Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №541 від 01.03.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Влада і бізнес

Кодекс професійності та відповідальності

Кодекс професійності та відповідальності

Олександр ЛЯШУК: “За новим законом про ріелторську діяльність громадські організації ріелторів визначатимуть їх кваліфікацію”

Двадцять років українські фахівці з нерухомості чекають на власний закон. У державі працюють сотні ріелторських компаній, але законодавства, яке б регулювало їхню діяльність, поки що немає. Але найближчим часом ситуація може змінитися, бо з метою забезпечення якісного і професійного виконання доручення Президента України Віктора Януковича від 29 листопада 2011 року № 1-1/2813 Кабінетом Міністрів України було доручено Міністерству економічного розвитку й торгівлі України підготувати законопроект про ріелторську діяльність. Мінекономіки, з огляду на численні звернення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України (АФНУ), створило робочу групу по розробці даного законопроекту. На першому засіданні робочої групи, що відбулося 7 лютого 2012 року, були присутні представники Комітету економічної політики Верховної Ради України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також президент АФНУ Сергій Злидень.

Як повідомив голова Рівненського регіонального відділення АФНУ, директор агентства нерухомості “Цитадель” Олександр ЛЯШУК (на фото), після обговорення концепції законопроекту, за основу якого були взяті закони про аудит та оцінку, члени робочої групи, врахувавши зауваження Кабінету Міністрів України до законопроекту № 8781 народного депутата Ігоря Прасолова, прийняли рішення: регулятором повинен виступати уповноважений державний орган, який буде вести реєстр суб’єктів ріелторської діяльності, а всеукраїнські громадські саморегульовані організації визначатимуть кваліфікацію ріелторів, проводячи навчання.

Недержавне регулювання, максимальна ефективність і соціальна спрямованість

- Пане Олександре, охарактеризуйте коротко проект нового закону, який невдовзі регулюватиме ринок нерухомості в Україні.

- Головними положеннями даного законопроекту стали: визначення ріелторської діяльності та ріелторської послуги; навчання і сертифікація ріелторів; реєстр ріелторських фірм; права, обов’язки та відповідальність ріелторів; органи, що регулюють ріелторську діяльність. Хотів би звернуту увагу на негативні моменти запропонованої Мінекономіки концепції законопроекту, які висвітлив на засіданні робочої групи президент АФНУ Сергій Злидень. Зокрема, він акцентував на тому, що введення значення максимального розміру оплати ріелторських послуг суперечить принципам ринкових відносин і обмежує підприємницьку діяльність. Виходячи із цього, члени робочої групи вирішили включити формулювання, що оплата ріелторських послуг визначається за домовленістю сторін.

- У Рівному ріелторське співтовариство представлене регіональним відділенням Асоціації фахівців з нерухомості України. Чи відповідає її діяльність викликам часу?

- Асоціація фахівців з нерухомості (ріелторів) України - це громадська некомерційна професійна організація, яка працює з 1995 року .Сьогодні її структури діють у 32 містах 25 регіонів країни. Співтовариство українських фахівців з нерухомості екстраполює інтереси економічного розвитку не тільки вітчизняного ринку нерухомості, але й країни в цілому. Створюючи Асоціацію, ми керувалися необхідністю недержавного громадського регулювання ринку нерухомості та зацікавленістю у його максимальній ефективності й соціальній спрямованості. Ми впевнені, що ринок нерухомості є відбиттям соціальної, політичної й економічної ситуації у країні. У той же час, нестабільний ринок нерухомості може впливати на хід економічних реформ - гальмувати їх. Нерегульований ринок може служити джерелом соціальної напруги в суспільстві, адже сьогодні одна з найбільш гострих проблем у нашій країні - житлова.

АФНУ завжди відкрита

для співробітництва

й партнерства

- Які цілі та завдання ставить перед собою АФНУ?

- Як громадське об’єднання Асоціація покликана служити створенню економічних, правових механізмів формування цивілізованого ринку нерухомості. Основне завдання нашої організації - об’єднання фахівців з нерухомості навколо загальних проблем і інтересів, захист прав ріелторів, розширення можливостей професіоналів у підприємницькому, методичному й технічному розвитку. Ми прагнемо до підвищення рівня обслуговування клієнтів і забезпечення захисту інтересів усіх суб’єктів ринку. Наша мета у цьому контексті - видалення з ринку несумлінних і непрофесійних елементів. Ми вважаємо своїм обов’язком забезпечення законності операцій з нерухомістю, інформаційної прозорості ринку, участь в оптимізації податкової політики держави. Асоціація виконує доручення своїх членів у різних сферах суспільного і професійного життя. Нами розроблений перший в Україні пакет документів про ліцензування та сертифікацію діяльності фахівців з нерухомості.

Асоціація бере активну участь у розробці законопроекту “Про ріелторську діяльність”, національних стандартів ріелторської діяльності та інших нормативних і законодавчих актів, що регламентують роботу ринку нерухомості. Ми працюємо над створенням єдиної освітньої програми для ріелторів, прагнемо підвищити рівень престижності професії фахівця з нерухомості. Співпрацюючи із засобами масової інформації, впливаємо на формування громадської думки.

Принципи зовнішньої політики Асоціації залишаються незмінними - ми завжди відкриті для співробітництва й партнерства. Наша організація підтримує зв’язки з колегами з різних країн. Ми прагнемо обмінюватися досвідом, інформуємо один одного про наші проблеми й досягнення. Асоціація фахівців з нерухомості України постійно співробітничає і проводить спільні науково-практичні конференції та семінари з Міжнародним фондом нерухомості (IRPF) і Національною асоціацією ріелторів (NAR).

Членство в АФНУ відкриває вихід на міжнародний рівень

- Які, на Вашу думку, суттєві переваги членства в АФНУ?

- Перш за все, брендування. Свідоцтво члена Асоціації фахівців з нерухомості України - найбільш впливової та чисельної всеукраїнської організації, що об’єднує ріелторів з усіх регіонів України. Використання символіки (логотипу) Асоціації на сайті, візитних картках, вивісках та друкованих і рекламних матеріалах членів АФНУ. Також, що не менш важливо, імідж особистого професіоналізму, робота в об’єднанні досвідчених фахівців ринку нерухомості.

Крім того, членство в АФНУ відкриває вихід на міжнародний рівень:

• участь у заходах, що проводяться міжнародними організаціями-партнерами АСНУ;

• можливість індивідуального членства в Національній асоціації ріелторів США;

• право використовувати ексклюзивно в Україні запатентоване НАР ім’я та логотип Realtor® у своїх документах, візитках, бланках, згідно договору між НАР та АФНУ від 1 грудня 2005 року;

• доступ до бази даних на www.realtor.org;

• участь у Конгресі НАР за цінами індивідуального члена НАР;

• допомога в оформленні документів при одержанні візи (мультивіза на п’ять років) у посольстві США в Україні для поїздки на Конгрес НАР;

• можливість індивідуального членства в ICREA;

• можливість використання в роботі міжнародного сайту www.worldproperty.com.

На державному рівні АФНУ лобіює інтереси ріелторів у держорганах: Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України, профільні комітети Верховної Ради, громадські ради при Фонді держмайна, Держфінмоніторингові, Міністерстві юстиції України; громадські ради при обласних та міських адміністраціях, членами яких є представники АФНУ. Асоціація також бере активну участь в експертній та законотворчій діяльності, спрямованій на вдосконалення законодавства, що регулює ринок нерухомості.

Ваша реклама -

у всеукраїнській базі нерухомості

- Які можливості відкриває членство в АФНУ у плані професійного вдосконалення ріелторів?

- Що стосується навчання та сертифікації, то члени АФНУ можуть:

• отримати завірений підписами й печатками голови Фонду держмайна України та президента АФНУ Сертифікат, що підтверджує кваліфікацію, необхідну для проведення операцій з об’єктами нерухомості на території України;

• на пільгових умовах здобути професійну освіту та підвищити кваліфікацію;

• брати участь у безкоштовних і пільгових семінарах з різних напрямків ріелторської діяльності (юриспруденція й законодавство, оподаткування операцій з нерухомістю, маркетинг, PR-Технології, інформаційні системи й аналітика, будівництво й архітектура, психологія та керування персоналом тощо).

Члени АФНУ мають доступ до Інтернет-ресурсів Асоціації. Маю на увазі використання сайту для просування своєї компанії й ексклюзивних об’єктів нерухомості, оперативний доступ до необхідної інформації, використання соціальної мережі на сайті АСНУ для обміну інформацією й досвідом, обмін банерами та використання всеукраїнської бази нерухомості для рекламування своїх об’єктів.

Важлива також сервісна підтримка Асоціацією професійної діяльності її членів. Це і пільгова участь у заходах, що проводить АФНУ, і знижки на реєстрацію й проживання учасників щорічної Ялтинской конференції, і моніторинг ринку нерухомості, і регулярне інформування про події, що відбуваються на ринку нерухомості, та зміни у правовому полі ринку нерухомості. Члени асоціації можуть вільно користуватися аналітичною базою АФНУ, зокрема, методичними рекомендаціями і стандартами, розробленими АФНУ, отримувати консультації з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, а також консультативну допомогу від керівників і членів профільних комітетів. АФНУ надає методичну допомогу в розвитку регіональних відділень асоціації. При необхідності її члени можуть домагатися розгляду спірних ситуацій третейським судом АФНУ та арбітражною комісією АФНУ. І, звичайно, асоціація сприяє в організації дозвілля в колі колег-ріелторів.

Агентства нерухомості Рівного - члени Асоціації фахівців з нерухомості України

1. АН “Кадет СВС”

2. АН “Прем’єр”

3. АН “Гарант”

4. АН “Абсолют”

5. АН “Квартал”.

6. АН “Челсі”

7. АН “Ваша Оселя”.

8. АН “Партнер”

9. АН “Гід Ріелті”

10. АН “Ріелт Інформ”

11. АН “Метр Квадратний”

12. АН “Цитадель”

13. АН “Онікс”

14. АН “Акцент”

15. АН “Земля Приват Інформ”

01.03.2012Підготував Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 888

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14464)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14222)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13774)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13655)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (747)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (84)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"