Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №700 від 02.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Що таке італійські макарони і з чим їх їдять

Що таке італійські макарони і з чим їх їдять

Існує понад тридцяти видів всіх макаронних виробів.

Рігатоні, пенне рігате, люмаке - це види порожнистих італійських макаронів. Рігатоні - короткі, завдовжки 4 см і перетином 6-7 мм макарони, що нагадують вироби, під назвою “ріжки”, але не зігнуті, а прямі і з тоншого тіста. Каватаппі і фузіллі - гвинтоподібні макарони. Вони добре “захоплюють” своїми завитками густі м’ясні соуси типу болонез.

Фарфалле - метелики - зазвичай подаються з овочевим соусом, основою якого завжди виступають томати.

Пенне - це товсті макарони, порізані на шматки під гострим кутом завдовжки в 3-4 см і схожі на пір’я. Порожнисті макарони смакують з рідким сирним або томатним соусом.

Вермішель - в перекладі з італійського означає “черв’ячків”.

Спагеті - тонка (у сухому вигляді 2 мм в діаметрі) і довга (до півметра) ниткоподібна кругла локшина. Слово “спагеті” означає нитку, шпагат для зав’язування. Спагеті відварюються, як і всі інші види подібних виробів, в підсоленій воді, але мають ту особливість, що їх не можна ламати, а треба відварювати цілком у всю довжину. Оскільки жодна нормальна каструля не може вміщати відразу 50-75-сантиметрові “прути”, то спагеті ставлять зазвичай вертикально в каструлю і потім поступово згинають, у міру розм’якшення частини, що знаходиться у воді.

Інша особливість полягає в тому, що спагеті варять аль денте, тобто “на зубок”, їх не можна розварювати, а для цього вони повинні бути обов’язково всі однакової довжини: переламані спагеті - вже порушення правил, що відбивається на їх смаку. Третє правило: води повинно бути по масі втричі більше, ніж маса спагеті. На одну порцію вистачить 150 г сухих спагеті.

Як і з чим їдять спагеті

Їдять спагеті з різними приправами, але частіше всього з тертим твердим сиром і томатною пастою. Спагеті заправляються традиційними італійськими соусами або оливковою олією, спеціями і травами.

Методу їжі спагеті також необхідно дотримувати. Ложку тримають в лівій руці, а вилку в правій; вилкою беруть або наколюють і витягують порцію спагеті і, спираючись на ложку, намотують, не розриваючи спагеті, на вилку. Вилку із спагеті підносять до рота, а звільненою ложкою одночасно беруть приправу і закушують нею.

Без дотримання цих правил, їжа спагеті може привести до різного роду конфузів: ковзанню тарілок (якщо намотують на вилку, спираючись прямо на тарілку), спагеті, які не вдалося навернути на вилку, можуть вислизати на скатертину і на коліна їдців.

02.04.2015


Переглядів: 928

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21184)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14558)
• Допомога під час карантину [967] (14482)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14319)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14134)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14007)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13978)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13969)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13755)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13665)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13660)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13607)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13190)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (500)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (66)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (63)
• Небезпека вологих серветок (62)
• Часникові стрілки корисніші за часник (60)
• Особливості вживання видів води (60)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (59)
• А ваш шампунь безпечний? (57)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (52)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (48)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"