Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №856 від 12.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс незвичайного

Найдорожча в світі їжа

Найдорожча в світі їжа

Чого б в житті Вам не доводилося пробувати, враження про саме рідкісне і найексклюзивніше будуть для Вас найяскравішими. І навіть якщо те, що дуже дорого і екзотично, Вам не сподобається на смак, запах або вид, це залишиться ще однієї галочкою в списку рідкісних життєвих задоволень. Розкіш має багато граней: хтось купує дорогі будинки, інші балують себе розкішними автомобілями, шикарними нарядами і т.д. А хтось просто не проти перекусити на кілька тисяч доларів.

Представляємо Вашій увазі найдорожчу їжу в світі, яка доступна тільки сильним світу цього.

Найдорожчий гриб

Найдорожчий гриб - трюфель. Вар­тість кілограма цього делікатесу може доходити до 2000 євро, а часом і вище. Найсмачнішими вважаються білі трюфелі з Італії.

Найдорожчі пельмені у світі

Найдорожчі пельмені можна покуштувати в ресторані для емігрантів «Golden Gates», що в районі Бронкса. Унікальність їх у тому, що в їх склад, крім телятини, лосятини і свинини входить залоза глибоководної риби-факел, в результаті чого навіть при помірному освітленні пельмені випромінюють синьо-зелене світло і при цьому абсолютно їстівні і незрівнянно смачні. Порція з 8 пельменів спустошить гаманець на 2 400 доларів, а з 16 на 4 400 доларів.

Найдорожчий чай

Найдорожчий у світі чай називається Дахунпао, що в перекладі означає «Великий червоний халат». Отримують «Великий червоний халат» з листа всього 6 кущів, які зростають неподалік від монастиря Тяньсинь. Вік цих унікальних кущів - 350 років. Щороку збирають менше 500 грамів знаменитого чаю, ціна готового продукту досягає 685 000 доларів.

Найдорожче у світі м’ясо

Найдорожче м’ясо - це мармурова яловичина. Причому - обов’яз­ково з японських корів Вагіу. Протягом століть цих корів розводили тільки в Японії годували лише найкращими травами, а також щодня натирали саке і поїли пивом. Вирізка обійдеться вам від 750 $ до 1000 $ за кілограм

Найдорожчий у світі горіх

Найдорожчий в світі горіх - це макадамія. Колись макадамія була основним продуктом харчування для австралійських аборигенів, а тепер стала вишуканим і дуже корисним ласощами. Вартість одного кілограма макадамії навіть на його історичній батьківщині перевищує 30 доларів.

Найдорожча в світі ікра

Найдорожча ікра в світі - зовсім не чорна. І навіть не рідкісна сіра. Найдорожча - це «Алмас», ікра білуги-альбіноса, зрідка експортована з Ірану. 100 грамів ікри, упаковані, неодмінно, в баночку з чистого золота, обійдуться покупцеві приблизно в 2 000 доларів.

Найдорожча спеція у світі

Найдорожча пряність у світі - шафран. Справжній шафран - це тичинки рослини родини крокусових. Для отримання півкілограма прянощів потрібно 225000 тичинок. Один кілограм справжнього шафрану коштує близько 6 000 доларів.

Найдорожча картопля

Найдорожча картопля в світі росте на острівці Нурмуатье в Атлантичному океані. Поля, на яких вирощують картоплю, удобрюють виключно морськими водоростями. Всі роботи з посадки і збору врожаю проводяться виключно вручну. У рік селяни збирають всього близько 100 тонн цього корнеплоду. Зібрану картоплю в той же день відправляють на продаж. Такий невеликий урожай і приємний смак надають ексклюзивність цьому сорту картоплі, кілограм якої можна купити ... за 500 євро.

Найдорожчий омлет у світі

Найдорожчий омлет в світі можна з’їсти в ресторані нью-йоркського готелю «Le Parker Meridien». Коштує він 1 000 доларів. Крім власне яєць в омлеті присутні цілі лобстери. Подається він на подушці із смаженої картоплі, а прикрашений - десятьма унціями ікри севрюги.

Найдорожча олія

Найдорожча олія в світі - арганова. Арганія зростає в Марокко. Впізнати її легко. Листя цього дерева - улюблені ласощі місцевих кіз. Заради нього вони готові навіть лазити по деревах. Як побачите козу на дереві, значить, це арганія. Плоди за формою нагадують оливки. На один літр олії їх потрібно цілих 30 кг. За 100 мл такої олії Вам доведеться віддати 250 у.о.

Найдорожчий хліб

Найдорожчий хліб в світі - Roquefort and Almond Sourdough Bread. Саме за 25 $ ви можете спробувати хліб від шеф-кухаря Paul Hollywood. Хліб зроблений з найкращого борошна А класу, заквашується разом з дорогим французьким сиром * Рокфор * і мигдалем високої якості. Купити диво-хліб можна тільки в бутиках в Лондоні, а коштує він майже в двадцять разів дорожче звичайного.

Найдорожче молоко

Молоко мишей - найдорожче молоко в світі. Його вартість перевищує 22 000 доларів за літр. Для отримання одного літра такого молока потрібно подоїти майже 4 000 мишей. Мишаче молоко використовують в медицині. Самки мишей синтезують в молоці людський білок - лактоферрин, який використовують при виробництві унікальних фармако­логічних препаратів. Ліки, що містять мишаче молоко, покращують процес кровотворення після переливання крові.

Найдорожчий сир

Кілограм сиру сорту Pule, який виробляється з ослиного молока, коштує $ 1 280. Це дало можливість кисломолочному продукту посісти перше почесне місце в рейтингу найдорожчих сирів у світі.

Найдорожча вода

Перше місце по праву займає чиста джерельна вода Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Вона названа на честь знаменитого італійського художника Амедео Модільяні. Але найцікавіше, що плавні форми ємності у вигляді монголоїдної особи покриті чистим золотом 25 карат. Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani - це суміш найчистішої джерельної води з Франції, з островів Фіджі, з додаванням води з льодовиків Ісландії. Коштує ця незвичайна за складом і оформлення вода $ 60000 за 1,25 літрову пляшку.

Найдорожчий шоколад

Найдорожчий в світі шоколад називається «Choco­pologie by Knipschildt». Виробляється він в США фірмою «Knipschildt Chocolatier». Природно, це темний шоколад. За фунт (453 грами) «Chocopologie by Knipschildt» доведеться заплатити 2600 доларів.

Найдорожчий сік

Найдорожчий в світі сік - Ноні виробляють з однойменних екзотичних плодів з безліччю корисних властивостей. Густий бордовий сік значно покращує самопочуття, позбавляє від гіпертонії і напруги, викликаної стресом, а також покращує самопочуття. Плоди Ноні ростуть на деревах Морінди, поширених в Південно-Тихоокеанському регіоні. Коробка соку (чотири пляшки об’ємом один літр) коштує від 200 доларів.

Королівська диня Юбарі

Невеликі запашні дині складно визнати найдорожчими з існуючих овочів, тим не менш, це факт: рекорд становить майже 22,5 тисячі доларів за пару. І це не ексцентрична рідкість – аукціонні ціни за гарні екземпляри близькі до цієї позначки. Дині-канталупи ґатунку «Юбарі Кінг» вирощують в маленькому містечку Юбарі на північному японському острові Хоккайдо. Вдале схрещування та специфічний клімат надають їм приголомшливо тонкого аромату та делікатного смаку. Але культову популярність та рівень цін визначають ще два фактори. По-перше, «Юбарі Кінг» дуже гарні та декоративні, чого не можуть не оцінити японці: дині ідеально округлі, з тонкою шкіркою «в сіточку» та яскравою м’якоттю. По-друге, дині Юбарі є символічним подарунком на азійському Фестивалі голодних духів, що додає їм містичного флеру.

Платиновий клубний сендвіч фон Ессен

У мережі готелях «Фон Ессен» можна поласувати найдорожчим бутербродом в світі, який називається «Платиновий клубний сендвіч фон Ессен» (von Essen Platinum Club Sandwich). До складу бутерброда за 200 доларів входять: хліб на особливій заквасці, іберійська шинка, білі трюфелі, перепелині яйця, в’ялені італійські томати і Бреська пулярка.

Піца Luis XIII

Готують найдорожчу піцу в Італії, на батьківщині піци. Називається вона «Luis XIII», а ціна за одну піцу досягає 8300 євро. Цю піцу готують виключно в присутності замовника, а для її начинки використовують моцарелу буффало, червоний лангуст, три види ікри, омар і креветки.

12.04.2018


Переглядів: 1694

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21072)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17214)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14468)
• Допомога під час карантину [967] (14384)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14227)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14036)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13910)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13883)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13862)
• Живи до ста! [965] (13856)
• Бюджет і ми… [965] (13790)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13783)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13659)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13570)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13566)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13510)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13119)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13104)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (908)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (91)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (83)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (83)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (82)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (81)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (80)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (80)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (79)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (79)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (78)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (78)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (77)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (73)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (73)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"