Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №728 від 12.10.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#9 жовтня - День ріелтора

Олександр ЛЯШУК: “Кожна угода – це ЕКСКЛЮЗИВ”

Олександр ЛЯШУК: “Кожна угода – це ЕКСКЛЮЗИВ”

Цінувати свою працю і поважати побажання клієнта – базові професійні установки успішного ріелтора

Ріелтор - одна з нових професій, пов’язана із зародженням ринку нерухомості в Україні та появою права на здійснення операцій із приватною власністю. Навчитися цієї професії у виші або коледжі неможливо - вона не входить до програми державного освітнього стандарту. “Невидима рука ринку”, тобто саме життя, відрегулювала цю прогалину і допомогла людині - власнику нерухомості або бажаючому ним стати - задовольнити потребу в грамотному фахівцеві, який допомагає нам здійснювати угоди з купівлі/продажу/оренди будинків, квартир, комерційної нерухомості та земельних ділянок. “Однак ця професія обросла низкою міфів, які дещо спотворюють реальну ситуацію щодо того, хто ж може стати успішним агентом з нерухомості”, - вважає голова Рівненського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості України, директор агентства нерухомості “Цитадель” Олександр ЛЯШУК (на фото).

Міф 1: Ріелтором може стати кожен.

Професія ріелтора вимагає багато чого, однак при активній роботі йде приголомшлива віддача. І є кілька якостей, необхідних так само, як і знання в цій професійній сфері. По-перше, комунікабельність. Ріелтору доводиться багато спілкуватися з різними людьми - з клієнтами, ріелторами, з іншого боку - з працівниками банків і численних державних структур, що надають послуги населенню. Людям без розвинених навичок спілкування та вміння знаходити контакт з оточуючими у цій професії доведеться нелегко. По-друге, стресостійкість. Проведення операції з купівлі або продажу нерухомості - це довгий і трудомісткий процес, що вимагає певних знань, навичок та уважності. Не можна забувати і про таке явище, як “зіткнення інтересів сторін”. Часто тільки ріелтор може вирішити суперечку і вплинути на рішення однієї зі сторін, ключове для проведення угоди.

Міф 2: У мене не вистачить здібностей, щоб навчитися продавати такі дорогі об’єкти, як земля, дачі або котеджі.

Щоб стати успішним агентом потрібно володіти досить великим арсеналом знань і специфічних здібностей. Вони здобуваються не відразу, а в процесі внутрішньофірмового навчання і подальшої практики під керівництвом досвідченого фахівця. Спочатку майбутній агент отримує базові знання на ввідних курсах, де його знайомлять з основами законодавства, ціноутворення, будівництва об’єктів нерухомості, взаємодії з клієнтом. Далі він починає свою роботу як стажист, пробує свої сили під пильним керівництвом менеджера, який продовжує його навчання, але вже на конкретних об’єктах та ситуаціях. І навіть переходячи в статус агента після завершення кількох угод, він не залишається один на один з клієнтом - його менеджер, як і раніше, вникає в усі тонкощі конкретних угод та підтримує свого підопічного.

За статистикою, в агентствах працюють люди з різною освітою (різною і за профілем, і за рівнем). Бажано мати вищу освіту, оскільки вона передбачає високий ступінь навченості, здатність швидко і глибоко сприймати нову інформацію та волю для освоєння навичок невідомої професії. Однак наявність диплома - це ще не завжди підтвердження високого потенціалу для освоєння нових знань, враховуючи нашу систему освіти. Іноді агент зі скромним атестатом про середню освіту досягає більших успіхів завдяки працьовитості, високій мотивації та наполегливості.

Міф 3: Ця робота хороша як додатковий підробіток, де можна швидко заробити великі гроші.

Дійсно, вільний графік роботи, можливість самостійно планувати свій час сприймається багатьма претендентами, як додатковий заробіток до основної сфері діяльності. Дехто справді починає свою агентську кар’єру із суміщення з іншою роботою. Але, як показує практика, успішно працюють і добре заробляють ті агенти, які віддаються повністю цій справі, а не розмінюють свій робочий час і сили на кілька місць роботи. Професія ріелтора вимагає серйозного занурення, системності та постійності. Величезна частина роботи агента припадає на вечірні години - всі покази і перегляди квартир, як правило, проводяться вже після нормованого робочого дня, ближче до вечора. До того ж, робочий день ріелтора підганяється під потреби його клієнта - розглядається той час зустрічей і переговорів, який зручний саме клієнту, будь-то пізній вечір або вихідний. Заробітна плата ріелтора справді може бути дуже висока, але лише з умовою, що фахівець бере на себе певні зобов’язання. Фіксований оклад в агентствах нерухомості має лише офісний персонал. Оплата ріелтора невнормована і залежить виключно від кількості реалізованих угод. Плюс до всього, в агентстві ріелтор працює на відсотках.

Міф 4: Для роботи агента треба знати всі закони і взагалі все про нерухомість, оскільки можна матеріально постраждати від недобросовісних клієнтів.

Законів, що регулюють операції з нерухомістю, величезна кількість. Знати їх і працювати із законодавством - професійне завдання юристів. Але угоди, проведені через агентство, проходять ретельну оцінку фахівців з нерухомості та юристів. Тому цей ризик для агента, що працює у великій ріелторської компанії, практично відсутній. Якраз у цій сфері діяльності самостійна робота може додати в житті неприємностей. Дізнатися все про нерухомість - завдання в принципі нездійсненне: кожна угода - це ЕКСКЛЮЗИВ. Але як працювати з інформацією, де її отримати, як допомогти клієнту, як не нашкодити йому - знають професіонали, які навчать, підкажуть, підтримають початківця-агента.

Міф 5: Щоб отримувати гроші в цій професії треба вміти обманювати клієнтів.

По-перше, ріелтор не отримує гроші, а чесно їх заробляє, причому нелегкою агентською працею. Ріелтор - це посередник, професійний парламентер, який вміє поєднати інтереси продавця і покупця, яким без його допомоги неможливо знайти один одного або домовитися. За свою професійну працю, на яку посередник витрачає свій час, сили, фінансові ресурси, він отримує винагороду. Але величина цієї винагороди залежить не від уміння ріелтора обманювати клієнта, а, навпаки, від його професійних навичок і старання. Будь-який продавець на ринку нерухомості не сам створює продукт, а тільки його продає. Той, хто обманює своїх клієнтів - клієнтів, врешті-решт, і втрачає. Цінувати свою працю і поважати побажання клієнта - базові професійні установки успішного ріелтора.

Міф 6: Ріелтором можна працювати і самостійно, не обов’язково в агентстві.

Можна спробувати і так, якщо ви маєте бездоганну репутацію та популярність на ринку, фінанси для рекламування об’єктів, для утримання офісу, юридичних послуг та інших передбачених і непередбачених витрат. А головне, якщо у вас є багаторічний досвід роботи в цій сфері, ви володієте юридичними, економічними та іншими, необхідними для цієї професії знаннями, і ви знаєте всі надводні та підводні камені й небезпеки у цій діяльності, то теж можна пробувати.

Чому необхідно працювати в агентстві, що може запропонувати агенту компанія? Це - свою надійну репутацію, представницькі витрати, можливості для грамотної та великої реклами, юридичну та психологічну підтримку і, що важливо, постійне навчання. Необхідно врахувати й те, що часи дикого ринку давно пройшли, тож продавці та покупці вже не хочуть працювати з “вільними художниками”, серед яких нерідко зустрічаються неблагонадійні люди, іноді просто аферисти. Нерухомість - це найдорожче, що є у нашої людини, тому люди, які хочуть продати або купити її, довіряють агентствам із надійною репутацією та професійним підходом і до справи, і до людей.

Міф 7: Робота ріелтора - це трохи праці та максимум оплати за незроблену роботу.

Це далеко не так. Супровід угоди ріелтором, а також підбір ним квартири та оформлення документів забезпечить найбільш безпечний і гарантований перехід права власності на нерухомість. Ріелтори виступають як захисники прав своїх клієнтів, а також стороною, що впевнено працює з тією документацією, з якою звичайна людина стикається максимум два рази в житті. Простій людині дуже важко орієнтуватися у величезній кількості різних документів, які необхідні для успішного проведення операції, особливо якщо це іпотечний кредит або використання коштів материнського капіталу. Ріелтори ж щодня стикаються з підготовкою подібних документів. Грамотний підхід до роботи з документацією - запорука успішного проведення угоди та збереження ваших коштів і нерухомості.

І на завершення. Багато в чому поява різних міфів про ріелторську професію - результат того, що більшість громадян насправді не мають ні найменшого поняття, що ж собою представляє ріелтор і чим він займається. Діяльність агента з нерухомості - це вузька спеціальність, з представником якою стикається далеко не кожен. Але, як показує практика, професія ріелтора обростає легендами не тільки завдяки “народній чутці”, а й з ініціативи давно плаваючих в цьому бізнесі “акул”. Як казав видатний польський поет і письменник-сатирик Станіслав Єжи Лец: “Творіть про себе міфи, боги починали саме так”.

12.10.2015Записав Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1029

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21158)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17318)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13992)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13965)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13651)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13649)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13206)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13176)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (121)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (52)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (47)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (47)
• Небезпека вологих серветок (46)
• Тонкощі заварювання кави (46)
• Пиріг «Чорний ліс» (45)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"