Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №943 від 16.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Який тип кухонної плити краще

Який тип кухонної плити краще

- На дачі стоїть прекрасна газова плита, але внизу початку відпадати емаль. Як самим можна відновити емаль на газовій плиті без зайвих витрат?

- Відновити емаль один в один вкрай складно, фарба з часом змінює колір і навіть фарба одного кольору буде мати різні відтінки.

Так само не забувайте що газові плити в умовах виробництва фарбуються за спеціальною технологією яку складно відтворити (точніше не можливо) в домашніх умовах.

Вкласти деякі засоби, все ж таки доведеться, а заощадити можна на самій роботі, тобто виконати її самостійно.

Купувати нову чи звертатися в ремонт газовой плиты аристон - питання яке треба рано чи пізно вирішувати доведеться.

Якщо збираєтеся купити кухонну плиту, але не знаєте, яка краще? Газова, електрична, а може індукційна? У цій статті ви дізнаєтеся, яку плиту найвигідніше встановити на кухні, а яку залишити на прилавку магазину.

Особливості індукційних плит

Індукційні плити - найдорожчі на ринку. Принцип нагріву такого приладу полягає в створенні високочастотного магнітного поля за допомогою індукованих вихрових струмів. Конструкція плити складається з корпусних частини, плати управління на мікроконтролері, до якого приєднаний датчик температури. Силова частина - з потужним випрямлячем і імпульсним регулятором. Налаштовувати потужність зазвичай можна двома способами: імпульсно і безперервно.

Виготовляються такі плити в різному виконанні: малогабаритні, настільні та вбудовуються. Також випускаються моделі з комбінованим набором нагрівальних елементів: крім індукційних, пристрій може мати газові або електричні конфорки.

Достоїнства і недоліки

Головне, що слід зазначити, - індукційні плити найпродуктивніші і ефективні з усіх типів. Коефіцієнт корисної дії у приладу з таким типом нагріву становить цілих 90%, що на 30% більше, ніж у газовій і на 40% більше, ніж у електричної. Також вони славляться своєю унікальною особливістю, яка робить процес приготування їжі максимально безпечним. Нагрівання відбувається тільки за участю металевого посуду, а сама поверхня, навіть в робочому стані, залишається холодною. Тобто прилад нагріває безпосередньо каструлю і більше нічого навколо. Пристрій не реагує на дотик до поверхні, так як воно не здатне створити певний магнітне поле.

Таким чином, експлуатація стає не тільки безпечніше, а й економніше, адже ресурси використовуються без зайвих витрат, нагрів спрямований на необхідну посуд, по її діаметру. Також економія досягається завдяки миттєвому нагріванню (менше 1 секунди) і автоматичному вимкненню, як тільки посуд буде прибрана з конфорки.

Крім того, індукційні печі настільки потужні, що процес приготування їжі стає практично на 30% швидше, ніж на інших моделях.

Недоліків індукції трохи, але все-таки вони є:

дуже висока ціна;

дорогий ремонт;

потрібна спеціальний посуд з потовщеним дном;

велика потужність приладу може викликати перебої електричної напруги і вибивати пробки.

У порівнянні з перевагами, негативні якості здаються несуттєвими, і це так і є, адже плити класу енергоефективності «А» і більш солідно економлять ресурси.

Крім того, якщо поліпшити систему електрики, то ви позбудетеся відразу від двох недоліків: по-перше, запобіжник скорочує скачки електрики, а значить, модуль управління плити не буде піддаватися несправностей і потребуватиме ремонту.

Принцип роботи

Індукційна котушка (частота струму близько 20-ти - 60-ти кГц) під склокерамічним корпусом, про яку згадувалося раніше, за своєю суттю - трансформатор. Вона є первинною обмоткою, а посуд, яка ставиться на неї, - вторинної. Коли каструля або сковорідка потрапляють на індукційну плиту, відбувається наступне: в її днище подаються струми індукції за рахунок утворився магнітного поля двох обмоток. Посуд нагрівається, а разом з нею і її вміст.

Теплові втрати при індукційному нагріванні мінімальні, а нагрів перевищує за швидкістю всі інші типи (включаючи моделі з галогенних нагріванням).

Поверхня і дизайн

Індукційні плити виглядають мінімалістично і стильно. Поверхня з склокераміки або загартованого скла, наприклад, чорного кольору з сенсорною системою управління буде гармоніювати практично з будь-яким кухонним інтер'єром.

Крім того, корпусний матеріал, з якого виготовлений прилад, розрахований на простий і швидкий відхід. Якщо у вас втекло молоко або залишилися краплі жиру після смаження, усунути їх можна за лічені хвилини за допомогою вбирає губки. Вам не доведеться чекати остигання поверхні, щоб її відмити - вона практично відразу буде холодною.

Особливостей догляду за індукційної плитою небагато: не використовувати лужні, абразивні мающіхся кошти і жорсткі мочалки, які можуть подряпати склокерамічну поверхню.

функції

Оскільки такі пристрої відносяться до нового покоління, їх функціональне оснащення було спочатку ширше, ніж у інших типів. А з випуском нових моделей воно продовжує вдосконалюватися.

Залежно від виробника і року випуску приладу, функціональний набір може варіюватися. Розглянемо кілька можливостей, які надаються деякими брендами:

Інтенсивний нагрів часто має назву на кнопках сенсорного управління «Booster». Якщо вам потрібно дуже швидко щось приготувати або моментально закип'ятити воду, без такої додаткової можливості просто не обійтися.

Зона розширення - властивість, яке дозволяє готувати на одній конфорці в посуді з різним діаметром.

Електронний таймер здатний включити плиту в запрограмоване користувачем час, а механічні кий звуковий сигнал сповістить вас про готовність блюда.

Індикатор залишкового тепла повідомить, коли конфорка повністю охолоне і буде цілком безпечною. На індукційній плиті нагрівається тільки посуд, а сама поверхня лише переймає частину тепла від неї, пристрій реєструє його і виводить користувачеві стан приладу на панель вправляння.

Багатоступенева регулювання потужності дає можливість вибрати найбільш підходящу температуру і зафіксувати її. Найкорисніші страви готуються на низькотемпературному режимі.

Розпізнавання наявності посуду дозволяє приладу вимикатися, коли вона відсутня, і включатися при її виникненні на поверхні.

Функція PowerManagement аналізує інтенсивність енергоспоживання і в міру необхідності обмежує його за тими параметрами, які будуть задані користувачем.

«Індукція без кордонів» - новітня система, яка дає можливість не замислюватися, куди поставити посуд. Головне, покрити позначку в середині зони нагріву і не переживати, що блюдо приготується нерівномірно.

Режим підтримки тепла. З його допомогою можна заздалегідь приготувати їжу і залишити її на плиті в цьому режимі: температура страви залишиться незмінною, і при цьому воно не втратить своїх смакових або естетичних властивостей.

Регулювання постійної температури - досить зручна функція. Натиснувши потрібну кнопку, можна, наприклад, записати температуру закипання, а в наступний раз при активації цього режиму плита самостійно буде підтримувати збережені параметри.

Пауза. Користувач може призупинити процес приготування їжі в разі потреби в будь-який момент, не збиваючи налаштування і не знімаючи посуд з поверхні.

Як бачите, індукційна плита - неймовірно корисний прилад на кухні, попрацювавши з нею один раз, ви більше не зможете відмовитися від такого помічника. Вона істотно скорочує час на приготування їжі і робить цей процес задоволенням.

Особливості електричних моделей

У плит з електронним типом нагріву є безліч різновидів: ТеНові, рапідние, галогенні, Hi-Light (з стрічковим нагрівачем).

Що стосується рапідних, то вони, на відміну від всіх вищевказаних, можуть бути не тільки склокерамічними, а й емальованими. Конфорки таких пристроїв є чавунні млинці різного діаметру. Переваг у цих плит трохи. Такий тип нагріву застарів і не є практичним, але випускати подібні моделі не перестали, так як багато хто купує їх, тому що дешевше тільки газова.

Хоча, якщо порівнювати рапідних чавунну плиту і газову, то друга краще. По-перше, поки нагріється чавунний млинець, вода на газовій конфорці вже закипить. А по-друге, споживання електроенергії не виправдовує її функціональність, і без того мізерну. Тому, якщо хочете придбати електричний варіант, то краще зверніть увагу на більш вдосконалені стеклокерамические прилади, так як вони випущені в поліпшеної версії, мають більш високий клас енергоефективності та набагато швидше нагріваються.

Достоїнства і недоліки

Оскільки ціна на електроплити значно нижче, ніж на індукційні, багато користувачів віддають перевагу їм. Вибираючи між такими пристроями, варто звертати увагу на безліч факторів:

ціну;

виробника;

потужність;

% ККД;

клас енергоефективності;

захист від перепаду електроенергії;

функціонал;

дизайн.

Сучасні моделі можуть мати гарний вигляд і коштувати дуже дешево, але не потрібно спокушатися на настільки приємні пропозиції, так як, швидше за все, вам представили неякісне пристрій. Краще не економити на такому придбанні і звернути увагу на більш дорогий сегмент, адже виробники недорогих плит використовують неякісні запчастини, які дуже швидко зношуються. А полагодити такий пристрій буде дорого або взагалі неможливо, бо не знайдеться відповідних деталей. Також трапляється, що тріскається скло, яке вийде за вартістю, як половина цієї плити. У таких випадках власники дешевих моделей не лагодять їх, а розпродають на запчастини. Щоб цього уникнути, не скупіться на хороший бренд і забезпечте собі відмінно працює надійний прилад, з тривалим експлуатаційним періодом.

До того ж великі торгові марки закріплюють за собою точки сервісного ремонту, куди користувач може звернутися за гарантійним і післягарантійним обслуговуванням і отримати високоякісні послуги з використанням фірмових запчастин і комплектуючих.

Поверхня і дизайн

Дизайн електричної плити залежить від її типу. ТеНові пристрої завжди будуть склокерамічними або із загартованого скла. Зовні вони схожі між собою і з індукційної, а ось рапідние можуть бути ще й емальованими.

Безумовно, нове покоління відрізняється не тільки функціоналом, а й зовнішнім виглядом. Вони виглядають сучасно, стильно, стримано, без зайвих деталей. І догляд за ними ідентичний з індукційними моделями. За винятком плити з чавунними млинцями. Її корпусні частина - емальована, а догляд за таким матеріалом всім давно відомий ще з часів старих газових печей.

Емаль дуже вибаглива і відмити її часом буває важко, адже забруднення в'їдаються в структуру, на відміну від скла або склокераміки. Чистити абразивними засобами її не можна. Доводиться чекати, поки плита охолоне, а потім замочувати застарілі плями в мильному розчині на деякий час і дбайливо видаляти м'якою губкою, щоб не пошкодити емальовану поверхню.

Кількість і розмір конфорок

Кількість нагрівальних зон визначається, в залежності від кількості проживаючих у будинку. Одному або двом людям буває досить компактної плити з трьома або двома конфорками. А три і більше людей потребують полноразмерном (на чотири), а то і в розширеному приладі на п'ять конфорок.

Виробники випускають плити з конфорками різних розмірів, від маленької до дуже великий, щоб була можливість готувати в посуді різного діаметру. Також сучасні електричні та індукційні пристрої можуть мати зону розширення, щоб користувач самостійно підбудовував нагрів під форму сковорідки або каструлі.

вибір духовки

Зараз багато плити мають комбіновану конструкцію. Наприклад, для варки поверхня може бути газової, а духовка - електричної. Випускаються такі моделі тому, що електродуховка в рази ефективніше газової. Вона рівномірно розподіляє тепло, а значить, набагато краще готує страву. І якщо в газовій духовці страва може підгоріти, а всередині залишитися сирим, то електрична таку ймовірність виключає.

Крім того, сучасні моделі обладнуються інноваційними технологіями, що дозволяють готувати не тільки рівномірно, а й без участі користувача, в різних режимах. Наприклад, гриль, страви на пару і інше. І до того ж вони оснащуються функціями самоочищення, які дають можливість забути про клопітно і трудомісткий миття духової шафи.

Особливості газових плит

Газові плити можуть бути як емальованими, так і з загартованого скла. Другі будуть трохи дорожче перше, але в іншому відмінностей від старих, всім відомих плит, немає. Додалися лише функції газ-контролю і таймера.

Достоїнства і недоліки

Головні переваги - низька ціна і економічність в використанні. Також до плюсів деякі відносять те, що страви, приготовані на газі, смачніші. З недоліків - мізерних функціонал, довгий нагрів, можливість витоку, якщо відсутній газ-контроль.

Особливості та переваги кухонних плит Smeg

Побутова техніка Smeg - це автентичні традиції в сучасному виконанні. Виробник відрізняється оригінальними ідеями для дизайну своєї продукції, не жертвуючи функціональним оснащенням. Smeg - це баланс естетики і якості.

Функціональність і зручність

Італійський бренд подбав про те, щоб користувач міг забезпечити собі унікальний і неповторний стиль інтер'єру на кухні і комфортну експлуатацію приладів. Ви без проблем знайдете в асортименті цього виробника саме той пристрій, що зможе повністю задовольнити ваші потреби. Тільки уявіть, як приємно перебувати на кухні з красивою і багатофункціональної технікою.

унікальний дизайн

Кухонні плити Smeg - це широкий функціонал, додаткові можливості і неймовірний дизайн. Крім того, будь-хто може купити їх техніку в оригінальній забарвленні за попереднім замовленням, що однозначно забезпечить вашому інтер'єру оригінальність.

Надійність і екологічність матеріалів

Всі вихідні матеріали для виробництва техніки СМЕГ пройшли багатоступінчате тестування за різними параметрами. Тому ви можете не сумніватися в їх якості, екологічності та надійності.

Широкий модельний ряд

Якщо ви хочете створити неймовірний дизайн на кухні, то звертатися варто саме до цього бренду, так як саме він створив побутові прилади, які виконують не тільки свою безпосередню місію. Техніка від СМЕГ стане ще й відмінним декоративним елементом приміщення.

Найширший модельний ряд дозволяє купити кухонну плиту з необхідними можливостями під будь-який можливий інтер'єр.

16.12.2019


Переглядів: 1782

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21070)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14467)
• Допомога під час карантину [967] (14381)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13908)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13880)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13854)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13778)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13505)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (832)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (88)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (81)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (81)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (78)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (69)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"