Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №585 від 10.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Оказія

Сімейна таємниця

З цими сім’ями я познайомився за неприємних обставин - в одній з квартир великого будинку було вчинено тяжкий злочин і потрібно було детально опитати сусідів. Дільничний інспектор міліції порадив спочатку допитати Петра, який був одним з керівників місцевого заводу, а потім сусіда - його брата. Від показів сусідів залежало швидке розкриття злочину, тому я вирішив спочатку поговорити з ними без запису, а потім викликати до кабінету і допитати. Через декілька хвилин прийшов брат Петра з дружиною, ми сіли у залі, і вони розповіли дані, що допомогли розкрити злочин. Вже тоді я звернув увагу, що між братами і їх дружинами дуже тісні дружні стосунки, це впало в око і при допиті їх наступного дня. Але було також видно, що Петро для дружини беззаперечний авторитет і лідер, а от для Павла авторитетом і лідером була дружина. Потім ми випадково зустрілися за святковим столом у спільних знайомих, я похвалив їх за тісну дружбу, гарні стосунки і вони розповіли мені свою сімейну таємницю. Пройшло багато років, дещо призабулося, і я розповім так, як пам’ятаю, не називаючи справжніх імен і прізвищ.

Петро і Павло були братами-двійнятами, росли разом, але були різними не тільки за зовнішністю. Петро був дуже самостійним, мав спокійний вольовий характер, гарну пам’ять, здібності до навчання та праці, старався в усьому наслідувати батька - механіка, дуже шановану в містечку людину. Павло ріс материним улюбленцем, здібності до навчання та роботи мав менші, але був покірним та слухняним. А коли поблизу не було матері, він тягнувся за братом як за лідером, в усьому старався його слухатися.

Минули шкільні роки, обидва поступили вчитися в технікум на механіків, та хоча закінчили його з різними успіхами, Павло дуже просив направити його на роботу разом з братом. Отримали вони роботу на великому заводі, дали їм кімнату в гуртожитку і пообіцяли квартиру - як тільки одружаться. Потихеньку спливав час, Петро став головним механіком цеху, але з одруженням питання в обох гальмувалось, хоча хлопці були гарні, не питущі і мали вже по 25 років. Одного разу вони познайомилися на танцях з двома сестрами, як представились дівчата. Галя виглядала старшою, серйознішою, тому нікого не дивувало, що веселуха Валя, який нещодавно виповнилося вісімнадцять, в усьому її слухалася.

Вони почали зустрічатися і Павло спитав брата, яка дівчина йому подобається, бо давно звик, що все вибирає Петро, а йому - що залишиться. На величезну радість Павла, якого дуже тягнуло до Галини, брат обрав собі Валюшку-веселушку, як він її називав. Дівчата працювали на тому самому заводі, тому зустрічались вони часто, разом гуляли і відпочивали. Петро звернув увагу, що коли вони парами сідали на лавку, то Валюшка пірнала під його руку і він пригортав її зверху, ніби захищаючи, а от Павло намагався вмоститись під руку Галини, хоч та була нижчою за нього, і вона пригортала до себе хлопця, що йому дуже подобалось.

Через декілька місяців стало питання про шлюб, поїхали до батьків хлопців, вони благословили молоді пари і вирішено було подати заяви про одруження. Дівчата розповіли, що виросли без батька, який поміняв сім’ю на горілку, а старенька мати, з якою вони жили, також благословила молодих. Але коли Петро спитав, чого в неї така старенька мати, Валя дуже загадково засміялась і сказала, що коли подаватимуть заяви про шлюб, то все розкажуть - на цьому й порішили.

Коли Петро і Павло прийшли подавати заяви і взнали таємницю дівчат, то декілька секунд дивились один на одного, потім на схвильованих молодиць і... рішуче подали заяви. У колективі брати і сестри користувались повагою за гарну працю, тому в день весілля від директора отримали цінні подарунки - ключі від квартир, що дуже порадувало не тільки молодих, але й їх батьків. От тільки батько звернув увагу, що Петра директор поздоровив з молодою дружиною, а дружину Павла - з молодим чоловіком, хоча виглядала вона не старшою за нього. За весільним столом батько хлопців розбалакався зі свахою і сказав, як добре, що він одночасно женить двох синів, а вона видає заміж двох дочок. Сваха загадково подивилась на нього, нахилилась до сватів і сказала, що тепер можна розкрити таємницю - вона видає заміж дочку і онуку, бо Галя - її дочка, а Валя - дочка Галі, яку вона народила ще в школі у 15 років від одруженого звабника-вчителя. Виховувала вони їх обох разом як сестер і вони для всіх сестри Галя і Валя.

Мати хлопців аж підскочила - її улюблений син одружується зі старшою жінкою, а не дівчиною, вона цього не допустить. Павло і Петро здаля побачили її гнів і швиденько підійшли. “Мамо, я все давно знаю, - сказав Павло. - Мені навпаки так добре, вона мені буде і за дружину, і за мати, ти ж сама мене привчила бути слухняним сином!” Мати заплакала, обняла сина, покликала невістку, що з острахом дивилась на свекруху, обняла та поцілувала її: “Доглядай мого Павлика як чоловіка і сина, щоб в мене серце не боліло!”. А батько з посміхом спитав Петра: “То ким тепер Галя буде тобі і мені? Без півлітра не розбереш!”.

Батьки часто навіщали синів, але мати завжди спочатку йшла до Павлика, радилась з Галиною, як краще турбуватись про їх улюбленця, а потім заходила і до Петра, також раділа їх сімейному щастю, але казала, що він сам за себе вміє гарно турбуватись. Допомагала доглядати онуків, а кожна невістка подарували їй по троє - спочатку Галя народила двох дівчаток, а потім хлопчика, у Валі вийшло навпаки - спочатку дівчинка, а потім двійко хлопчиків. Всім рідним та знайомим вона хвалилась досягненнями Петра в роботі і житті. А за Павла казала - він за своєю дружиною ніколи не пропаде.

10.01.2013Старший викладач Рівненського інституту університету “Україна”, Почесний працівник прокуратури України Олександр КОТАШЕВСЬКИЙ


Переглядів: 941

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 24.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21231)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17362)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14588)
• Допомога під час карантину [967] (14507)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14342)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14160)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14035)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14006)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14000)
• Живи до ста! [965] (13978)
• Бюджет і ми… [965] (13917)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13914)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13783)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13689)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13686)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13631)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13247)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13219)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (465)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (61)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (61)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (60)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (60)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (59)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (59)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (59)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (57)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (55)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (54)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (53)
• Постачали наркотики до колонії (53)
• П’яний водій збив пішохода (53)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (51)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"