Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №613 від 25.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Позиція

Депутат Нестерук - про Рівнераду і не тільки

Депутат Нестерук - про Рівнераду і не тільки

Олександра Нестерука добре знають не за словами, а за реальними справами як у місті, так і далеко за його межами. Мешканці Рівного постійно звертаються до нього з різними проблемами, адже знають, що відмови не буде, а за можливості справа буде вирішена.

Депутат самотужки організовує впорядкування території, встановлення лавочок, дитячих та спортивних майданчиків. Окрім того, не без його особистої участі в Рівному проводяться спортивні змагання. Напевно, тому прес­конференція на тему “Голосування в Рівнераді має бути відкритим та поіменним”, яка відбулась у конференц­залі газети “7днів” 24 липня, викликала неабиякий інтерес у представників преси.

­ Одразу хочу спростувати повідомлення в Інтернеті про мій вихід з “Батьківщини”. Не знаю, хто це і в який спосіб написав, але офіційно заявляю, що ніякого виходу з “Батьківщини” не буде. Я й надалі працюватиму в фракції на благо розвитку рівненської територіальної громади. Тому вважаю це питання закритим.

Великий ажіотаж викликало голосування в Рівнераді за присвоєння відзнак “Почесний громадянин міста Рівного” та “За заслуги перед містом”, яке має відбутися на черговій сесії другого пленарного засідання. З цього приводу хочу висловити свою особисту позицію – голосування повинно бути відкритим та поіменним. Адже відзнаки “Почесний громадянин міста Рівного” та “За заслуги перед містом” є відкритими і публічними. Власне, всі рівняни мають вирішувати, хто має отримувати ці нагороди. Але так сталося, що це право люди делегували депутатам міської ради, тому вони мають законне право знати результати голосування. Окрім того, в даному рішенні немає жодних законних підстав, щоб робити голосування закритим. Це не державна таємниця чи таємниця слідства. Подання номінантів на здобуття нагород повинно бути публічним, адже їх робили трудові колективи або громадські організації. Переконаний, що самі номінанти знали про це і дали згоду на обговорення свого імені. Зараз деякі мої колеги не згідні з тим, що голосування та обговорення повинно бути відкритим, через те, що вони можуть сказати щось зайве, а потім це використають ЗМІ. Але я вважаю, що депутат ­ публічна особа і повинен відповідати за свої слова, аргументуючи те чи інше голосування. Тому я готовий голосувати відкрито, і разом із тим пояснити своє рішення виборцям.

Я думаю, вам відомо, що колективи двох шкіл, Полк зв’язку 13 армійського корпусу та Громадська рада при УМВС України в Рівненській області висувала мене на отримання відзнаки “За заслуги перед містом” 1 ступеня. Скажу чесно, я був проти цієї ідеї та відмовляв. Вважаю, що в місті є багато людей більш достойних цієї нагороди. Проте хочу подякувати за підтримку громадським організаціям, які висували мене, і зауважити, що роблю добрі справи для людей, а не заради нагороди.

­ Чи вважаєте за потрібне вносити зміни до регламенту Рівнеради?

­ Необхідно внести зміни до регламенту Рівнеради та узаконити роботу системи для голосування. Голосування повинно бути відкритим та поіменним. Раніше ми голосували в Рівнераді руками, і голосування апріорі було відкритим і персональним. Нас знімали на фото та відео. І кожний міг побачити, як голосують депутати. Чому щось має змінитися з запровадженням системи “Рада”?

Зрештою, така ж система публічно діє в обласній раді вже майже 10 років. А чим відрізняється міська рада від обласної? Нічим. Тому виборці повинні знати, як і за що голосують їхні депутати.

­ Ваша позиція стосовно передачі КП “Теплотранссервіс” в оренду приватній компанії?

­ Досить дискусійне питання, яке політичні сили перетворили в політичне. Я три тижні перебував у США, і ніяких публічних коментарів чи виступів не давав. Стосовно “Теплотранссервісу”, то ситуацію вивчав уже після повернення в Рівне. І дійшов висновку, що підприємство не настільки збиткове, щоб передавати його в оренду швидкими темпами. Так, підприємство варто передати в перспективі в оренду, але не завадило б провести ще один конкурс, де було б більше претендентів. Переконаний, таких компаній було б більше ніж одна. Тоді б і не було всіх цих політичних спорів та ламання списів. Якби був присутній на засіданні цієї сесії, то швидше за все просто утримався б від голосування.

­ Розкажіть про Ваші проекти?

­ Що стосується моїх проектів, то знову ж таки, поки мене не було, мої колеги провели хороший захід у парку Ювілейному. Я дуже вдячний, що згадали і мене. Це був турнір по футболу серед дворових команд. Вважаю, що змагання пройшли на високому рівні, як для першого разу. Плануємо й надалі продовжувати роботу в цьому напрямку.

Стосовно майбутнього, то 18 серпня в нас у Рівному з Василем Вірастюком та його менеджером Сергієм Конюшко плануємо богатирські ігри “Рівне­стронгмен CUP”. Хоча цей захід хотіли провести на день міста, але, на жаль, через зайнятість Василя, довелося скоригувати дату. 10 серпня вони проведуть майстер­клас у спортивному залі “Манхетена”, куди запрошую всіх бажаючих А вже 18 серпня безпосередньо відбудуться змагання. У них прийматиме участь понад 40 молодих перспективних спортсменів, які змагатимуться в трьох вагових категоріях: до 95 кілограмів, до 105 кілограмів і 125 кілограм. Скоріш за все, ці ігри проходитимуть на території ТРЦ “Екватор” у Рівному.

Окрім того, планується реконструкція спортивних майданчиків на вул. Вербовій, 41 і на Олени Теліги в дворі, там, де занедбаний стадіон. Ми вже погодили з начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому Сергієм Шевчуком, що в наступному році цей стадіон буде капітально відновлений.

­ Кілька слів про співпрацю з американським українським земляцтвом в напрямку відпочинку рівненських дітей в Америці.

­ Як я вже говорив, впродовж трьох тижнів перебував у США у місті Сієтл. Свою поїздку зробив публічною і анонсував у блогах. На жаль, не вдалося домовитись про співпрацю міста Рівне та Сієтл на рівні міст­побратимів, адже адміністрація міста Сієтл вже понад 10 років не заключає таких угод. Натомість позитивні новини отримав від спілкування з місцевою українською діаспорою. Це дуже відкриті і чуйні люди. Так ось, вони щороку запрошують до себе на відпочинок сиріт та дітей із соціально незахищених сімей з України. Часто в Сієтл мандрують соціально незахищені діти з Тернопільщини та Львівщини. Тому я загорівся ідеєю долучити до цієї співпраці і дітей з Рівненщини. Особисто готовий цим зайнятися уже восени цього року.

25.07.2013


Переглядів: 1488

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21068)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17210)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13878)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13116)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13098)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (801)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (75)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"