Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №827 від 20.09.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як правильно прати пуховик?

Пуховик - улюблений вид верхнього одягу великої кількості людей. Вони зручні, досить легкі, теплі. Єдиний нюанс - це прання. Прати таку річ слід делікатно, щоб не зіпсувати собі пуховик.

Нічого страшного не може трапитися, адже у Вас завжди є вихід - купити новий пуховик, навіть великого розміру на сайті Вінтера.

 

Миючі засоби

Прання повинна початися з вивчення ярлика.

По ньому наочно видно, як саме виробник рекомендує доглядати за одягом.

Розібратися в позначеннях не складно, зате знаючи про них, ви зумієте правильно повернути колишній вигляд своєму пуховики.

Наступний момент - це вибір миючого засобу. Виробники побутової хімії пропонують величезний асортимент.

Пральний порошок. Класичний, але не найкращий варіант. Недолік порошку в тому, що він важко виполіскувати. Щоб позбутися від порошку, вам доведеться не один раз полоскати пуховик. А він цього не любить. В іншому випадку залишаються білі розводи;

Шампунь. Гарне, ароматне засіб, яке дозволить позбутися від неприємних запахів. Як не дивно, але звичайні шампуні непогано справляються з пранням. Але для виведення складних, в'їдаються плям вони не підходять. Це скоріше засіб для профілактики, періодичного догляду;

Рідкий засіб. Є безліч спеціалізованих рідких засобів для прання, які вважаються оптимальним вибором для прання пуховика. Тільки переконайтеся, що обраний вами засіб підходить для використання при температурі до 40 градусів. Деякі склади проявляють себе тільки при застосуванні гарячої води;

Капсули. Сучасне рішення, яке представлено у вигляді капсули з рідиною всередині. Їх кидають безпосередньо в барабан, капсула розчиняється і починається процес видалення забруднень. Якщо це капсули хорошого виробника, результат буде відмінним;

Гелі. Як і рідкі склади, якість прання гелем безпосередньо залежить від особливостей цього засобу. Хороший гель справляється зі складними плямами, а суміші сумнівних виробників нічого крім зайвих витрат і більш-менш приємного запаху для пуховика не дадуть.

Як ви розумієте, основний упор при виборі засобів потрібно робити на якість та придатність до використання при температурі не більше 40 градусів.

різновиди прання

Щоб повернути привабливий і чистий вид вашому пуховику, можна використовувати різні способи прання.

Прання в машині автомат. Найпростіший варіант - кинути пуховик в машинку. Тільки тут слід вибирати виключно делікатні режими, відповідні засоби. Повністю від віджимання не відмовляйтеся, хоча це часто рекомендують. Якщо машинка не віджати пуховик, ви ризикуєте серйозно зіпсувати форму одягу. Ще один важливий нюанс - швидкість обертання барабана. Включайте обороти в діапазоні 400-600 одиниць, але не більше. Це дозволить якісно і без шкоди пуховику відіпрати його машинкою. На якому режимі прати? Тільки на делікатному - Шерсть, Синтетика. Так ви не завдасте пуховику шкоду, а зможете ефективно позбутися від плям і бруду. Інше питання - при якій температурі. Багато радять вибирати 40. Але на ділі оптімальнойдля пуховиків є 30 градусів.

Прання вручну. Вона дозволить вам позбавитися від страху зіпсувати пуховик машинкою. Для прання використовуйте шампуні, рідке мило, спеціальні гелі. Але не порошки, інакше білих розлучень буде не уникнути. Перш ніж замочити пуховик, нанесіть миючі засоби на найбільш забруднені місця - рукава, комір, кишені, зону ліктів. Протріть ділянки щіткою, губкою, змийте рясно водою. Якщо є плями, рідкі засоби наносяться в нерозведеному вигляді, труться щітками. Найскладніші забруднення вручну можна вивести кисневмісними складами для видалення плям. Прати вручну можна замочивши куртку в великому тазу, або підвісивши пуховик на плічка над ванною. Зробіть розчин з миючим засобом, нанесіть його на пуховик, пройдіться губками, щітками, після чого ретельно змийте водою. Якщо ви хочете замочувати, тримайте пуховик в воді не більше півгодини. Відмовтеся від кондиціонера для прання, інакше він може зіпсувати одяг.

Аквачистка. Це екологічний, безпечний і ефективний спосіб прання. Його надають багато компаній, аналогічні хімчистках. На відміну від хімчисток, при Аквачистка використовується в основному тільки вода, а також безпечні біологічно руйнуватися кошти. Результат повністю виправдовує вкладені кошти.

Суха прання. Суха прання передбачає два варіанти. Перший - це видалення локальних плям шляхом нанесення на них мильного розчину. Частково намочити пуховик доведеться, але повністю занурювати його в воду не потрібно. Другий варіант - це застосування спеціальних складів для сухої прання. Інструкція вказана на упаковці. Зазвичай вона передбачає, що ви додаєте порошок з набору в машинку, вибираєте режим Отжим або Сушка, завантажуєте туди пуховик і чекаєте.

 

Як почистити комір від засаленість?

Якщо у вас засалено комір на пуховику, скористайтеся кількома ідеями.

Ви можете використовувати звичайний водний розчин з додаванням миючого засобу. Щіткою або губкою обробіть комір, ретельно протріть, після чого змийте великою кількістю води;

Якщо комір або рукава забруднилися так, що мають блиск, приготуйте розчин з їдальні ложки солі і оцту, додайте 0,5 літра води. Намочіть в цьому складі ватний диск, ретельно протріть плями. Після цього пляму ополіскується водою;

У разі засаленого коміра відмінно допомагає засіб для посуду. Справа в тому, що до складу цих засобів входять расщепители жиру. Нагрійте трохи води, додайте в неї дві чайні ложки кошти і ретельно перемішайте. У вас вийде суміш, в яку занурте губку і протріть засмальцьований ділянку. Дайте засобу вступити в реакцію, почекавши кілька хвилин. Потім візьміть серветку, виконану з мікрофібри, змочіть в уже чистій воді і видаліть мильний розчин. Якщо засаленість повністю не пішла, повторіть процедуру.

А ось справлятися з плямами, засмальцьовані на пуховику лимонною кислотою, ацетоном і розчинниками ні в якому разі не можна. Так ви сильно ризикуєте назавжди зіпсувати одяг.

 

Як відіпрати масну пляму?

Якщо на вашому пуховику утворилося неприємне масну пляму, позбутися від нього допоможе очищений бензин. Дістати його не проблема, зате по ефективності даний засіб ні з чим не зрівняється.

Візьміть невелику кількість очищеного бензину, щоб його вистачило для видалення плями.

За допомогою ватних тампонів нанесіть засіб на проблемні зони, протріть.

Тепер візьміть будь-який адсорбує речовина. Його потрібно втерти в оброблений бензином ділянку, щоб весь жир як слід вбрався.

Струсіть склад з поверхні.

Якщо від жирного сліду повністю позбутися не вдалося, повторіть процедуру.

 

Як розправити пух

Головна проблема пуховика під час процедур прання - це збиває пух. Але чим якісніше буде виготовлена ??сама одяг, тим менше доведеться переживати з цього приводу.

Пух має властивість збиратися в грудки при пранні. Уникнути або мінімізувати ці процеси допоможуть звичайні м'ячики для тенісу. Причому для великого. Тільки перед тим як їх закидати в барабан, обов'язково окремо виперіть ці снаряди. Так ви позбавитеся від фарби. Інакше линяють м'ячики можуть підфарбувати вам пуховик. Перебуваючи в машинці, він б'ють по пуховику, збиваючи його. Це перешкоджає утворенню грудочок.

Чим замінити тенісні м'ячики при пранні. Якщо м'ячиків для тенісу немає, скористайтеся дитячими гумовими м'ячиками. Вони виконують аналогічну функцію, плюс не псуються при пранні. Або зайдіть в магазин побутової хімії, де продаються спеціальні кульки з пластику, призначені для прання курток. Вони коштують трохи дорожче, але діють ефективно.

Скільки м'ячиків потрібно. Кількість м'ячиків залежить від розмірів вашої куртки. Але зазвичай досить буквально 3-4 м'ячів.

Смердить пуховик після прання: що робити

Якщо після прання ви помітили, що від пуховика неприємно пахнути, не панікуйте. Це викликано неякісним пухом, або тим, що він не повністю просох, "задихнувся".

При сильній смороду допоможе тільки повторна прання. Причому постарайтеся використовувати ароматні кошти, які допоможуть збити неприємні аромати;

Уважно ставтеся до сушіння, обов'язково використовуйте м'ячики, щоб збивати пух і не дозволяти утворюватися грудочок;

Не сушіть у вологих приміщеннях, не кладіть виріб на гарячі батареї;

Найпростіший спосіб - аквачистка або хімчистка.

 

Як висушити в домашніх умовах без розлучень

Відмовтеся від ідеї покласти пуховик на батарею. Це нібито прискорює процес сушіння, але на ділі тільки шкодить одязі. Так ви точно зіпсуєте свою куртку.

При сушінні на гарячих батареях, біля включеної плити або духовки пух всередині не може пропустити повітря, через що підвищена температура викликає процеси гниття. Результат - жахливий сморід.

Повісьте одяг на плечики в кімнаті або на балконі, дайте йому висохнути природним шляхом.

Періодично збивайте його вручну, навіть якщо при пранні використовували м'ячики.

Чи не кладіть одяг на махрові рушники, оскільки час висихання істотно збільшиться і куртка знову-таки почне гнити.

Не забувайте ретельно споліскувати пуховик після прання, інакше залишаться плями.

Ще одна причина появи плям - застосування кондиціонера для прання. Від нього також краще відмовитися.

У шафа пуховик можна прибирати тільки тоді, коли він повністю висох.

 

 

Чи потрібно вивертати

Перед пранням рекомендується вивертати пуховики. Так ви захищаєте виріб від можливих пошкоджень, і не дозволяєте пуху пробиватися через зовнішні шви.Перед пранням рекомендується вивертати пуховики. Так ви захищаєте виріб від можливих пошкоджень, і не дозволяєте пуху пробиватися через зовнішні шви.

Важлива умова - застебніть всі блискавки, закрийте кишені, затягніть гумки. Це дозволить зберегти первозданний вигляд одягу навіть після декількох активних прань.

 

Відгуки

Виходячи з відгуків людей, які займалися пранням пуховика, можна зробити кілька висновків:

Якщо дотримуватися всі встановлені рекомендації, після прання пуховик повертає свій початковий зовнішній вигляд.

Є безліч нюансів прання, не враховуючи які, можна зіпсувати одяг.

Найкращий захист від псування - це служби хімчистки і аквачистки.

Найвідповідальніший момент - захист від збивання пуху. Причому звичайні тенісні м'ячики і спеціальні кульки для прання пуховика демонструють однакову ефективність.

20.09.2017


Переглядів: 859

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14385)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14228)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13884)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13863)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13567)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (932)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (80)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (79)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (78)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (74)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"