Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №932 від 27.09.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Про вибір акумулятора для ноутбука

Про вибір акумулятора для ноутбука

На нашому ринку є безліч різних акумуляторів, однак дуже мала частина з них може називатися якісними виробами.

Чому?

Існує всього чотири основні категорії акумуляторів для мобільної техніки. Давайте розглянемо їх уважно і оцінимо за чотирма параметрами:

- Рівень елементної бази та контроль якості

- Збереження робочих параметрів

- Вартість

- Гарантійний термін

Оригінальні акумулятори

Акумулятори, вироблені для компанії-виробника ноутбука (смартфона, фотоапарата, електроінструменту і т.д.).

Рівень елементної бази та контроль якості

Відразу варто зауважити: виробники мобільної техніки, за рідкісним винятком, самі не виробляють акумулятори - все акумулятори поставляються з суміжних заводів-виробників, таких як Simplo, Sanyo, LG. Тому, кажучи «оригінальний акумулятор Asus», ми повинні розуміти, що даний акумулятор не має ніякого відношення до компанії Asus, а проведений він, наприклад, на заводі Simplo в Китаї. І встановлені в ньому акумуляторні осередкам Samsung, LG, а то і зовсім невідомих китайських виробників, однак, відповідним певним, досить високим стандартам якості, що визначаються компанією-замовником. Тому можна з упевненістю сказати, що, наприклад, аккумулятор для ноутбука acer нічим, за своїми якісними характеристиками, не відрізняється від подібного акумулятора для ноутбука HP. Обидва були зроблені на одному із сертифікованих заводів Китаю і відповідають стандартам якості відповідно Acer і HP.

Однак, не варто переоцінювати якість "оригінальних" акумуляторів - швидше за все читач вже зіткнувся (раз ви читаєте цю статтю) з проблемою заміни саме оригінального акумулятора, тобто вони так само мають термін служби, і так само виходять з ладу при неправильній експлуатації. Крім того, відомі численні випадки загоряння ноутбуків, після яких такі гіганти як Sony, Dell, IBM відкликали по кілька мільйонів акумуляторів для обміну на нові.

До того ж, технології не стоять на місці і розробки 3-5 річної давності можуть трохи відставати від тих, які застосовуються в даний час. Хоча, якщо чесно, за останні десять років там мало що змінилося.

Збереження робочих параметрів

Варто звернути увагу і на іншу важливу проблему при покупці «оригінального» акумулятора: збереження робочих параметрів в процесі зберігання. Вся справа в тому, що «оригінальні» акумулятори однієї моделі, як правило, випускаються один раз великою партією для комплектації нових ноутбуків і подальшого продажу у вигляді запасної частини для заміни. Як наслідок, всі оригінальні акумулятори, які є у продажу, мають дату виробництва, порівнянну з датою виходу моделі ноутбука, для якої вони призначені, а це означає, що акумулятор пролежав на складах від 2 до 5 і більше років. Акумулятори, які перебували без обслуговування такий тривалий термін, як правило сильно втрачають свої робочі параметри, тому вони не рекомендуються до використання, тому що їх реальна ємність і термін служби помітно зменшилися.

Вартість

Вартість оригінального акумулятора набагато вище будь-яких інших пропозицій на ринку.

Гарантійний термін

Гарантійний термін на оригінальні акумулятори становить, як правило, від 3 до 6 місяців, тому що вони розглядаються виробником як витратний матеріал.

Інше

Не можна не згадати ще дві проблеми, пов'язані з оригінальними акумуляторами:

Так звані Pulled (зняті) акумулятори

В даному випадку це акумулятори, які були зняті з несправною, повернутої або виставкової техніки. Найчастіше вони є новими акумуляторами, іноді пропрацювали невелика кількість циклів, а іноді відвертими б / у товарами. Як пощастить. Як правило вони мають сліди експлуатації, помітні неозброєним оком, хоча найчастіше продаються під виглядом нових.

Контрафактні акумулятори

Деякі китайські виробники давно налагодили масове виробництво акумуляторів з наклейками, що повторюють наклейки оригінальних акумуляторів. Якщо наклейка виконана якісно - відрізнити такий акумулятор від справжнього нелегко. Ви можете порівняти його зі своїм старим акумулятором: якщо наклейка буде такою ж, але помітно гіршої якості, якщо пластиковий корпус явно не відповідає якості оригінального, має явні нерівні зазори або погано вставляється - швидше за все це неоригінальний акумулятор. Це не означає, що він поганий, але це неоригінальний акумулятор. По суті це звичайний noname-акумулятори, які ми розглянемо нижче (п.3), тільки за завищеною ціною.

Неважко здогадатися, що якість таких товарів ніким не контролюється, і весь розрахунок робиться на високу продажну вартість, яка з лишком може покривати всі наступні претензії покупців.

Неоригінальні фірмові акумулятори

Акумулятори, вироблені сторонніми заводами-виробниками під маркою компанії-замовника. Мають сертифікати якості, вказівка ??заводу-виробника і чіткі гарантій ні зобов'язання на продукцію.

Рівень елементної бази та контроль якості

Великі торгові марки, які спеціалізуються на джерелах живлення, замовляють акумулятори на великих, відомих заводах Китаю, що мають високий внутрішній контроль якості. Дані заводи виробляють акумулятори за власними технологіями, але під торговою маркою компанії-замовника. Наскільки можна досліджувати російський ринок, все акумулятори виробляються виключно в Китаї, акумулятори виробництва Кореї і Тайваню на ринку не присутні, тому що там їхні або не виробляють зовсім або виробляють в невеликих обсягах виключно під замовлення.

Однак немає ніякої різниці в тому де зібрано акумулятор тому основним визначальним якість акумуляторної батареї компонентом є його акумуляторні елементи (комірки), які при цьому можуть бути будь-якими, від перемаркированних акумуляторів були у вжитку, до акумуляторів найвищої якості таких виробників як Samsung, Sony, Panasonic, Sanyo, вироблених в Кореї або Японії.

Великі торгові марки, які торгують акумуляторами під своїм брендом, як правило серйозно контролюють якість, тому що репутація торгового імені є пріоритетним конкурентною перевагою і його компрометація неприпустима для бренду. До того ж, технології та елементна база виробників акумуляторів поступово удосконалюються і замовник може оперативно впроваджувати в свої товари найсучасніші напрацювання в цій галузі.

Збереження робочих параметрів

Акумулятори, вироблені на замовлення під потреби ринку завжди є найкращим варіантом для покупця, тому що компанія-замовник (вона ж дистриб'ютор і продавець) завжди оперативно відстежує товарні запаси і незацікавлена ??в зберіганні незатребуваних моделей у великій кількості. Як наслідок, всі акумулятори, за рідкісним виключенням, на дату продажу мають термін зберігання з дати виробництва не більше року.

Вартість

Вартість фірмового неоригінального акумулятора є невисокою, за рахунок швидкої оборотності складського запасу.

Гарантійний термін

Поважають свою продукцію торгові марки, як правило, надають гарантію 1 рік, в деяких випадках гарантійний термін може досягати до 2-х років.

Noname-акумулятори (безіменні)

У продажу є величезна кількість, так званих, noname-акумуляторів. Це акумулятори невідомих виробників, з невідомої елементної базою і з нечітким, як правило коротким гарантійним терміном, а то і зовсім без нього. Продаються, як правило, в універсальних коричневих коробках без яких-небудь позначень. Такі акумулятори широко представлені як в російських інтернет-магазинах, так і на таких торгових майданчиках як eBay, Aliexpress, Dealextreme і навіть Amazon.

Рівень елементної бази та контроль якості

Як було зазначено вище, виробники даних акумуляторів залишаються невідомими для покупця. Як правило, це невеликі китайські підприємства, які пропонують сильно занижені, щодо ринку, ціни, але економлять на всьому, від якості пластику і наявності необхідних захистів (наприклад захисту від перегріву, відсутність якої може призвести до вибуху акумуляторів, см. Ролик в кінці статті ) до якості самих акумуляторних елементів. Виробник акумуляторних елементів, які використовуються в таких батареях, також залишаються невідомими. Як правило це найбільш дешеві елементи найменшою ємності, іноді туди потрапляє відбраковані партії навіть акумуляторів хороших брендів, типу Samsung, Sony, Panasonic.

Як найбільш сумний варіант - виробник використовує колишні у вживанні елементи, але перемарковані під нові, а іноді, навіть неперемарковані. На таких елементах в місцях зварювання контактних смуг видно сліди від початкових точок зварювання. Акумулятори, зібрані на таких елементах взагалі не призначені для експлуатації, тому що при використанні акумуляторних осередків з різними залишковими параметрами ємності і внутрішнього опору (не кажучи вже про осередках різних виробників і різної вихідної ємності) термін життя таких батарей може становити від одного циклу заряду-розряду до декількох місяців роботи при вдалому збігу обставин. У самих крайніх випадках використання некаліброваних акумуляторних елементів в складі однієї батареї, погана якість збірки і відсутність необхідних захистів може стати причиною пожежі або навіть вибуху такої батареї.

27.09.2019


Переглядів: 1497

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17212)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13861)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13787)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13780)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13506)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13118)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13100)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (846)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (89)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (78)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (70)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"