Спочатку робимо базу – англійський крем. Він робиться як і наш заварний, тільки не додається ніякий загущувач – ні борошно, ні крохмал, ні сухе молоко. Пів стакана молока доводимо до кипіння, додаємо цукор, чекаємо поки цукор розстане і знімаємо з вогню. Жовтки змішуємо з молоком, що залишилося, додаємо до гарячого молока, постійно помішуючи вертаємо на самий маленький вогонь. Не даємо закипіти, заварюємо до консистенції крему (я просто періодично знімаю з конфорки і даю трохи охолонути, все це займає хвилин 8-10). Тоді в гарячий крем додаємо шоколад, розмішуємо до однорідності, даємо повністю охолонути.
Вершки збиваємо до стійких пік, хто любить солодше – то треба додати ще цукру, грам 50-100.
З’єднуємо вершки з шоколадною масою. Викладаємо в лоточки, ставимо в холодильник не менше ніж на 4 години. Таке морозиво можна перемішувати.
Більше цікавих та корисних рецептів на сайті PIKA.RV.UA