Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Цікаві люди з Тетяною Хвиль

“Муля, не нервуй мене!”,

“Муля, не нервуй мене!”,

або Дещо про життя Фаїни Раневської

Вона прожила довге, насичене життя, повне драматизму та самотності, не дочекавшись лише місяць до 88-річчя. Актриса досконало володіла всіма жанрами - від трагедії до фарсу. Раневська не грала - вона жила своїми ролями. І якщо ця геніальна жінка бачила байдужість, роботу упівсили, то ставала просто нещадною.

Цікаві факти

1. Справжнє ім’я: Фаїна Гіршевна Фельдман.

2. Редакційною радою англійської енциклопедії “Хто є хто” 1992 року прізвище Раневської включене в десятку найвидатніших актрис XX століття.

3. Крилата фраза з відомого радянського фільму “Підкидьок”: “Муля, не нервуй мене!” - все життя переслідувала Фаїну. Навіть Брежнєв на врученні їй 1976 року (у зв’язку з 80-річчям) ордена Леніна замість привітання сказав: “А ось іде наш “Муля, не нервуй мене”, на що Раневська відповіла: “Леоніде Іллічу, так до мене звертаються лише хлопчаки або хулігани!”. Генсек зніяковів і додав: “Вибачте, але я вас дуже люблю”.

Чому Раневська?

Фаїна захоплювалася театром і кіно з дванадцяти років. Перші відвідини міського театру залишили в її душі незабутні враження, але справжнє потрясіння майбутня зірка пережила, коли побувала на виставі “Вишневий сад” А.Чехова на сцені Московського художнього театру. До речі, псевдонім Раневська саме з цієї п’єси. Одного разу дорогою додому у Фаїни з сумочки випали гроші і їх одразу ж підхопив сильний вітер, а вона лише засміялася і сказала: “Як красиво вони летять!”. Її супутник тоді зауважив: “Ви зовсім, як Раневська”. Так і залишилося за актрисою це прізвище, пізніше ставши офіційним.

Свою сценічну діяльність Фаїна розпочала в Малахівському дачному театрі під Москвою. Вона не вчилася в мистецьких інститутах, але, залишаючись непрофесіоналом, об’їздила півкраїни з провінційними трупами, де й опанувала всі ази театральної майстерності.

Унікальний дар

На кіноекрані Раневська вперше з’явилася в досить солідному 38-річному віці, коли її театральний стаж становив понад два десятки років. Початківець режисер Михайло Ромм, побачивши акторку на сцені, запросив її на роль пані Луазо у фільмі “Пампушка” за знаменитою мопассанівською новелою. Ромен Роллан, відомий французький письменник, який тоді приїхав до СРСР, був у захваті від стрічки. Серед акторів він виділив, передусім, саме Раневську. На його прохання “Пампушку” продемонстрували у Франції. І прем’єра пройшла там з величезним успіхом.

Кіно в повній мірі експлуатувало комедійний дар Фаїни, що рятувало слабкі стрічки від провалу: одна лише поява Раневської, навіть у невеликому епізоді, робила посередній фільм цілком гідним.

Проте у 50-60-х роках геніальна зірка вже практично не знімалася в кіно. Та й про ті рідкісні роботи актриса відгукувалася так: “Граю в нісенітницях. Зйомки схожі на каторгу. Суцільне приниження людської гідності, а попереду - провал і сором, якщо стрічка потрапить на екран”. Тому вона знову повернулася до театру і працювала там до кінця своїх днів.

Самотність назавжди

За все своє життя Фаїна Раневська так і не вийшла заміж. Якось її запитали, чи була вона коли-небудь закохана. І жінка розповіла епізод зі своєї юності. Вона обожнювала красеня-актора, який грав разом з нею в трупі. Одного разу він сказав, що ввечері прийде до Фаїни в гості. Раневська причепурилася, накрила стіл. А коханий з’явився п’яний та ще й з якоюсь жінкою. “З того часу не те, що закохатися - дивитися на них не можу: всі мерзотники”, - зізнавалася Фаїна Георгіївна.

Незважаючи на велике коло знайомих, талановита акторка завжди відчувала самотність, від якої не рятував навіть відданий пес Хлопчик, названий на честь Станіславського, якого Раневська боготворила. У неї майже не було подруг, за винятком, мабуть, поетеси Анни Ахматової.

Померла Фаїна Георгіївна у Москві 1984 року.

Гострий язик

Раневська також мала унікальний літературний дар. Вона дуже тонко відчувала слово і майстерно ним володіла. Всі знайомі та друзі Раневської знали про те, що їй краще не потрапляти “на язик”, оскільки це могло погано закінчитися: велика актриса не дуже соромилася у висловлюваннях, а її геніальні фрази одразу ж ставали крилатими і йшли в народ. Їдкий сарказм акторки деякі сприймали за жовчність характеру, але насправді це був лише захист від жорстокого і несправедливого світу.

Найвідоміші афоризми Фаїни Раневської

• Я как старая пальма на вокзале - никому не нужна, а выбросить жалко.

• Сказка - это когда выходишь замуж за чудовище, а он оказывается принцем, а быль - это когда наоборот.

• Одиночество - это когда в доме есть телефон, а звонит будильник.

• Если у тебя есть человек, которому можно рассказать сны, ты не имеешь права считать себя одиноким…

• Очень тяжело быть гением среди козявок.

• Мысли тянутся к началу жизни - значит, жизнь подходит к концу.

• Воспоминания - это богатства старости.

• Когда мне не дают роли, чувствую себя пианисткой, которой отрубили руки.

• Однажды Раневская поскользнулась на улице и упала. Навстречу ей шел какой-то незнакомый мужчина.

- Поднимите меня! - Попросила Раневская. - Народные артистки на дороге не валяются…

• Успех - единственный непростительный грех по отношению к своему близкому.

• Получаю письма: “Помогите стать актером”. Отвечаю: “Бог поможет!”

• Я не признаю слова “играть”. Играть можно в карты, на скачках, в шашки. На сцене жить нужно.

• “Жемчуг, который я буду носить в первом акте, должен быть настоящим”, - требует капризная молодая актриса”. “Всё будет настоящим, - успокаивает ее Раневская. - Всё: и жемчуг в первом действии, и яд - в последнем”.

• Когда я умру, похороните меня и на памятнике напишите: “Умерла от отвращения”.

• Глядя на прореху в своей юбке: “Напора красоты не может сдержать ничто!”

• Жизнь - это небольшая прогулка перед вечным сном.

• Талант - это неуверенность в себе и мучительное недовольство собой и своими недостатками, чего я никогда не встречала у посредственности.

• Я уже давно ничего не читаю. Я перечитываю, и всё Пушкина, Пушкина, Пушкина. Мне даже приснилось, что он входит и говорит: “Как ты мне, старая дура, надоела!”

• Если человек тебе сделал ЗЛО - ты дай ему конфетку, он тебе ЗЛО - ты ему конфетку… И так до тех пор, пока у этой твари не разовьётся сахарный диабет.

• Есть люди, в которых живет Бог; есть люди, в которых живет дьявол; а есть люди, в которых живут только глисты.

• Бог создал женщин красивыми, чтобы их могли любить мужчины, и - глупыми, чтобы они могли любить мужчин.

• Настоящий мужчина - это мужчина, который точно помнит День рождения женщины и никогда не знает сколько ей лет. Мужчина, который не помнит Дня рождения женшины, но точно знает сколько ей лет, - это её муж.

• Союз глупого мужчины и глупой женщины порождает мать-героиню. Союз глупой женщины и умного мужчины порождает мать-одиночку. Союз умной женщины и глупого мужчины порождает обычную семью. Союз умного мужчины и умной женщины порождает легкий флирт.

• Почему женщины так много времени и средств уделяют своему внешнему виду, а не развитию интеллекта? Потому что слепых мужчин гораздо меньше, чем умных.

• Если женщина идет с опущенной головой - у неё есть любовник. Если женщина идет с гордо поднятой головой - у неё есть любовник. Если женщина держит голову прямо - у неё есть любовник. И вообще, если у женщины есть голова, то у неё есть любовник!

• Семья заменяет всё. Поэтому прежде, чем ее завести, стоит подумать, что тебе важнее: всё или семья.

• Какие, по вашему мнению, женщины склонны к большей верности - брюнетки или блондинки? Не задумываясь она ответила: “Седые!”

• Почему все женщины такие дуры?! Если женщина говорит мужчине, что он самый умный, значит, она понимает, что второго такого дурака она не найдет.

• Мужики от начала дней до их конца за сиськой тянутся.

• Когда Фаине Георгиевне сделали замечание, что в литературном русском языке нет слова “жопа”, она ответила: “Странно, слова нет, а жопа есть…”

• Что такое облысение? Это медленное, но прогрессивное превращение головы в жопу. Сначала по форме, а потом и по содержанию.

• Объясняя кому-то, почему презерватив белого цвета, Раневская говорила:

- Потому, что белый цвет полнит.

• У Раневской спросили:

- Как жизнь, Фаина Георгиевна?

- Я вам еще в прошлом году говорила, что говно. Но тогда это был марципанчик.

• О себе.

- Я не пью, я больше не курю и я никогда не изменяла мужу - потому что у меня его никогда небыло.

- Так что же, значит, у вас совсем нет никаких недостатков?

В общем, нет. Правда, у меня большая жопа и я иногда немножко привираю…

31.01.2013


Переглядів: 970

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1166 від 23.04.2024p.
¤ 
Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш....

¤ 
У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей

П’ять громад Рівненської області візьмуть участь у загальнонаціональному проєкті ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Це Гощанська, Рівненська, Костопільська, Радивилівська та Вараська....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21207)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17346)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14573)
• Допомога під час карантину [967] (14499)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14334)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14147)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14020)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13993)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13986)
• Живи до ста! [965] (13968)
• Бюджет і ми… [965] (13906)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13898)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13772)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13679)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13674)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13624)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13232)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13206)

ТОП-15 свіжого номера:

• Збільшено грант для Рівного від корпорації НЕФКО (194)
• Три простих напої для профілактики тромбозу (47)
• Як шкіра може розповісти вам про здоров’я серця? (47)
• Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані (46)
• Чому темніє в очах, коли ви встаєте з ліжка? (45)
• Прості способи знизити кров’яний тиск (45)
• Зіткнення автомобіля з велосипедом (45)
• У п’яти громадах Рівненщини стартує проєкт для збільшення патронатних сімей (45)
• П’яний водій збив пішохода (32)
• Переходив дорогу і потрапив під авто (31)
• У трьох закладах Рівненщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (30)
• Переправляв за кордон чоловіків з «інвалідністю» (30)
• Постачали наркотики до колонії (29)
• У Березному в ДТП постраждав неповнолітній пішохід (29)
• У Вараському районі загинув мотоцикліст (29)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"