Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#А ви знали, що?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Ви вже нагріли ніж для торта?

Як тільки у нас, жінок, з’являється вільна хвилина чи настають довгоочікувані вихідні, ми намагаємося побалувати свою родину смачною здобою, тортиками, печивом чи чимось ще солоденьким. Поради, які ми пропонуємо вашій увазі, не лише стануть вам у нагоді, коли поратиметеся на кухні, але й зроблять цей процес легким і безтурботним.

• Круто замішане тісто липне до рук, але добре розкочується пляшкою з холодною водою.

• Вершкове масло не буде темніти при смаженні, якщо сковорідку попередньо змастити невеликою кількістю рослинної олії.

• Жовтки від яєць можна зберегти, поклавши їх у банку з водою і поставивши в холодильник.

• Якщо вам потрібен білок, то його можна витягти з яйця протикнувши товстою голкою з двох боків. Жовток при цьому залишиться в шкаралупі.

• Щоб відокремити білок від жовтка, скористайтеся паперовою лійкою.

• Щоб торт легко виймався з форми, його після духовки потрібно поставити на змочену холодною водою ганчірку.

• Якщо соняшникова чи оливкова олія стала каламутною і з неприємним запахом, необхідно додати ложку кухонної солі на один літр. Через декілька днів відстояну олію можна злити.

• Щоб розрізати розсипчастий торт, ніж потрібно нагріти, опустивши його в окріп.

• Щоб тісто не пригорало, під деко потрібно поставити сковорідку з водою або покласти азбестовий лист.

• Розкатане тісто легко перекласти на деко, якщо навернути його на качалку і розгорнути на листі.

• Білок добре збивається, якщо він свіжий і охолоджений. Збивати краще в про-

холодному місці.

• Жовтки з цукром легше розтираються злегка підігрітими.

• Соду перед вживанням краще розчинити водою або ретельно перемішати з борошном.

• Торт з начинкою має простояти не менше ніж півдня, щоб придбати відповідний смак.

• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти шар сиру.

• Фрукти посипають цукром наприкінці приготування, інакше вони виділятимуть надто багато соку.

• Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, якщо в тісто додати ложку коньяку.

• Глазур для тортів і печива можна пофарбувати в червоний колір соком буряка, а в помаранчевий - соком апельсина.

• Смачну глазур можна отримати, розтопивши шоколадні та м’ятні цукерки, додавши декілька ложечок води або молока.

• Очищені яблука та груші для начинки збережуть свій колір, якщо перед приготуванням їх загорнути в просочену оцтом серветку.

• Волоські горіхи для тортів та випічки набудуть приємного смаку, якщо їх перед приготуванням злегка прожарити.

• Щоб волоські горіхи не прогіркли, їх треба зберігати в сухому й прохолодному місці.

• Заварювати чай потрібно тільки у фарфоровому або фаянсовому посуді.

• Чай стане набагато ароматніший, якщо в коробочку, де він зберігається, покласти шматочок шкірочки апельсина, лимона або ванілін.

• Компоти, желе і киселі треба зберігати в холодильнику за температури 2-140С.

• Листкове тісто треба випікати за температури 210-2300С. За низької температури його випікати складніше.

• Розтирати жовтки і білки можна тільки в емальованому, фарфоровому, фаянсовому або глиняному посуді.

• Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастим виходить виріб.

• Якщо в бісквітне тісто додати крохмаль, то воно стане більш розсипчастим.

• Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику за

10-120С і брати в міру необхідності.

• При приготуванні пісочного тіста, борошно потрібно змішувати з іншими продуктами не довше 2-3 хвилин, інакше виріб з такого тіста стане грубим.

• У приміщенні, де готується тісто, не повинно бути протягу, через нього на виробах виходить груба шкірка.

• Пересолене тісто можна виправити, якщо замісити нову порцію без солі, а потім їх ретельно змішати.

• Надлишок соди в тісті додає виробам темний колір і неприємний присмак, при нестачі - погано розпушується.

• У борошно для пряників і тіста можна покласти трохи соди, а у воду для тіста додати трохи оцту або лимонної кислоти.

• Якщо в тісті мало цукру, то й виріб виходить блідим. Якщо цукру в надлишку, то тісто менше піднімається, а середина залишається не пропеченою.

• При випічці з заварного тіста, слід лише злегка змастити жиром виріб, інакше на нижньому боці з’являться тріщини.

• Дріжджі не втратять своїх властивостей протягом декількох тижнів, якщо їх змішати з борошном, протерти, підсушити і покласти у склянку.

31.01.2013


Переглядів: 943

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14386)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13511)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (936)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"