Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №936 від 25.10.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Поради по ремонту холодильника своїми руками

Поради по ремонту холодильника своїми руками

Ремонт холодильника своїми рукаміПрі цілому ряді поломок швидкий ремонт холодильника цілком можна провести своїми руками. Хоча цей побутовий прилад вважається дуже довговічним, а середній термін служби складає не менше 20 років, з віком легені неполадки будуть траплятися все частіше. Частина з них власникам цілком під силу виправити самостійно.

У статті ми розглянемо ситуації, коли неполадки можуть бути усунені без використання складного обладнання. Все, що нам знадобиться - це викрутка, прямі руки і годину-дві вільного часу. Але при складних випадках краще срочный ремонт холодильников проводити залучаючи професіоналів.

Холодильник слабо або сильно морозить

Зрозуміло, холодильник - складна конструкція, і при серйозних неполадках, будь це вихід з ладу компресора, електричного реле включення, витік холодоагенту з системи, в домашніх умовах їх не усунути. Ці неполадки виражаються в тому, що побутовий прилад слабо, або навпаки надмірно сильно морозить. Тут вихід один - звернутися в сервісний центр або до сторонніх фахівців.

Найчастіше компресор, конденсатор і випарник ремонту не піддаються - їх дешевше замінити на нові.

Але перед тим як дзвонити майстрові, перевірте наступне:

- настройки терморегулятора - можливо, ви випадково виставили неправильну температуру; при перемерзання продуктів, можливо, ви забули вимкнути режим швидкої заморозки;

температуру навколо холодильника - поруч не повинно бути джерел тепла, на корпус не повинні потрапляти прямі сонячні промені; між конденсатором на задній стінці холодильника і стіною приміщення повинна бути простір мінімум в 15 см;

- стан конденсатора - ця деталь у вигляді решітки на задній стороні холодильника забезпечує теплообмін між холодоагентом і повітрям; товстий шар пилу заважає процесу - його потрібно регулярно зчищати.

Холодильник потік

Мабуть, з серйозних поломок протікання - сама легкоустранімих. Ми вже розповідали вам, чому може текти холодильник, в цьому матеріалі. Майже ніколи калюжа під побутовим приладом або усередині холодильної камери не означає вихід з ладу основних елементів механізму - компресора, випарника або конденсатора, і їх заміни не вимагає.

У холодильниках з системою No Frost велика частина описаних нижче проблем не виникає - в цьому їх перевага перед крапельними системами. Детальніше про порівняння цих систем ми говорили в цій статті.

За своїм характером протікання бувають трьох видів:

- засмічення дренажної системи - виражається в скупчення конденсату прямо усередині холодильної камери; в цьому випадку ремонт холодильника своїми руками максимально простий - в нижній частині камери знайдіть дренажний отвір і гарненько очистіть його тонкою щіткою, ватною паличкою або сильним струменем води;

- пошкодження дренажного шланга - через нього в «плачуть», крапельних холодильниках рідина стікає з камери в резервуар для конденсату; пробиту трубку доведеться замінити такий же, але трапляється, що деталь просто відійшла від отворів - своїми руками поправляє кріплення, і проблема вирішена;

- переповнення або пошкодження резервуара для конденсату - частіше ємності ставляться під морозильною камерою; просто виймаємо резервуар і зливаємо надлишки води, якщо ж він пошкоджений, доведеться поміняти його на новий.

Холодильник трясеться і шумить

У сучасних моделях холодильників високий рівень шуму неприпустимий. Одна з причин підвищеного шуму і вібрацій - невідрегульовані ніжки холодильника, через кілька років експлуатації вони мають властивість розхитуватися.

Нормальний показник гучності роботи - в середньому 42 децибели, який обов'язково прописується в технічному паспорті приладу.

Майте на увазі, що побутовий прилад повинен стояти не ідеально рівно, а мати ледь помітний нахил назад - це потрібно, щоб дверцята закривалися самі. Регулюванню підлягають лише дві з чотирьох опор холодильника - передні ніжки. Вони являють собою болти з гумовим або пластмасовим бандажем у вигляді «контргайки». На цьому бандажі передбачені щілини - вставляємо в одну з щілин викрутку і підкручуємо ніжки по висоті (як правило, рух проти годинникової - додати висоту).

Зламалася або перегоріла лампочка

При поломці внутрішнього освітлення багато власників холодильників спокійно живуть і без нього. І дарма, в більшості випадків проблема цілком вирішувана своїми руками - досить замінити лампочку на нову. Діяти потрібно так само, як при заміні звичайної лампи в люстрі - знімаємо плафон, виймає стару лампу і вставляємо нову, тієї ж потужності, що і прописано в технічному паспорті або на згорілої лампочці. Плафони кріпляться на пластмасові засувки і легко знімаються руками.

Середня потужність ламп у внутрішньому освітленні холодильника - 15 Ватт.

Знос ущільнювача дверцят

Навіть якщо нещільне закриття дверцята холодильника незручностей вам не приносить, а продукти охолоджуються як треба, ремонт ущільнювача все одно провести бажано. Справа в тому, що через щілини в холодильну камеру буде надходити тепло, і компресор побутового приладу стане працювати з більшим навантаженням - наслідком цього стане підвищена трата електроенергії і швидкий ий вихід з ладу.

Гумовий ущільнювач у вигляді магнітної стрічки з роками неминуче втрачає еластичність. Існує досить ефективний спосіб це виправити - нанести на губку миючий засіб і пару крапель нашатирного спирту, цією сумішшю протерти по всьому контуру ущільнювача, потім змити теплою водою.

В крайньому випадку, ущільнювач можна замінити цілком. Кріплення часто робиться на болтах - відгинаємо зовнішню частину гумки, все болти відкручуємо, на місце старої кріпимо нову магнітну стрічку. Рідше, але ще зустрічаються моделі, в яких ущільнювачі запресовані під облицювання дверцята. Тут потрібно тонка викрутка, нею поддевается край облицювання, і гумову деталь можна буде вільно дістати своїми руками.

При заміні краще використовувати такий же ущільнювач, який і був у вашій моделі холодильника. Якщо такого немає, то в продажу є універсальні ущільнювачі. Вони робляться з потовщеною кромкою, перед установкою потрібно обрізати по краях до 10 мм.

У будь-якому випадку, в магазин за новим ущільнювачем вирушайте тільки зі старим, узятим для зразка.

Здійснюючи ремонт старого холодильника своїми руками, пам'ятайте, що тендітної конструкції легко заподіяти ще більшої шкоди. Не соромтеся звертатися до фахівців, якщо навіть простий ремонт здається вам занадто складним завданням.

25.10.2019


Переглядів: 1805

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21179)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (435)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"