Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №668 від 07.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Люди справи

“Вестагротех” відкриває європейські перспективи українському молоку. Микола КОЗАКЕВИЧ: “У кінцевому виграші буде вітчизняний споживач, який отримає високоякісні молочні продукти за помірною ціною”.

“Вестагротех” відкриває європейські перспективи українському молоку. Микола КОЗАКЕВИЧ: “У кінцевому виграші буде вітчизняний споживач, який отримає високоякісні молочні продукти за помірною ціною”.

Молочна галузь економіки є найбільш чутливою до змін, які може принести Угода про асоціацію України з Європейським Союзом, вважає директор ТОВ НВП “Вестагротех” Микола КОЗАКЕВИЧ (на фото). За його припущенням, у цей сектор прийдуть як інвестиції, так і нові, більш жорсткі стандарти якості, а також конкуренція з європейськими виробниками. Конкуренція, яку зможуть витримати тільки ті агропідприємства Західного регіону, які співпрацюють з фірмою “Вестагротех” - лідером впровадження на фермах Рівненщини та Волині передових світових технологій виробництва молока екстра-класу, що є основою виготовлення високоякісних молочних продуктів, без яких важко уявити сніданок чи вечерю пересічного українця. До речі, за 10 років своєї діяльності товариство реалізувало аграріям 12 молочних комплексів, здало їх в експлуатацію та взяло на гарантійне і сервісне обслуговування.

“Найсучасніші ферми, обладнані за останнім словом техніки”

- Миколо Миколайовичу, ЗМІ пишуть, що сьогодні 66 відсотків українського молока не відповідає стандартам Євросоюзу. Після підписання угоди про асоціацію з ЄС молоко, яке вироблено в Україні, має відповідати всім вимогам і нормам Євросоюзу. Чи реально це?

- Вирішення цієї проблеми - питання коштів і часу. Якщо говорити про українських виробників молока в цілому, то тут справді можна побачити як занедбані ферми, що працюють “по-старому”, так і найсучасніші ферми, обладнані за останнім словом техніки, що працюють за найпрогресивнішими технологіями. Лише торік таких господарств в Україні було відкрито кілька десятків. Серед них приємно відзначити проект, реалізований НВП “Вестагротех” у ТОВ “Прогрес”, що в селі Білин Володимир-Волинського району Волинської області. Тут наприкінці минулого року запрацював новий тваринницький комплекс, розрахований на 288 корів. Приміщення поділено на чотири секції, обладнано доїльний зал на 24 корови. Сучасна апаратура працює за американською технологією: у молоко не потрапляє повітря та сторонні запахи, а також відсутній контакт з руками. Технологія дозволяє отримувати високу якість молока. Середньодобовий надій становить 23 літри від однієї корови. Окрім того, на іншій фермі поруч з цим комплексом утримують близько 500 голів дійного стада. Її реконструкцію ми завершимо до кінця цього року.

- Чим характерний проект, реалізований на Волині у ТОВ “Прогрес”?

- Це реконструкція старого, ще радянських часів, тваринницького приміщення під сучасну технологію. До корівника майже на 300 голів прибудований доїльний зал 2х12 “Ялинка” з електронною системою управління стадом. Висока технологічність комплексу дає можливість задовольнити всі вимоги утримання, годівлі та доїння корів. Директор ТОВ “Прогрес”, депутат Волинської обласної ради Анатолій Вітрук задоволений плідною співпрацею з товариством “Вестагротех”, завдяки якій невдовзі сучасними технологіями доїння, утримання й управління молочним стадом в господарстві буде охоплено 1000-1100 дійних корів.

- Миколо Миколайовичу, за порівняно короткий час діяльності на ринку інноваційних технологій виробництва молока “Вестагротех” став лідером у цій галузі в Західному регіоні. Напевне, це пов’язано з тим що Ви - не випадкова людина у сфері комплексної автоматизації тваринництва?

- У 1982 році закінчив легендарну Українську сільськогосподарську академію (нині - Національний аграрний університет). За фахом - інженер-механік сільськогосподарського виробництва. 17 років працював на Рівненському заводі тракторних агрегатів. Економічна криза боляче вдарила по РЗТА, довелося звільнитися і відкрити власну справу. Після встановлення ділових контактів із доктором Хольдером Брукнером, який представляв в Україні німецьку компанію WestfaliaSurge - відомого виробника обладнання для доїння корів та охолодження молока, підприємство “Вестагротех” стало її офіційним дилером на Рівненщині та Волині. Сьогодні наш партнер працює під брендом GEA Farm Technologies.

“Молоко повинно бути, перш за все, якісне

й охолоджене”

- Відомий парадокс: близько 80 відсотків надоїв молока в Україні припадає не на промислові молочно-товарні ферми, а на приватні й дрібні фермерські господарства. Чим це пояснити?

- Протягом останніх 20 років в Україні відбулося обвальне зменшення поголів’я корів. В умовах промислових ферм - більш ніж удесятеро (з 6 мільйонів до близько 600 тисяч голів). Однак для господарств населення показник зниження був значно меншим і становив лише близько 9 відсотків.

Щоб масово розвивати молочне тваринництво на промисловій основі, Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Національною академією аграрних наук розроблено проект “Відроджене скотарство”. Він передбачає: збільшити поголів’я корів і кількість великотоварних підприємств-виробників молока. Щорічно реконструювати й модернізувати близько 750 корівників на 200 голів кожен, а також щорічно будувати нові корівники (не менше 120 по країні).

- Плани амбітні, впевнений, що вони потребуватимуть активної участі таких прогресивних підприємств, як НВП “Вестагротех”, у їх реалізації.

- Вважаю, що європейський вектор додасть стимулу українським аграріям серйозно займатися розвитком молочної галузі, бо молоко повинно бути, перш за все, якісне й охолоджене. Тож перспектива реконструювати і будувати нові молочні цехи є. І мене це радує, адже я в цьому бізнесі успішно працюю вже більше 10 років. Мені дуже імпонує позиція нашого прем’єра Арсенія Яценюка: “Україна є аграрною державою”. Фахівці небезпідставно вважають, що Україна може виробляти до 100 мільйонів тонн зерна. Звісно, достатня кормова база посприяє і розвитку національної молочної галузі. Сьогодні в Україні вже є господарства, зокрема ТОВ СПГ імені Воловікова в нашій області, які здають молоко екстра-класу, що відповідає усім стандартам європейської якості.

Враховуючи перспективи подальшого розвитку великотоварного молочного скотарства регіону, займаємося розширенням офісу, плануємо поповнити інженерну групу товариства молодими фахівцями. Ми повинні бути готові до конкурентної боротьби на вітчизняному ринку виробництва молока за інноваційними технологіями утримання, годівлі, доїння корів та охолодження продукції. Всі ці складові працюють на виробництво якісного молока екстра-класу, з якого можна виготовити будь-який продукт - дитяче харчування, сметану та йогурти, вершкове масло, тверді сири тощо. Мене тішить, що наш колектив безпосередньо причетний до успіхів молочників Рівненщини та Волині. Адже в кінцевому виграші буде вітчизняний споживач, який отримає високоякісні молочні продукти за помірною ціною.

“Час, коли потрібно

вже віддавати людям дітям і внукам”

- Ви були учасником Майдану?

- Так, я був і на рівненському Майдані, і на київському. Вважаю, що українці вийшли на Майдан для того, аби щось змінити в своєму житті. Їх не задовольняють реалії, в яких вони живуть - влада крадіїв і зневажливе ставлення чиновників до громадян. Відомо, що за Конституцією основним носієм влади є народ. На жаль, наші політики, отримавши на виборах мандат народної довіри на управління державою, чомусь про це забувають. Тому моя позиція - позиція людини з великим досвідом спілкування з владою - однозначна. Перше - влада повинна обиратися народом. Друге - влада повинна ним контролюватися. Третє - влада повинна відкликатися, якщо вона не задовольняє вимог своїх виборців. На мою думку, найкращим контролером для нової влади є насправді не совість “нових-старих” чиновників, а розвинуте громадянське суспільство.

- Вирішуючи ділові та приватні питання з представниками різних гілок влади, Ви помітили якісь позитивні зміни в їх діяльності після Майдану, можливо, більше уваги стало до людей?

- Риторичне питання. Я можу категорично стверджувати, що владні структури, зокрема суди, після Майдану не зазнали ніяких змін. Для прикладу: як можна взагалі сприймати упереджені рішення суду, що суперечать навіть постановам Верховного Суду України?!! На мою думку, якщо не буде подолана корумпованість у структурах виконавчої та судової влади, нам доведеться пережити ще один Майдан. Але це буде Майдан, який знесе все. Сподіваюся, що спільні зусилля Президента й уряду, підтримані суспільством, посприяють утвердженню в Україні принципів верховенства закону і цивілізованих норм людської моралі - святості, совісті та відповідальності.

- Пригадую, під час нашої останньої розмови в грудні минулого року Ви ділилися своїми планами спорудити пам’ятник жителям Вашого рідного села – Рагівка Поліського району Київської області, яких 25 років тому відселили з Чорнобильської зони. Чи пощастило Вам здійснити свою мрію?

- Справді, був випадок, я пообіцяв своїм однокласникам, що подбаю про відкриття пам’ятного знаку, присвяченого цій сумній події чвертьвікової давності. На моє глибоке переконання, люди, які жили в нашому селі, заслуговують на добру пам’ять про них. Тож до Провідної неділі, 27 квітня цього року, на кладовищі колишнього села Ясен був встановлений дуже гарний пам’ятник, виготовлений на моє замовлення рівненськими майстрами. В цей день отець Георгій освятив пам’ятник, а селяни прибрали кладовище. Я з глибоким хвилюванням спостерігав, як мої односельці покладали квіти не тільки до могил своїх рідних і близьких, а й до пам’ятного знаку тим, кому вкоротила життя Чорнобильська аварія.

Мені вже за 50 років - час, коли все здобуто, напрацьовано і створено, коли потрібно вже віддавати дітям, внукам, людям. Тож, коли отець Георгій запропонував мені долучитися до будівництва трапезної при церкві в Рагівці, не зволікаючи перерахував необхідні на це кошти. Я вдячний настоятелю за запрошення взяти 31 жовтня участь у її відкриті, приуроченому до Дня Святого Луки - престольного свята в селі. А ще я вдячний долі за те, що маю можливість допомагати рідній школі та сільському садочку, багатьом людям, дітям і внукам.

Спілкувався Олесь ДУБОВИК

07.08.2014


Переглядів: 966

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (403)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"