Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 28.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Травень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як виправити кулінарні помилки

Часто при готуванні ми припускаємося різноманітних помилок ­ дещо пересолили чи не доварили, наприклад. Що ж робити ­ викидати невдалу страву та починати спочатку? Це не обов’язково, адже ситуацію можна врятувати. Ми розкажемо вам, як виправити кулінарні помилки!

М’ясо надто жорстке

Як виправити? Порізати м’ясо дрібними шматками та потушкувати.

Як запобігти? Стежити за температурою, при якій готуєте м’ясо. Вогонь має бути невеликий. І не потрібно готувати страву довше, ніж вказано в рецепті, інакше ризикуєте пересмажити.

Їжа жирна і без хрусткої скоринки

Як виправити? Позбутися зайвого жиру можна, якщо викласти продукти на серветки. А ось досягти появи скоринки вже не вдасться.

Як запобігти? Потрібно пам’ятати, що олія має бути розігріта, перш ніж ви почнете смажити. Також потрібно слідкувати за співвідношенням розміру сковорідки та кількістю продуктів ­ між шматками має бути достатньо місця. Окрім того, не варто накривати кришкою продукти, які хочете обсмажити до появи скоринки.

Їжа підгоріла

Як виправити? Підгорілі місця зрізати ножем. Накрити посуд, в якому готували, мокрим рушником ­ він вбере горілий запах.

Як запобігти? Щоб їжа не підгоряла, необхідно стежити за часом та температурним режимом. А також використовувати посуд із товстими стінками та дном.

Макарони злиплися

Як виправити? Додати до макаронів рослинну олію. А на стіл подати з соусом.

Як запобігти? Макарони злипаються, якщо варити їх в надто малій кількості води чи якщо класти в недостатньо гарячу воду, тому необхідно стежити за цими пунктами. Також під час варіння можна долити в каструлю рослинну олію. А ще краще брати макарони з твердих сортів пшениці ­ вони краще тримають форму.

М’ясо сире в середині та пересмажене зовні

Як виправити? Покласти м’ясо в духовку досмажуватися при температурі не більше 1800С (а краще менше).

Як запобігти? Наступний раз смажити м’ясо на невеликому вогні або тушкувати

Паніровка не тримається на м’ясі

Як виправити? Запанірувати заново, але спочатку обваляти м’ясо в борошні, потім в яйці, потім в панірувальних сухарях.

Як запобігти? Запаніроване м’ясо покласти в холодильник на півгодини ­ паніровка стане твердою та холодною і не буде осипатися. Пам’ятайте, що класти м’ясо в паніровці потрібно лише на добре розігріту сковорідку з олією.

Олія на сковорідці шкварчить та бризкається

Як виправити? Додати до олії дрібку солі.

Як запобігти? Слідкуйте, щоб сковорідка перед тим, як ви наллєте олію, була чиста та суха. Не кладіть на сковороду мокрі продукти або використовуйте оливкову олію холодного віджиму ­ вона бризкається значно менше, ніж соняшникова.

Заморожені продукти наполовину відтаяли

Як виправити? Овочі та фрукти можна заморозити знову. А ось рибу та м’ясо необхідно негайно приготувати або викинути ­ ці продукти не можна піддавати повторному заморожуванню та розморожуванню.

Як запобігти? Слідкувати за температурним режимом в морозильній камері.

Гарнір надто гострий

Як виправити? Збільшити об’єм продуктів ­ додати все крім перцю та перемішати. Можна також додати окріп.

Як запобігти? Спочатку додавати до страви лише половину спецій та обов’язково пробувати. І тільки якщо перцю замало, додавати ще потрошку.

Соус надто рідкий

Як виправити? Додати трошки борошна, яке заздалегідь підігріти на сковорідці. Або додати крохмаль.

Як запобігти? Наступний раз додавати менше рідини чи більше компонентів.

Ці прості поради підкажуть господиням, як виправити кулінарні помилки, а головне, як їх більше не допускати.

Готуйте із задоволенням!

28.10.2013


Переглядів: 956

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1167 від 01.05.2024p.
¤ 
Як правильно розріджувати кров?

Як правильно розріджувати кров?

Стежити за в’язкістю крові дуже важливо, адже хоч «густа кров» не класифікується як клінічний стан, вона може сприяти ризику формування тромбів. Для визначення в’язкості крові необхідно здати аналіз крові, хоча деякі симптоми також можуть вказувати на цю проблему....

¤ 
Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські

Санкціонований обшук у господарстві 22-річного жителя села Ільпінь поліцейські за процесуального керівництва окружної прокуратури провели 19 квітня....

¤ 
На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює школа у лікарні

На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв. Освітній осередок, розташований в Рівненській обласній дитячій лікарні, де будуть навчатись маленькі пацієнти, які вимушені довгий час перебувати на лікуванні. Нині ідуть ремонті роботи в навчальному просторі та формують колектив вчителів та вихователів. Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін....

¤ 
Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів»

Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21272)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17396)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14620)
• Допомога під час карантину [967] (14535)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14370)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14187)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14062)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (14033)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (14032)
• Живи до ста! [965] (14006)
• Бюджет і ми… [965] (13944)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13938)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13813)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13717)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13713)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13655)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13273)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13243)

ТОП-15 свіжого номера:

• Кличко: «Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів» (267)
• Чому залізний купорос не варто використовувати на ділянці навесні? (65)
• Чилбир – яйця по-турецьки (62)
• 12 кращих джерел вітаміну Е: чиста шкіра, добрий зір, міцний імунітет та збереження молодості (59)
• Бурштин та гвинтівку вилучили здолбунівські поліцейські (58)
• Як правильно розріджувати кров? (57)
• Що не варто чистити харчовою содою? (56)
• Їхав п’яним за кермом: загинула 19-річна пасажирка (54)
• У Рівному нарешті впорядкують вуличну торгівлю на вулицях Шевченка та Базарна (54)
• Лікарі назвали фрукт, який стає кориснішим після термічної обробки (54)
• Вітамін D і не тільки: популярні добавки, які можуть бути небезпечними для вашого серця (53)
• Переваги паперових форм для пасок (52)
• На Рівненщині запрацює школа у лікарні (52)
• Ефективний спосіб збільшити горіння свічки (51)
• Які шкідники бояться чорнобривців? (49)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"