Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №939 від 15.11.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс економiки

Качаємо воду: який насос для свердловини вибрати?

Качаємо воду: який насос для свердловини вибрати?

Як вибрати насос і на які критерії варто звернути увагу? Про це, а також про кращі моделях 2019 року в нашій статті.

Для багатьох жителів сільської місцевості свердловина - це єдине джерело отримання чистої води. Для її видобутку потрібно якісний продуктивний насос, який забезпечить хорошим напором всі крапки водорозбору в будинку. Як вибрати насос для свердловини і на які особливості варто звернути увагу? Відповідь в нашій статті з рейтингом кращих моделей цього року https://mir-nasosov.com.ua/catalog/centrobezhnye-nasosy.

Види свердловинних насосів за принципом дії

Якщо ви подумали про те, насос для свердловини який вибрати, то в першу чергу варто звернути увагу на принцип їх дії:

Качаємо воду: який насос для свердловини вибрати? Відцентровий. Пристрої, що працюють за таким принципом, мають обертається робоче колесо всередині корпусу, під дією якого виникає відцентрова сила. Вода всмоктується у вхідний патрубок і надходить на верх у вихідний. Відцентрові насоси найдорожчі серед всіх типів і при цьому мають досить високому ККД. Однак натиск у них відносно невеликий (до 100 м) в порівнянні з вихровими або шнековими пристроями. Відцентрові насоси варто купувати, якщо глибина свердловини не більше 50 м.

Вихровий. Вихрові, як і відцентрові мають робочі лопаті. Вони створюють вихрові потоки, за рахунок чого вода може підніматися на набагато більшу висоту, ніж у відцентрових моделей. Однак вихрові дуже чутливі до якості води, тому сильно запесоченние свердловини швидко вб'ють агрегат. Якщо у вас глибока свердловина з відносно чистою водою, тоді вам підійдуть вихрові насоси для свердловини. Який вибрати? Все залежить від глибини свердловини і висоти водяного дзеркала до поверхні землі.

Шнековий. Шнекові агрегати мають своєрідний ротор у вигляді гвинта. Через таку конструкції насоси цього типу легко справляються з самої запесоченной водою, тому відмінно підійдуть для викачування технічної води для поливу городу (або для власних потреб при наявності якісного фільтра).

На що звернути увагу при виборі свердловинного насоса?

Розмірковуючи над тим, який насос краще для свердловини, зверніть увагу на наступні критерії:

Продуктивність. Насос для свердловини повинен покривати мінімум 50% загального споживання води в системі водопостачання (умивальники, душова кабіна, мийка тощо) і при цьому не перевищувати дебіту свердловини (щоб не висмоктував воду зі свердловини швидше, ніж вона туди набирається). Дебіт свердловини можна подивитися в паспорті установки свердловини. З таблиці нижче видно, скільки в середньому споживає води кожна точка водорозбору. Припустимо у вас в будинку є умивальник, душова кабіна, туалет і пральна машина. Тоді ваш насос повинен виробляти мінімум (600 + 720 + 720 + 420) / 2 = 1230 л / ч. Таким чином можна точно розрахувати погружной насос для свердловини. Який краще буде для вас, буде залежати від ваших умов.

Споживач Витрата л / хв Витрата м? / год

Умивальник з раковиною 10 0,6

Умивальна раковина 10 0,6

Ванна / гідромасаж 18 1,08

Душ 12 0,72

Туалет 7 0,42

Біде 6 0,36

Пральна машина 12 0,72

Кухонна мийка 12 0,72

Посудомийна машина 8 0,48

Водорозбірний кран 1/2 "20 1,2

Водорозбірний кран 3/4 "25 1,5

Максимальний напір. Це висота, на яку насос може підняти воду. Однак максимальний напір визначає не тільки висоту, на яку агрегат здатний «закинути» воду, але і тиск, який буде на виході в конкретному пункті водорозбору. Так тиск для звичайної мийки потрібно менше, ніж, наприклад, для душової кабінки. Тому варто брати з запасом в 10 - 15%. Наприклад, якщо у вас насос буде занурений на 20 м в свердловину, а піднімати воду потрібно буде на другий поверх на 6 м вгору, тоді варто брати насос з максимальним натиском не менше (20 + 6) + (20 + 6) * 0, 15 = 29,9 м. Найближчим буде пристрій з напором в 30 м.

Максимальна глибина занурення. Тут мається на увазі глибина занурення під воду, а не взагалі в свердловину. Припустимо у вас свердловина загальною глибиною 50 м, але від поверхні до дзеркала води 20 м. Значить у нас 30 м водного простору, і якщо ви хочете опустити агрегат майже до самого дна, тоді його максимальна глибина занурення повинна бути не менше 30 м.

Качаємо воду: який насос для свердловини вибрати? Довжина шнура харчування. Шнур живлення повинен бути довжиною не менше загальної глибини свердловини (якщо опускати будете до самого дна) плюс відстань до розетки. На перший погляд це може здатися дрібницею, але практика показала, що багато покупців помиляються з довжиною шнура і потім починають додавати купу перенесень.

Захист від перегріву. У всіх занурених насосів добре організована система охолодження, так як пристрій поміщено в воду. Однак в умовах екстремальної роботи двигун все ж може перегріватися. Якщо плануєте навантажувати агрегат по повній, тоді краще купити модель з термореле, яке відключить конструкцію при перегріванні двигуна.

Захист від сухого ходу. ця функціонально

я відключить пристрій, якщо рівень води в свердловині впаде до критичного рівня, щоб воно не працювало вхолосту. Дуже корисна функція, особливо в періоди сезонного падіння рівня води.

Напруга. Більшість побутових насосів працює від звичайних однофазних мереж, напругою 220 В. Однак є пристрої, які живляться винятково від 380 В. В більшості своїй це професійні агрегати, тому в побуті застосовувати їх недоцільно. Однак звертайте на цей показник увагу, щоб ненароком не купити трифазну модель.

Кількість ступенів всмоктування. Одноступінчаті апарати мають одне колесо обертання всередині корпусу. За потужністю і продуктивністю вони значно програють багатоступеневим агрегатів, проте й коштують набагато дешевше. Якщо у вас велика глибина свердловини або необхідно використовувати воду для зрошення полів, тоді вам підійдуть багатоступінчасті насоси свердловин. Якої марки вибрати пристрій? Якщо хочете заощадити, то беріть вітчизняні агрегати.

Вищенаведені критерії допомагають зрозуміти, як підібрати насос для свердловини. Тепер подивимося на рейтинг кращих моделей 2019 - 2020 роки.

Кращі насоси для свердловини: версія CHIP

ВИХОР СН-90В

Насос вітчизняного виробництва (зібраний в Китаї) для свердловин з максимальною глибиною занурення в воду до 35 м. Він дозволяє підняти воду на висоту до 90 м, чого цілком вистачить для забезпечення водою двоповерхового будинку. При цьому він виробляє в середньому до 1500 л / год - цього достатньо для дому з туалетом, умивальником, пральною машиною та душовою кабіною. Правда шнур живлення тут всього 17 м, тому доведеться використовувати подовжувач.

Пристрій має одноступенчатую конструкцію з одним колесом обертання. Зауважте, що крильчатка виготовлена ??з нержавіючої сталі, тому не схильна до корозії. Це простий і недорогий насос для будинку. Якщо не хочете переплачувати, то беріть його.

Відзначимо, що в серії СН у «Вихора» є ще 8 моделей з максимальним напором від 50 до 135 м і продуктивністю від 1500 л / ч до 5700 л / год. Якщо вам за параметрами не підійде ВІХРЬ СН-90В, то можете вибрати інший цієї ж фірми.

BELAMOST TF-25

Цей насос відмінно підійде для одноповерхового будинку з декількома точками водорозбору. Максимально апарат здатний викачати до 4000 л / ч, чого цілком вистачить для одночасної роботи посудомийної машини, бойлера, пральної машини і душової кабіни. При цьому тиск в системі трубопроводу буде зберігатися на хорошому рівні. Максимальний напір становить 28 м - для неглибокої свердловини «саме те».

Хоча сам по собі відцентровий насос призначений для перекачування чистої води, але також може гнати воду з домішками. Вибір насоса для свердловини також пов'язаний з тим, яка вода за якістю. Ця модель може працювати з водою, в якій домішки становлять не більше 180 г / м3. Хочемо попередити, що при покупці важливо дивитися на діаметр вихідного отвору. Деякі споживачі отримали пристрій з вихідним отвором 1,1 / 4 дюйма, тоді як в описі в інтернет-магазині вказано 1 дюйм. Якщо таке сталося з вами, то купіть додатково перехідник з 1,1 / 4 на 1 дюйм.

ДЖИЛЕКС Водомет ПРОФ 55/75

Одна з найпопулярніших моделей російського виробництва в сегменті до 10 000 рублів. Він здатний качати 3300 л / год з напором в 75 м, чого вистачить для двох - трьох поверхів або для одночасної роботи декількох споживачів. Максимальне занурення в воду у нього становить 30 м. Тут варто термореле, яке відключає пристрій в разі перегріву.

Відзначимо, що тут реально довгий шнур живлення в 30 м, чого просто немає у більшості моделей в цій ціновій категорії. Також він здатний качати воду з максимальним діаметром твердих частинок до 1,5 мм, тому підійде для «свіжих» свердловин, які сильно Запісоччя. Правда, щоб брудна вода не потрапляла в водопровід, рекомендуємо ставити на вході фільтри.

Termica Comfortline 3SQ 3/90

Один з кращих насосів з глибиною занурення в воду до 80 м. При зануренні на таку глибину пристрій здатний видавати натиск до 91 м. Завдяки таким показникам агрегат придбав популярність серед тих, хто живе на височині біля кого вода дуже далеко і доводиться бити глибоку свердловину. За продуктивністю пристрій має середні показники в 2700 л / ч.

Крильчатка виготовлена ??з норіла - це полімерний матеріал, який відрізняється високою корозійної стійкістю. Крім цього, вона стійка до твердих частинок у вигляді піску розміром до 1,5 мм. Також тут довгий шнур живлення в 40 м.

Водолій БЦПЕ 0,5-63У

Потужний 1200-ватний звір здатний качати воду з максимальним напором в 90 м. При цьому щільність твердих частинок у воді може становити до 1500 г / м3 і насос не вийде з ладу. Це робить модель затребуваною для викачування води з брудних або запесочених свердловин. Тут встановлена ??багатоступенева система всмоктування, що складається з декількох коліс.

Максимальна продуктивність становить 3600 л / ч - середній показник для пристроїв з такою потужністю. Самі комплектуючі виготовляються в Китаї, а вже в прилад збирається в Харькове. Користувачі відзначають високу якість збірки і тривалий термін роботи пристрою.

15.11.2019


Переглядів: 1701

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21169)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14478)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14313)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14126)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13999)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13962)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13878)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13751)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13655)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13600)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13185)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (337)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (64)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (60)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (57)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (55)
• Часникові стрілки корисніші за часник (51)
• Особливості вживання видів води (49)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (49)
• А ваш шампунь безпечний? (48)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (44)
• Нецукровий діабет (43)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (36)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"