Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №936 від 24.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Солимо сало

Солимо сало

Французи відомі тим, що їдять жаб, англійці – вівсянку, німці – копчені сардельки, а українці – сало. І коли після чарчини холодної горілки кладемо у рот цей делікатес, підсмалений хроном чи часником, щиро співчуваємо усім іншим народам, бо вони не мають у своєму раціоні сала. Це не просто смачний продукт – це українська реліквія та невід’ємна складова нашої культури!

Кажуть, українці та сало – нероздільні. Проте батьківщиною цього делікатесу є Італія. Саме там три тисячі років тому з’явилася ідея використовувати свинячий жир як дешеву і калорійну їжу для рабів, які працювали на мармурових каменоломнях. Італійці приправляли його спеціями – розмарином, перцем, анісом, часником.

В Україні домашні свині з’явилися ще у VI тисячолітті до н. е. До слова, свиня була культовою твариною – її ікла, прикрашені різьбленням, носили як обереги. Нині сало разом із борщем, голубцями та варениками є візитівкою України. Це не просто смачний продукт – це українська реліквія та невід’ємна складова нашої культури!

Сало «гостре»

Для розсолу: 7 скл. води, 1 скл. солі, жменя лушпиння цибулі. Сало, спеції.

Кип’ятити розсіл 5 хв. Покласти в нього сало (щоб вода повністю покривала). Кип’ятити 10-20 хв. Залишити на добу в розсолі. Вийняти, дати стекти воді. Натерти часником і червоним перцем. Покласти в холодильник, бажано в морозилку.

Сало «ароматне»

1,2 кг сала, 6 лаврових листків, 5 головок часнику, 150 г солі, 20 г чорного перцю.

Зробити у салі глибокі надрізи, посолити, поперчити, намастити вичавленим часником, посипати подрібненим лавровим листям. Загорнути у харчову плівку, залишити на ніч у кімнаті, а потім перекласти на три доби у холодильник. Сало готове. Можна зберігати у морозильці.

Сало «туристичне»

0,5 кг сала, 3-4 зубці часнику, 1 гострий перець або 0,5-1 ч. ложка чорного або червоного, сіль, можна додати петрушку і кріп.

Двічі перемолоти всі складники, посолити до смаку. Зберігати в холодильнику. Щоб взяти з собою в дорогу, можна згорнути сало ковбаскою, заморозити, відрізати шматочками. Або наповнити ним півлітрову пет-пляшку і вичавлювати на хліб.

Сало «на рибалку»

Сало розділити на шматки 5?10 см, надрізати у кількох місцях, щедро натерти сіллю і поставити в духовку. Щойно сало почне плавитися, відрахувати 5 хв і вимкнути духовку. Через 10 хв сало вийняти. Натерти товченим часником, перцем, куркумою, загорнути у пергамент, покласти у торбинку і в холодильник на ніч. Зранку воно буде готове.

«Закусочний рулет» із сала

Сало порізати пластами завтовшки 0,5 см, відбити з двох боків. Посолити, поперчити, посипати спеціями, натерти вичавленим часником, можна посипати посіченою зеленню. Туго загорнути рулетом, перев’язати нитками, загорнути харчовою плівкою. Витримати добу в холодильнику, а потім можна покласти в морозилку.

24.10.2019


Переглядів: 1748

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21186)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17330)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14560)
• Допомога під час карантину [967] (14483)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14320)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14135)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13979)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13971)
• Живи до ста! [965] (13954)
• Бюджет і ми… [965] (13890)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13757)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13667)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13661)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13608)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13217)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13191)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (529)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (67)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (67)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (64)
• Небезпека вологих серветок (63)
• Часникові стрілки корисніші за часник (62)
• Особливості вживання видів води (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (61)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (60)
• А ваш шампунь безпечний? (58)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (56)
• Нецукровий діабет (53)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"