Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №822 від 10.08.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Порція кулінарних хитрощів

1. Якщо ви вчасно не зняли з бульйона піну і вона опустилася на дно, влийте в каструлю склянку води. Піна підніметься, і її можна буде видалити.

2. У курячий бульйон не кладіть жодних приправ, тільки цибулину та моркву. Інакше він втратить смак.

3. Ніколи не залишайте в супі лавровий лист. Він добрий під час приготування, а потім лише псує смак.

4. Відбивні вийдуть більш м’якими, якщо за 1 -2 години до смаження їх змазати сумішшю оцту і рослинної олії. Такою сумішшю також можна змастити м’ясо для гриля.

5. Щоб приготувати смачні соковиті котлети, додайте у фарш порівну дрібно порізаної сирої і злегка підсмаженої цибулі і трохи сирої картоплі.

6. Першу хвилину обсмажування котлет вогонь повинен бути сильний, щоб скоринка схопилася і не дала б соку витекти. Але потім треба довести вогонь до середнього.

7. Риба не розвалиться на шматки і набуде золотистої скоринки, якщо за 10-15 хвилин до смаження її витерти рушником і відразу посолити.

8. Кілька свіжих лисичок, доданих в будь-який суп, зроблять його смачніше.

9. Натерту сиру картоплю відразу ж розмішайте з невеликою кількістю молока, інакше вона посиніє.

10. Стара картопля стане смачнішою, якщо додати при варінні ложечку оцту, 2-3 зубчики часнику і лавровий лист, або зварити її в бульйоні. 

11. Картопляне пюре краще збивати вручну. 

12. Дріжджове тісто буде м’яким і повітряним, якщо додати в нього остиглу варену картоплю, натерту на дрібній тертці.

13. Вершкове масло під час смаження не темніє, якщо розпечену сковороду попередньо змастити олією.

14. Тісто швидше підійде, якщо в нього увіткнути кілька паличок трубчастих макаронів.

15. Щоб отримати легкий і пухнастий крем, при збиванні вінчиком потрібно описувати вісімки і час від часу круги по стінках посуду.

16. Вироби з прісного тіста будуть розсипчастими, повітряними, якщо в тісто додати ложку коньяку.

17. Якщо хочете, щоб квасоля під час відварювання не потемніла, варіть її у відкритій каструлі.

18. Щоб уникнути розбризкування масла, перш ніж почати смажити, дно сковорідки потрібно злегка посипати сіллю.

19. У салат з квашеної капусти замість яблук можна покласти шматочки апельсинів або мандаринів.

20. Рослинну олію потрібно підливати в салат тільки після того, як салат посолили, додали оцет і перець (сіль в олії не розчиняється).

21. Якщо хочете, щоб вінегрет набув тонкий і приємний смак, влийте в нього столову ложку молока і всипте чайну ложечку цукру.

22. Для отримання прозорого м’ясного бульйону під час варіння треба покласти в нього промиту яєчну шкаралупу. Готовий бульйон слід процідити.

23. Відваром цибулиння можна підфарбовувати бульйони. Це підвищує їх поживність, збагачує вітамінами і покращує зовнішній вигляд.

24. Стара курка звариться швидше, якщо після того, як вона варилася 20-30 хвилин, занурити її на 5-6 хвилин у холодну воду.

25. Щоб м’ясо не пригоріло і не стало сухим, в духову шафу ставлять посудину з водою.

26. Для усунення сильного запаху при смаженні риби в рослинну олію кладуть 1 сиру картоплину, очищену і нарізану скибочками.

27. Щоб швидко остудити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в інший, великий посуд, наповнивши його холодною водою і всипавши у воду трохи крупної солі.

28. При приготуванні киселю розведений крохмаль слід лити не в середину каструлі, а ближче до її стінок.

10.08.2017


Переглядів: 985

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21173)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (386)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"