Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №957 від 26.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"





  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Квітень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Індійські, узбецькі чи грецькі

Індійські, узбецькі чи грецькі

Замість хліба, приготуйте коржі

Пропонуємо любителям випічки 3 рецепти коржів з різних національних кухонь: індійської, узбецької та грецької.

Паратхі – один із найбільш популярних видів хліба в Індії. Коржі подають гарячими до будь-яких страв замість хліба. Коржі виходять шаруватими і дуже смачними. У них можна загорнути начинку або вмочати в соус.

Індійські паратхі

Інгредієнти:

На 6 коржів:

125 г цільнозернового борошна,

125 г борошна вищого сорту,

1/2 ч. л. солі,

100 мл молока,

пряжене масло (вершкове).

Приготування:

У глибоку миску просіяти обидва види борошна із сіллю. Влити молоко і близько 50 мл води, вимісити пластичне тісто. Дати тісту відпочити 15 хвилин.

Розділити тісто на 6 частин і кожну розкотати в корж. Покласти на корж 2 чайні ложки масла (на одну половину), посипати 1/2 ч. л. цільнозернового борошна і згорнути його трубочкою. Трубочку згорнути спіралькою і знову розкотати в тонкий корж.

Коржі смажити на невеликій кількості масла по 2 хвилини з кожного боку. Щоб корж не піднімався, злегка приминати його виделкою. Коржі виходять шаруватими. Подавати коржі гарячими.

Якщо ви не подаєте паратхі до столу відразу після приготування, загорніть їх у тканину, щоб вони залишалися теплими.

Узбецькі коржі

Коржі виходять чудовими: м’якими, пухкими, смачними! На другий день не черствіють! А головне готуються легко!

Інгредієнти:

200 мл молока,

30 г маргарину,

1 ч. л. сухих дріжджів,

0,5 ст. л. цукру,

0,5 ч. л. солі,

350 г борошна,

1 яйце,

кунжут для посипання,

масло для змазування листа.

Приготування:

Змішати борошно, дріжджі, сіль і цукор. Додати тепле молоко, розтоплений маргарин і яйце. Замісити тісто. Залишити в теплому місці до збільшення у два рази.

Обім’яти, дати підійти ще раз. Обім’яти, розділити на 3-5 частин (залежно від бажаного розміру), сформувати коржі.

Викласти на лист, накрити рушником і залишити на 10-20 хвилин. Змазати жовтком, посипати кунжутом. Випікати 15-20 хвилин при температурі 200 °С.

Грецька піта

Піти дуже зручно начиняти різними начинками. Відмінно підходять до шашлику і для шаурми, замість лаваша. Коржі виходять м’якими і смачними з тонким ароматом сходу.

Інгредієнти:

3 склянки борошна,

1 ч. л. солі,

1 скл. теплої води,

1 ч. л. сухих дріжджів (або 20 г свіжих),

1 ст. л. цукру.

Приготування:

Змішати цукор із дріжджами і третиною склянки води. Залишити хвилин на 15, щоб почали добре пінитися.

Змішати борошно із сіллю і влити в центр розчин дріжджів. Додати іншу воду та замісити тісто. Якщо потрібно додати ще води (щоразу по ложці). Тісто повинно бути дуже м’яким, але не липнути. Продовжувати місити 10 хвилин. Накрити миску вологим рушником і залишити здійнятися вдвічі (годину-півтори).

Обім’яти тісто і розділити на 8 частин. Кожну частину скачати в кулю і ввесь час накривати вологим рушником щоб тісто не висохло.

Застелити тацю папером для випічки. Кожну кулю розкотити у круглий корж товщиною 3-5 мм і діаметром 15 см. Перенести розкатані кола тіста на папір і накрити вологим рушником. Дати відпочити хвилин 30.

Нагріти духовку на максимально можливу температуру. Піти поставити в духовку і не відходити! Ваші кулі тіста повинні здутися як балон, не давати їм золотитися і підгорати, вони висохнуть. Як тільки розпухнуть, дайте їм ще півхвилини і виймайте.

Накрити рушником щоб стали м’якими. Час випічки приблизно 7-12 хвилин залежно від максимальної температури духовки. Трохи остиглі піти легше відходять від паперу.

26.03.2020


Переглядів: 393

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 957 від 28.03.2020p.
¤ 
Євген Петросян і його молода дружина стали батьками

Євген Петросян і його молода дружина стали батьками

Відомий 74-річний гуморист Євген Петросян і його 31-річна дружина Тетяна Брухунова стали батьками....

¤ 
Армія з людським обличчям:

Армія з людським обличчям:

що нового у 2020-му?

Найважливішим ресурсом армії є люди – професійні, мотивовані і з сильним бойовим духом. Коли військові отримують гідну зарплатню, служать у належних умовах, мають житло та інші пільги, вони готові захищати свою країну. А державі не бракує охочих укласти контракт на військову службу. Саме тому посилення соціального захисту військових є одним із пріоритетів Міністерства оборони та Збройних сил України на 2020 рік. Про соціальні реформи оборонки дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Швидкість під контролем

Швидкість під контролем

Коли в Україні запрацюють камери на дорогах?

Уже котрий рік поспіль Україна входить у десятку країн Європи з найбільшою смертністю у ДТП. За статистикою, щодоби на українських дорогах гине 9 осіб, ще 90 отримують травми. За даними поліції, за 28 років незалежності в аваріях загинуло 174 тисячі громадян та понад 1,2 млн було травмовано. Майже половина ДТП відбувається через порушення швидкісного режиму на дорозі. Щоб змінити ситуацію, МВС запускає систему автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР). Де і коли запрацюють перші камери, дізнавались наші експерти....

¤ 
Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації по всій території України

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Таке рішення прийняли 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів. Відповідно, усі карантинні обмеження також подовжені на 30 днів - до 24 квітня....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (2927)
2. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (2231)
3. Як позбутися шпори на п’яті [850] (1800)
4. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (1447)
5. Лікування содою має свої особливості [858] (1400)
6. Melanotan 2 поможет восстановить мужскую силу [782] (1308)
7. Обманливі вихиляси стегнами [384] (1204)
8. Усюди коти й грибки [369] (1183)
9. 8-10 червня у Радивилові відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс козацької пісні “Встань, козацька славо! Засвіти знамена!” [295] (1161)
10. Як модернізувати «Рівнеоблводоканал»? [774] (1125)
11. МФК “КАРДИНАЛ-РІВНЕ” - У ФІНАЛІ [613] (1098)
12. Як правильно приймати вітаміни? [749] (1089)
13. “Ремб” робить усе, як треба, і навіть краще! [337] (1080)
14. Колоновидні яблуні. [777] (1068)
15. Вертикальна трансмісія [427] (1041)

ТОП-15 свіжого номера:

1. 120 пляшок фальсифікованого алкоголю вилучили на Млинівщині (465)
2. Під колесами авто загинув велосипедист (447)
3. Рівненська обласна служба зайнятості допомагає учасникам АТО/ООС (444)
4. Повечеряв, «причастився» і зробив запаси – чоловіка затримали за крадіжку (440)
5. Зірка «Гри престолів» влаштував дебош на борту літака і кинув келих у свою дружину (439)
6. Судитимуть за видобуток бурштину (439)
7. Смертельний наїзд на чоловіка тепловозом (438)
8. Ріанна пожертвувала 5 млн дол. на боротьбу з коронавірусом (438)
9. Навесні лісівники області посадили 22 млн штук сіянців (436)
10. Педагоги пройшли курс «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» лише за добу (436)
11. Тест-системи та захисні засоби розподілили серед медзакладів Рівненської області (434)
12. Рівненщина аграрна: посівна – за графіком, насіння – онлайн (433)
13. Як правильно садити троянди навесні (431)
14. Про що розповідають смакові забаганки нашого організму (430)
15. Дітям на вулиці без батьків ходити заборонено (429)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс