Для початку масло розтоплюємо на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин, до отримання приємного коричневого кольору і аромату фундука, на дно каструлі осядуть чорні платівці – це нормально. Акуратно зливаємо масло в миску, щоб не потурбувати осад. Як тільки масло кілька хвилин охолоне, додаємо цукор і яйце і збиваємо до отримання світлої пухкої маси. Потім додаємо сметану, борошно і розпушувач, вийде доволі густа маса.
Горіхи подрібнюємо з ванільним цукром, корицею. Треба зробити так, щоб утворилися шматочки різного розміру. Це можна зробити в ступці, а можна покласти все в пакет для заморожування і пройтися кілька разів скалкою. Викласти половину тіста, присипати половиною горіхової суміші, далі знову тісто і зверху все присипати залишками горіхів.
Випікаємо при 160С 50-60 хвилин, до проби на суху паличку. Готовий пиріг можна верху присипати цукровою пудрою. Зберігається до тижня в герметичній коробці.