Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №948 від 23.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"





  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Квітень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Моцарелла, рикотта, маскарпоне

Моцарелла, рикотта, маскарпоне

Як виготовити ці сири в домашніх умовах

Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такі італійські сири, як моцарелла, рикотта, маскарпоне. Вони вже досить давно з’явилися на поличках наших магазинів, але їхня ціна не завжди є доступною.

Давайте спробуємо приготувати ці популярні сири в домашніх умовах. Тим більше, що це не так вже і складно.

«Моцарелла»

Моцарелла – молодий італійський сир родом з регіону Кампанія. Класична моцарелла виробляється з молока чорних буйволиць, однак у продажі найчастіше можна знайти моцареллу з коров’ячого молока. Цей сир продають у вигляді білих кульок, замочених у розсолі, тому що він довго не зберігається. Найбільш смачна моцарелла – giornata (одноденної давнини), але її можна купити тільки в Італії.

На смак моцарелла ніжна, пріснувата, ледве пружна.

Моцарелла – один з основних продуктів італійської кухні. Тверда моцарелла в першу чергу використовується при готуванні піци, а також у різних салатах, запіканках, лазаньях.

Інгредієнти:

1 л свіжого молока, чим жирніше тим краще,

125 г натурального йогурту,

1,5 ч. л. солі,

1 ст. л. оцтової есенції 25?%).

Приготування:

Приготувати чашку, друшляк і чистий рушник.

Молоко з сіллю нагріти, але не доводити до кипіння, додати йогурт, перемішати та прибрати з плити. Налити оцет у молоко, добре перемішати.

Друшляк поставити на чашку і застелити його рушником, налити туди молоко, дати рідині стекти (не виливати), добре віджати сир від сироватки.

Формуємо кульку і через пару хвилин викладаємо її у сироватку, накрити рушником і дати охолонути.

Сир у чашці з сироваткою ставимо на 24 години на холодильник потім сироватку зливаємо. Зберігати у пластмасовій чашці з кришкою.

«Рикотта»

Рикотта – це сир по-італійському, і означає «переварений», так сказати «зсіле молоко».

Інгредієнти:

2 літри незбираного молока (чим вище жирність, тим краще),

100 мл свіжого лимонного соку (процідити),

0,5 ч. л. солі,

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Нагріти молоко (воно повинно бути гарячим, приблизно до 80 °С), але не кип’ятити! При постійному помішуванні додати сіль і цукор. У гаряче молоко додати свіжий лимонний сік. Через кілька секунд з’являться білі пластівці та відійде сироватка.

Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити на 30 хвилин або до повного остигання (якщо продовжувати нагрівати або кип’ятити, рикотта стане «гумовою»).

Потім відкинути на марлю і дати стекти рідині (чим довше стікає рідина, тим твердішим буде сир). З двох літрів молока виходить приблизно 500 г сиру.

«Маскарпоне»

Маскарпоне – італійський вершковий сир. Часто використовується у готуванні чизкейків та інших десертів. При виробництві маскарпоне вершки жирністю 25?% підігрівають на водяній бані до 75-90 °C і при перемішуванні додають винну кислоту (традиційний спосіб), лимонний сік або білий винний оцет, щоб почався процес коагуляції (згортання) молочного білка. Після нетривалого нагрівання для завершення коагуляції продукт охолоджують і піддають для видалення сироватки самопресуванню у полотняних мішках, підвішених у прохолодному місці. Давайте спробуємо проробити все це в домашніх умовах.

Інгредієнти:

1 л вершків 22?%,

1/4 чайної ложки лимонної кислоти,

1 чайна ложка води.

Приготування:

Вершки вливаємо у суху каструльку і на слабкому вогні нагріваємо до 80 °С (до перших пузирів). Лимонну кислоту розчинюємо у чайній ложці води і додаємо у вершки. Томимо вершки, постійно перемішуючи вінчиком, на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Друшляк застелити марлею, складеною у чотири шари, або лляною серветкою. Постійно перемішуючи, виливаємо вершки у друшляк і залишаємо на 8 годин, щоб стекла зайва сироватка. Після закінчення цього часу вершковий сир «Маскарпоне» готовий.

23.01.2020


Переглядів: 374

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 958 від 04.04.2020p.
¤ 
Поліцейські викрили крадіїв деревини

Поліцейські викрили крадіїв деревини

Дві крадіжки соснових колод із території Корецького лісництва виявили поліцейські Корецького відділення поліції....

¤ 
Роботи рівненських митців купують за кордон

Роботи рівненських митців купують за кордон

В наш час як ніколи хочеться чогось сонячного, яскравого та позитивного. Вміння знайти це у повсякденному житті і відрізняє по-справжньому творчих людей. Саме з таким митцем і звела мене доля цього року. Скажу відверто – це було дуже раптово – стрімко, райдужно і назавжди. Так я познайомилася з картинами відомої на Рівненщині художниці Оксани Міхеєвої....

¤ 
«Рівнегаз» придбав для Рівненської ЦМЛ необхідні побутові засоби

«Рівнегаз» придбав для Рівненської ЦМЛ необхідні побутові засоби

До інфекційного відділення Рівненської ЦМЛ завезли побутові товари та засоби гігієни, необхідні у повсякденній роботі медиків. Зокрема, це пральний порошок, паперові рушники, серветки, мило, лампочки, відра, швабри – придбані за кошти АТ «Рівнегаз». Завідуюча інфекційного відділення для дорослих Рівненської ЦМЛ Галина Максимчук висловила подяку за підтримку та оперативність у наданні допомоги....

¤ 
Лікар-полярник із Рівного у складі експедиції дістався Чилі

Лікар-полярник із Рівного у складі експедиції дістався Чилі

Лікар 25-ї Української Антарктичної Експедиції, анестезіолог з Рівного Ігор Дейнека 30 березня у складі делегації дістався берегів Чилі....

¤ 
Хвороби – це відбиток думок: психосоматика в дії

Хвороби – це відбиток думок: психосоматика в дії

Мудрі люди кажуть, що хвороби – це відбиття думок. Вчені підтверджують слова мудреців і стверджують, що наші хвороби – це психосоматика в дії. Якщо вас підводить здоров’я – треба шукати проблему в голові. У нашому організмі все пов’язано. Всі знають, що будь-які наші фізичні та фізіологічні дії результат складних нервових і хімічних процесів. Порушення будь-якої ланки в «ланцюжку» веде до захворювань....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (3062)
2. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2409)
3. Як позбутися шпори на п’яті [850] (1946)
4. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (1521)
5. Лікування содою має свої особливості [858] (1476)
6. Melanotan 2 поможет восстановить мужскую силу [782] (1369)
7. Обманливі вихиляси стегнами [384] (1276)
8. Усюди коти й грибки [369] (1252)
9. Як правильно приймати вітаміни? [749] (1191)
10. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (1184)
11. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (1171)
12. Колоновидні яблуні. [777] (1158)
13. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (1147)
14. Вертикальна трансмісія [427] (1111)
15. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (1101)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Післязавтра (145)
2. Мазь від артрозу (142)
3. Ромашки (137)
4. Два місяці у СІЗО за крадіжку (130)
5. Дуже ніжні котлетки (126)
6. І вже повік були разом… (125)
7. Таке знайоме какао (114)
8. Як діє «оцтова терапія» на волосся (113)
9. Краще за ботокс тільки крохмаль (108)
10. Реформа шкільного харчування. (107)
11. Доступные игровые автоматы на деньги и бесплатные демо-слоты клуба MonoSlot (86)
12. Прощавай коронавірус: князь Монако Альберт II вилікувався (74)
13. Самостійна продвижение сайту: безкоштовне seo від а до я (73)
14. Дорожники області дезінфікують зупинки вздовж міжнародних трас (71)
15. Віталій Коваль: незважаючи на коронавірус працюємо і далі! (71)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс