Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №767 від 14.07.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Асфальтовий бум

У Рівному ремонтують дороги

У Рівному ремонтують дороги

Віктор КЛИМУК: «Ремонт доріг міста фінансуватиметься з перевиконання дохідної частини міського бюджету»

Перевиконання планових показників міського кош­торису за шість місяців цього року склало майже 100 мільйонів гривень. Тож у минулий четвер розподіл цих коштів погоджувала бюджетна комісія Рівненської міськради. Міський голова Володимир Хомко запевняє, що всім галузям дістанеться відповідно до їхніх потреб. Але передусім намагатимуться спрямувати кошти на ті роботи, які можна виконувати лише влітку, зокрема на асфальтування. Звісно, цьому не може не радіти начальник Рівненського шляхово-експлуатаційного управління автомобільних доріг міста Рівне Віктор КЛИМУК (на фото), який у розмові із журналістом «Рівне-Ракурсу» поділився здобутками та планами міськШЕУ.

«Загальна сума поточних ремонтів на сьогодні становить 1 мільйон 200 тисяч гривень»

- У поточному році, як і в попередньому, міська влада та міський голова значну увагу приділяють ремонту дворових територій і вулиць Рівного, - зазначив Віктор Якович. - На даний час нашим підприємством уже виконано роботи з поточного ремонту на 85 відсотках вулиць міста загальною вартістю майже 5 мільйонів гривень на площі 30 тисяч 586 метрів квадратних. Значна кількість робіт виконана і по ремонту дворових територій міста - це приблизно 25 об’єктів, які вже виконали, і ще більше 50 об’єктів має бути виконано до кінця поточного року. Загальна сума проведених поточних ремонтів на сьогодні становить 1 мільйон 200 тисяч гривень. На капітальному ремонті вулиці Київської - перехрестя з Грушевського міськШЕУ освоїло 773 тисячі гривень. Ще 22-25 тисяч гривень обійшлося облаштування прибудинкової території житлового будинку на Степана Бандери. ПрАТ «Рівнеавто­шлях­буд» виконав капітальний ремонт ділянки вулиці Гагаріна з обсягом фінансування 3,5 мільйона гривень. Нашим заводом цьогоріч вироблено та вже облаштовано в межах міста 5 тисяч 333 тонни асфальту. До кінця року ця цифра буде більш ніж подвоєна.

Дбаємо також і про розвиток матеріальної бази нашого підприємства. Так, у бюджеті цього року передбачено збільшення статутного капіталу міськШЕУ майже на 5 мільйонів гривень. Плануємо придбати сучасний асфальтоукладач - можливо, не зовсім новий, але він пройде наладку й обслуговування на базі заводу-виробника. Вже оголошувався тендер на таку машину, але, на жаль, на не відгукнулися потенційні продавці. Тож ми звернулись до міського голови із проханням додати нам коштів, аби купити трошки кращу техніку. Вважаю, що депутати Рівнеради підтримають наше підприємство і ми зможемо придбати європейський асфальтоукладач для громади міста.

«Основним координатором наших робіт є міський голова та управління ЖКГ міста»

- МіськШЕУ ефективно співпрацює з кафедрою будівельних, дорожніх, меліоративних машин та обладнання Національного університету водного господарства та природокористування, - продовжує Віктор Климук. - За активного сприяння її науковців ми змогли переобладнати один із наших катків ще радянського виробництва. На машину будо встановлено сучасну систему гідроприводу і нині вона успішно використовується підприємством. Звичайно, хочеться ще більше зміцнити матеріальну базу міськШЕУ за рахунок поповнення парку дорожньої техніки. На сьогодні вже є нагальна потреба у придбанні одного-двох катків. Також будемо звертатись до міського голови та депутатського корпусу із проханням допомогти нам у вирішенні цієї проблеми.

Чимало зусиль докладаємо для поліпшення умов праці колективу підприємства. Цьогоріч завдяки сучасному ремонту оновлено побутові приміщення для працівників. Тож тепер люди мають можливість переодягатись у комфортних приміщення, сушити спеціальний одяг, відпочивати, прийняти душ по закінченню роботи та з добрим настроєм повертаються у свої домівки.

Основним координатором наших робіт є міський голова Володимир Євгенович Хомко та управління ЖКГ міста. Депутати Рівнеради звертаються до них зі своїми заявами та клопотаннями. Після розгляду їх депутатськими фракціями та постійними комісіями формується перелік об’єктів. На сьогодні є ряд вулиць, на яких заплановано проведення капітального ремонту. Для цього вже виготовлено проекти або проводяться експертизи. Виконавців цих робіт визначить тендер за принципом: «Більший обсяг робіт за менші кошти».

Звісно, що своїми силами ми не встигаємо освоювати всі ті обсяги робіт, які доводить нам влада міста, тому змушені брати на супідряд інші підприємства з їхніми людьми і технікою. При виконанні ремонтних робіт міськ­ШЕУ та його супідрядниками використовується асфальтобетон відповідних марок, який виготовляє наш асфальтобетонний завод.

«Водозливна каналізація ще з радянських часів занедбана, тож потребує реконструкції»

- Що стосується затоплення вулиць міста після великих дощів, то найбільш проблемні в цьому плані вулиці Старицького, Вербова та Огієнка, - вважає Віктор Якович. - Мережа водозливної каналізації ще з радянських часів занедбана, тож потребує серйозних капіталовкладень на її реконструкцію. У зв’язку з цим міська влада замовила Рівненській філії «Діпромісто» проект на виконання цих робіт. Вже відбулася не одна нарада з цього приводу. Проблема в тому, що на сьогодні колектор зливової каналізації перетинає земельні ділянки, які мають різних власників. Тому можливість доступу до них буде визначена проектом. Ця величезна програма, яку розробляє влада, потребує дуже великих коштів - мабуть, десятків мільйонів гривень. Але цю ситуацію потрібно вирішувати. Тому від вулиці Огієнка, Соборної планується повна реконструкція колектора з водовідведенням аж за Золотіївські мости з прочисткою всіх колекторів, канав тощо. Буквально на днях відбувся тендер, його процедури ще не завершені, але є ряд підприємців, які готові відновити систему зливової каналізації в місті, а це вселяє надію на те, що ситуацію буде змінено на краще.

Бувають прикрі випадки, коли відремонтують вулицю, а через рік вона вже потребує ямкового ремонту. Повинен наголосити на тому, що за останні півтора десятка років, які я очолюю міськШЕУ, на ділянках, де працювали наші робітники, таких випадків немає. Чому вони мали місце на інших ділянках, зокрема і торік, - важко сказати. Причини можуть бути різні: або високі темпи робіт, або незадовільні погодні умови, або низька якість матеріалів, або грубі порушення технології дорожніх робіт, або щось інше. Що стосується нашого підприємства, то якість виконаних нами робіт ми гарантуємо.

У планах цього року - закінчити ремонт вулиць Соборної та Курчатова, відремонтувати ділянку Дубенської, здійснити реконструкцію бульвару Хмельницького з виходом на Костромську. Об’єктів чимало. Зараз усі вони проходитимуть громадські слухання та обговорення у постійних комісіях Рівнеради, адже фінансуватимуться з перевиконання дохідної частини міського бюджету, яка невдовзі буде розподілятись. Десятки мільйонів гривень мають виділити на житлово-комунальне господарство. Скільки з них депутати затвердять на ремонт доріг - побачимо.

14.07.2016Олесь ДУБОВИК


Переглядів: 1203

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21063)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17206)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14462)
• Допомога під час карантину [967] (14376)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14220)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14030)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13905)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13875)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13856)
• Живи до ста! [965] (13847)
• Бюджет і ми… [965] (13782)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13771)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13653)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13564)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13562)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13500)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13111)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13095)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (723)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (80)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (76)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (75)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (73)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (73)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (73)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (71)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (71)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (71)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (70)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (68)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (68)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (65)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (64)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"