Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №317 від 08.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Актальні ціни на бензин, дизель.
Олас - якісне пальне.

  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Вересень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30


#Ваш сніданок

Знесла курочка яєчко...

Знесла курочка яєчко...

Поснідати омлетом - звична справа. З’їсти на обід порцію салату з лососем, рисом та вареним яйцем - теж дуже приємно. Яйце є і в золотавій скоринці пирога, і у фарші для котлет…

Відомо, що середньостатистична сім’я купує десяток яєць кожні 5-6 днів. Досвідчені господарки віртуозно готують з ними суфле та майонези, а з варінням яєць накруто справиться навіть кухар-початківець. За кілька хвилин яйце стає смачним сніданком, а за 30 днів (якщо закопати його на цей термін у землю) - китайським делікатесом “Сунхуадань”. Його почорнілий жовток за смаком нагадує рибні консерви, а прозорий білок - прісне желе: китайські ресторани пропонують спробувати це екзотичне блюдо за 4-5 у.о.

Яйця з коньяком - це чудова маска для зміцнення волосся, а з горілкою - оригінальний коктейль, зігріваючий горло і шлунок.

Колір шкаралупи яєць залежить винятково від породи і забарвлення курей. До речі, на якість і харчову цінність продукту він аж ніяк не впливає. Коричневі яйця, як правило, більші за розміром, тому і коштують дорожче. Щодо кольору яєчного жовтка, то він визначається кормом, яким годували курей. Деякі господині переконані, що вигідніше купити десяток великих яєць, ніж багато - дрібних. А от за кордоном надають перевагу більш дрібним: адже вважається, що в них, знесених молодою курочкою, більше поживних речовин. До того ж, шкаралупа дрібних яєць міцніша, і вони довше зберігаються. “Продукція” дорослих курей, відповідно, має шкаралупу більш тонку і навіть у холодильнику пролежить менший термін.

Свіже яйце милує око шляхетною матовістю, а лежане - має блиск. Яйця зі слідами бруду не тільки неестетичні, але й небезпечні - ви ризикуєте принести додому десятки різноманітних паразитів і бактерій. З тієї ж причини не варто купувати тріснуті яйця. Продукт із шорсткуватою або “зморшкуватою” шкаралупою безпечний, але має менший термін зберігання.

Правила зберігання

Яйця варто класти в холодильнику тупим кінцем догори - так, щоб вони не торкалися одне одного. Щоб збільшити термін їх зберігання, можна змастити шкаралупу жиром або олією, як робили наші бабусі, коли холодильників ще не було. Ємність із яйцями краще накривати кришкою, оскільки вони добре вбирають запахи. Яйце, зварене накруто, може лежати в холодильнику не більше тижня.

Готуємо разом

Яйця з хріном

Яйця відварити, розрізати навпіл, покласти на тарілку. Залити підготовленою підливою.

Тертий хрін підсмажити на маслі, додати трохи борошна, сметани, цукор, сіль, оцет, добре перемішати, підсмажити.

Яйця - 5 шт., хрін - 20 г, борошно - 20 г, сметана - 100 г, цукор - 10 г, оцет - 5г, сіль - за смаком.

Яйця з грибами

Яйця відварити, розрізати навпіл, вийняти жовтки.

Гриби відварити і посікти. Жовтки розтерти зі сметаною, додати посічені гриби, сіль, цукор. Масою наповнити половинки яєць. Прикрасити яйця зеленню петрушки.

Яйця - 10 шт., гриби - 100 г, сметана - 50 г, сіль, цукор - за смаком.

Яйця під соусом

Яйця відварити. Жовтки розтерти з гірчицею, додати дрібно покришені білки, сіль, цукор, сметану, майонез.

Соус викласти на тарілку, зверху покласти половинки яєць і прикрасити зеленню.

Яйця - 10 шт.(2 для соусу), гірчиця - 5г, сметана - 100 г, майонез - 20 г, сіль, цукор - за смаком, зелень кропу, петрушки.

Запіканка з яєць

Цибулю, помідори, ковбасу нарізати, додати солодкий перець, посолити, поперчити і покласти на сковорідку. Масу залити збитими з молоком яйцями і запекти.

Яйця - 5 шт., молоко - 150 г, цибуля - 100 г, помідори - 100 г, перець солодкий - 20 г, ковбаса - 100 г, сир - 50 г, сіль, перець, зелень петрушки - за смаком.

08.11.2007


Переглядів: 300

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 930 від 13.09.2019p.
¤ 
Чи впливають кава і чай на зневоднення організму?

Чи впливають кава і чай на зневоднення організму?

Щодня в світі випивають 1,6 млрд чашок кави і вдвічі більше чаю....

¤ 
Білоруський репер Серьога хоче отримати українське громадянство

Білоруський репер Серьога хоче отримати українське громадянство

Білоруський репер Серьога, який 8 вересня покинув шоу «Танці з зірками 2019», збирається отримати українське громадянство. До того ж, нещодавно він став студентом Харківського авіаційного інституту....

¤ 
«Замість гучних промов та обіцянок – щоденна праця на результат», - Віталій Коваль

«Замість гучних промов та обіцянок – щоденна праця на результат», - Віталій Коваль

Президент України особисто представив нового голову Рівненської ОДА...

¤ 
На зміну фельдшерам.

На зміну фельдшерам.

Хто такі парамедики?

Наприкінці серпня уряд затвердив новий склад бригад екстреної медичної допомоги. Тепер допомагати лікарям будуть не медсестри і фельдшери, а парамедики, про яких українці поки знають лише з чуток. Яку кваліфікацію матимуть парамедики і чим відрізняються від звичайних лікарів, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Медик, що створює шедеври: коли кажуть, що військо й творчість несумісні

Медик, що створює шедеври: коли кажуть, що військо й творчість несумісні

Військові. Які вони на перший погляд? Безперечно, дуже мужні, відповідальні і сильні. Вони завжди є прикладом наслідування для багатьох хлопчиків країни. Та що ховається за кам’яним вибором професії «військовий»? Якщо зазирнути за щоденну життєдіяльність військових, можна відкрити безліч інших сторін....

¤ 
Поліцейські встановлюють особу, причетну до вбивства рівнянина

Поліцейські встановлюють особу, причетну до вбивства рівнянина

Близько 03:30 дев’ятого вересня до поліції надійшло повідомлення, що на перехресті вулиць Дубенська-Міклера поблизу кладовища виявлене тіло невідомого чоловіка....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (18841)
2. Як правильно приймати вітаміни? [749] (6576)
3. Моє місто - найкраще [427] (6468)
4. Секс із мусульманином [271] (5557)
5. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (5402)
6. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (4965)
7. Догляньте мене до смерті [278] (4900)
8. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (4885)
9. Як позбутися шпори на п’яті [850] (4876)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (4854)
11. Кращі засоби для потенції чоловіків - ТОП-10 [891] (3867)
12. Якщо у сні приснився вуж [219] (3369)
13. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (3369)
14. Коли розпочинати садити городину [599] (3123)
15. Розклад руху автобусів [253] (3081)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Дубенщина відсвяткувала фестиваль «З народної криниці» (339)
2. Які аналізи та тести можна (327)
3. “ОДЕК” не виграв, але вийшов до фіналу кубку області (326)
4. На Рівненщині вшанували пам’ять депортованих українців (325)
5. Держгеокадастр реалізував на електронних торгах майже 1,7 тисяч гектарів землі (324)
6. Першість Рівненщини 2019: результати матчів 15 туру (323)
7. Велосипедистка потрапила під колеса мікроавтобуса (322)
8. З 17 вересня стартує голосування за проєкти громадського бюджету Рівного (319)
9. Нідерланди впроваджуватимуть відновлювані джерела енергії (319)
10. Під Рівним тривають масштабні збори оперативного резерву першої черги (319)
11. І творчістю хата багата (319)
12. Як акторка львівського походження винайшла Wі-Fі (318)
13. На що варто звернути увагу, купуючи канцелярське приладдя? (318)
14. Шоколадно-горіхова паста (типу Nutella) (317)
15. Готуємо варенуху за стародавнім рецептом (316)




 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс