих порад, яких слід дотримуватися, купуючи ескімо чи пломбір, щоб після ласування не потрапити до лікарні.

1. Більше молочного, менше рослинного

Йдеться про жир, обов’язковий складник у виготовленні морозива. У якісному морозиві вміст молочного жиру завжди вищий за вміст рослинного. Рослинний жир – це дешева сировина, яка сама по собі не надто шкідлива, але разом з ароматизаторами та консервантами може становити неабияку небезпеку для організму, особливо дитячого.

Найчастіше для виготовлення морозива використовують пальмову олію, яка уповільнює обмін речовин і сприяє утворенню жирової тканини і холестеринових бляшок. Якщо ж на упаковці про пальмову олію інформації не знайшлося, однак на язику після вживання такого морозива залишається неприємний післясмак і відчуття нальоту, значить, виробник просто не захотів вказати правду про інгредієнти.

2. Внутрішній смак не підведе

Спробуйте знайти своє улюблене морозиво чи принаймні свого виробника. Щоправда, для цього доведеться трішки поекспериментувати. Оцініть смак морозива, зверніть увагу на запах. Залиште часточку в склянці і поспостерігайте, як тане морозиво: якщо це пишна густа пінка, то в морозиві більше саме молочного жиру, можете сміливо купувати його й наступного разу, якщо ж воно перетворюється на мутнувату субстанцію, це свідчення того, що у десерті переважають рослинні жири.

3. Брикет замість стаканчика

Вафельні стаканчики (особливо ріжки зі здобного тіста) містять калорії, тому якщо вашій фігурі шкодить їх надмірна кількість, відмовтеся від такого морозива. А якщо це морозиво на вагу, то у стаканчиках можуть міститися ще ароматизатори, консерванти та барвники. Тому морозиво у вафельних стаканчиках купуйте лише тоді, коли дуже хочеться згадати дитинство.

4. Літери на упаковці

Смакові добавки – не єдиний додатковий інгредієнт, який зустрічається в магазинному морозиві. Є ще й консерванти. Деякі з них не несуть шкоди для організму, а деякі можуть неабияк зашкодити здоров’ю. Тому ретельно вивчайте інформацію на упаковці і попередньо ознайомтеся зі списком найбільш шкідливих консервантів, які часто зустрічаються в продуктах харчування з літерою «Е».

5. Молоко, вершки, цукор, ваніль

Лише ці чотири інгредієнти мають бути у складі правильного морозива. Звичайно, в магазинних варіантах таке поєднання складників зустріти не просто важко, а й нереально. То хіба це не привід навчитися готувати морозиво вдома власноруч? Рецептів – безліч. Та лише тоді ви можете бути впевненими в його якості. А вже у домашнє морозиво можна додати будь-що – від улюблених фруктів до вишуканих соусів.

І наостанок: завжди звертайте увагу, чи має морозиво мітку про відповідність Держстандарту і перевіряйте дату виробництва.

15.08.2019


Переглядів: 420

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 942 від 06.12.2019p.
¤ 
Рівняни стали кращими в світі з танців на візках

Рівняни стали кращими в світі з танців на візках

Понад дві сотні спортсменів з 26 країн взяли участь у чемпіонаті світу зі спортивних танців на візках. Змагання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату відбулись у німецькому місті Бонн....

¤ 
Четверо гравців «Вереса» – у символічній збірній півріччя

Четверо гравців «Вереса» – у символічній збірній півріччя

Одразу четверо гравців рівненського «Вереса» потрапили до збірної півріччя у Другій лізі за версією порталу Sportarena.ua та компанії Wyscout....

¤ 
Сімейний дебошир побив поліцейського

Сімейний дебошир побив поліцейського

Екіпаж патрульної поліції другого грудня близько 18 години отримав виклик, що у будинку на вулиці Соборна чоловік гримає у двері квартири колишньої дружини. Під час припинення правопорушення дебошир завдав тілесні ушкодження поліцейському....

¤ Державна справа
«Системи Управління – КОНСИС»:

«Системи Управління – КОНСИС»:

Усе для перемоги!

Життя переконливо показало низьку ефективність як промислових гігантів оборонного комплексу України, так і тих підприємств, які використовують застарілі технології. Сучасний світ вимагає швидкого реагування на виклики, в тому числі й завдяки залученню передових технологій. Одним із підприємств Рівненської області, що виготовляє продукцію для оборонного комплексу України і, відповідно, забезпечує обороноздатність держави на високому технічному рівні, є ТзОВ-ВКП «Системи Управління – КОНСИС»....

¤ 
У Рівненській області запрацювала десята сімейна молочна ферма

У Рівненській області запрацювала десята сімейна молочна ферма

Молода родина села Орестів Здолбунівського району відкрила сімейну молочну ферму «Родина-Плюс». Вона стала вже десятою на Рівненщині, що запрацювала в межах великого проєкту зі створення молочних сімейних ферм за сприяння ТОВ «Укрмілкінвест» та кластеру «Натуральне молоко»....

¤ 
Які підприємства забруднюють Клевань, з’ясовуватиме обласна комісія при ОДА

Які підприємства забруднюють Клевань, з’ясовуватиме обласна комісія при ОДА

На обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки розглянули питання щодо небезпечних викидів у повітря Клеваня. У засіданні взяли участь представники департаментів екології, держпродслужби, лабораторної інспекції, служби з надзвичайних ситуацій та правоохоронців....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (23312)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (8363)
3. Моє місто - найкраще [427] (8018)
4. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (6889)
5. Як позбутися шпори на п’яті [850] (6877)
6. Секс із мусульманином [271] (6595)
7. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (6542)
8. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (6010)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (5918)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (5861)
11. Догляньте мене до смерті [278] (5788)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (4256)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (4115)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (3983)
15. Коли розпочинати садити городину [599] (3699)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Водій напідпитку спричинив потрійну ДТП (92)
2. Викрав та розбив ВАЗівку пенсіонера (89)
3. Город на підвіконні. (86)
4. Погоня у Гощі: п’яний водій врізався у стовп (84)
5. У Рівному вшанували людей з обмеженими можливостями (81)
6. Список речей, які змінили моє життя (81)
7. На Березнівщині відкрили третій ІРЦ (80)
8. “Кардинал ДЮСШ №4” – здобув дві перемоги у Дніпрі (79)
9. Малозабезпечених пригостять гарячими обідами (79)
10. На зиму консервуємо… інструменти (78)
11. Екзотичне фейхоа. Як його виростити в домашніх умовах (78)
12. Хотіла продати цуценят та втратила 21 тисячу гривень (78)
13. Покинула люблячого багатого чоловіка… і стала щасливою (77)
14. Рівненську митницю реорганізовують (77)
15. На Рівненщині триває проєкт «Розминка від чемпіона» (77)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс