Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №926 від 15.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Шість продуктів, які можуть зіпсувати літній відпочинок

Літо – пора відпусток, подорожей і пікніків. Але разом із тим це найгарячіша пора року, коли продукти швидко псуються, і замість користі несуть здоров’ю потенційну небезпеку. До яких харчів влітку потрібно ставитися найбільш прискіпливо, щоб не стати жертвою харчового отруєння?

Ознайомтеся зі списком продуктів, які можуть стати причиною проведення вашої літньої відпустки у лікарні.

Курятина і яйця

Страшне слово «сальмонельоз» знають навіть сучасні діти. Це небезпечне кишкове інфекційне захворювання, яке передається в основному з їжею. Основними переносниками цієї болячки є домашні і сільськогосподарські тварини. Кури-несучки в їх числі. Тому м’ясо курки і яйця вибирайте особливо уважно.

Сама по собі сальмонела, бактерія-збудник сальмонельозу, в курячому яйці з’явитися не може. Вона іммігрує всередину з яєчної шкаралупи. Якщо яйце пролежало 4-5 днів, то вона з легкістю може проникнути крізь шкаралупу в саме яйце. Влітку цей процес ще швидший.

Не купуйте в спеку багато яєць про запас. І у жодному разі не мийте яйця перед тим, як розбити їх в миску чи на пательню. Так ви тільки розчищаєте шлях сальмонелі. А от після того як розіб’єте сухе яйце, обов’язково помийте руки і тільки потім продовжуйте готувати.

М’ясо

М’ясо влітку асоціюється з пікніками і шашликами. Тому це найбільш ходовий продукт. І забувають, що отруїтися м’ясом дуже легко. Саме тому ретельно вибирайте м’ясо для шашликів, особливо якщо це свинина або курка. Не купуйте вже замаринований шашлик у супермаркеті і добре просмажуйте шматочки.

Не замовляйте м’ясні страви у невеличких генделиках з низькими цінами. Зазвичай м’ясо там не найкращої якості. Намагайтеся харчуватися в закладах, які несуть відповідальність за якість приготовлених страв. Або ж з усією відповідальністю готуйте вдома.

Риба і суші

Влітку до риби мусить бути особливо обережне ставлення. Серед перерахованих цей продукт псується найшвидше, а відтак вимагає особливих умов зберігання. У спеку в рибі починають розмножуватися мікроби і бактерії, які можуть стати причиною харчових отруєнь різного ступеня тяжкості.

У зоні підвищеного ризику і страви японської кухні, зокрема суші, адже для їх приготування часто використовують сиру рибу.

Гриби

Цей продукт у будь-яку пору року вважається потенційно небезпечним. Однак на літо припадає пік настороженості до нього. Грибочки, які пропонують бабці на ринках, зазвичай виглядають апетитно, але від помилок не застрахований ніхто. І ризик тут не виправдовує навіть найвище гастрономічне задоволення. Купуйте гриби тільки в тих людей, у яких ви впевнені на 100 відсотків. Або візьміть замість лісових грибів нешкідливі печериці. Якщо ж ви самі не проти побродити лісом і зайнятися «тихим полюванням», також будьте пильні, а сумнівні варіанти навіть не розглядайте, а відразу викидайте з кошика.

Молочні продукти

Що може краще в літню спеку за склянку холодного молока або освіжаючу окрошку на кефірі? Однак все це молочне задоволення вимагає ретельно дотриманих умов зберігання. Влітку купуйте кисломолочку тільки в супермаркеті, оснащеному холодильними установками. Обирайте пакети чи пляшки, які стоять вглибині полиць – там більше гарантій, що молоко добре охолодилося. Купивши ж, намагайтеся чимшвидше поставити продукт у холодильник і зберігайте його при температурі максимум +6 градусів не довше, ніж вказано на упакуванні.

Морозиво

Морозиво влітку чи не найбільш затребуваний продукт. Однак і він, окрім прохолоди, може подарувати масу неприємностей. В ідеалі морозиво не повинно піддаватися повторному заморожуванню. А хто дасть вам гарантії, що цей пломбір чи ескімо не пролежало розмороженим у задушливій вантажівці?

Купуючи морозиво, обов’яз­ково дивіться на дату виготовлення і уважно читайте склад. А ще краще готуйте цей крижаний в домашніх умовах. Тоді і склад, і термін придатності будуть відомі вам достеменно.

15.08.2019


Переглядів: 1573

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21175)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17327)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14556)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14129)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13975)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13950)
• Бюджет і ми… [965] (13886)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13880)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13753)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13661)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13657)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13603)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13214)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (419)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (66)
• Тонкощі заварювання кави (63)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (62)
• Небезпека вологих серветок (59)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (55)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (54)
• А ваш шампунь безпечний? (52)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (48)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (39)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"