Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №916 від 07.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Як вибрати правильну оливкову олію

Як вибрати правильну оливкову олію

Про корисність оливкової олії та про те, наскільки вона корисна, знають усі: і ті, хто стежить за своїм здоров’ям, періодично купуючи і споживаючи «рідке золото», і ті, хто цей продукт продає. Як же правильно вибрати цю гастрономічну коштовність, щоб не помилитися і не купити «позолочену» підробку?

Статистика свідчить, що майже 90 відсотків усіх оливок на землі використовуються для виробництва олії. Щоб випустити в торгову мережу одну літрову пляшку олії, потрібно близько 1380 оливок. Якщо ж урахувати, що вага однієї оливки в середньому становить 4 грами, то нескладно вирахувати, що на 1 літр олії йде 5,5 кг оливок.

1. Написи на упаковці

На прилавках магазинів зазвичай представлена ?оливкова олія трьох основних категорій: натуральна (Virgin), очищена або рафінована (Refined) і макухова, з уже віджатих оливок (Pomace). Якщо ви хочете купити натуральний продукт із корисними властивостями, шукайте на етикетці напис Extra Virgin – саме він є гарантом ідеальної якості. Така олія виготовлена з оливок вищих сортів шляхом холодного, виключно механічного віджиму, без використання хімії. Тож вона ідеально підходить як для кулінарії, так і для косметичних процедур. Олія з маркуванням Refined чудово підходить для смаження. Макухову очищену олію, добуту із макухи оливок (у цьому варіанті віджиму допустиме застосування хімічних розчинників і високих температур) найчастіше використовують у ресторанах для приготування випічки.

2. Смаження – окрема тема

Якщо ви збираєтеся на оливковій олії смажити, знайте, що не всі сорти для цього підходять. Наприклад, категорія Extra Virgin для смаження зовсім не годиться. Цінні речовини, які при заправці салатів чи приготуванні соусів оздоровлюють організм, при нагріванні стають не просто не корисними, а й шкідливими.

Рафінування видаляє з оливкової олії корисні речовини, але при цьому робить її безпечною при подальшій термічній обробці. Тому найкраще для смаження, тушкування, варіння та іншої термічної обробки підходить рафінована олія.

3. Літери на етикетці

Не варто нехтувати й іншими розпізнавальними знаками, які допоможуть вибрати якісну оливкову олію. Наприклад, абревіатура DOP (Denominacion de Origen Protegida) свідчить про те, що оливкова олія виготовлена з оливок кращих сортів і розлита в тому ж регіоні, де і була виготовлена. А це означає, що продукт марочний, виробляється за найвищими стандартами, а якість його постійно і дуже ретельно контролюється.

4. Правильна тара

Звертайте увагу не тільки на зовнішні характеристики самої олії, але й на її упаковку – вона також повинна бути правильною. Найкраща тара для оливкової олії – скляна затемнена пляшка. Це захистить продукт від впливу прямих сонячних променів. Ретельно перевіряйте цілісність упаковки – тара повинна бути герметично закритою і непошкодженою.

5. Кислотність у цифрах

Кислотність оливкової олії – ще один важливий показник, на який варто звернути увагу, якщо йдеться про купівлю якісного продукту. Вона визначається вмістом в олії олеїнової кислоти – чим нижча ця цифра, тим якісніша оливкова олія. Для олії категорії Extra Virgin кислотність не повинна перевищувати 1%, просто Virgin – 2%, а для рафінованої (Refined) – 1,5%.

6. Термін придатності

Шукаючи заповітні літери та позначки на етикетці, ми часто забуваємо про такий момент, як термін придатності продукту. Хоча при купівлі оливкової олії це надзвичайно важливо! У середньому вона може зберігатися близько 18 місяців із дня виготовлення. Тож вибирайте наймолодшу із запропонованих олій – саме вона буде максимально ароматною, смачною і корисною для вашого здоров’я.

07.06.2019


Переглядів: 1806

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21069)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17211)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14466)
• Допомога під час карантину [967] (14380)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14224)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14033)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13879)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13860)
• Живи до ста! [965] (13852)
• Бюджет і ми… [965] (13786)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13777)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13657)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13567)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13565)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13504)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13117)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13099)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (812)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (87)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (80)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (79)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (79)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (77)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (77)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (77)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (76)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (76)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (75)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (75)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (70)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (67)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"