Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс житейський

Сюрприз

Сюрприз

Ірина збиралася їхати додому. Доньці Лесі вирішила нічого не казати. Лише натякнула, що готує сюрприз. «Який сюрприз, мамочко?» – улесливо спитала донька. «Якщо скажу, то й сюрпризу не буде, чи не так?» – питанням на питання відповіла Ірина.

І ось уже за вікном буса з’явилися знайомі картинки її древнього містечка, її вулиця, старий каштан біля воріт їхнього дому. Ірина не повірила своїм очам: занедбане подвір’я і хата, що ніби постаріла, осунулася. Заледве дотягла за ворота важкі сумки, присіла біля криниці. Нема на ній журавля, якого ще із покійним чоловіком прилаштовували. Затоптаний і квітник. Щось зарізало Ірину біля серця: куди ж донька витрачала гроші, які вона надсилала з Італії? Ради неї ж, єдиної дитини туди поїхала,

У вікні з’явилася постать Лесі. А за мить – з хати вийшов якийсь молодик і мовчки став заносити її сумки.

«Вибач, мамо, що не розповіла тобі: Максим – мій цивільний чоловік. Як бачиш і я сюрприз для тебе притаїла», – як завше улесливо строчила Леся.

Вечеряти Ірина відмовилася. Важкі думки гострим цвяхом свердлили мозок. Не таку зустріч вона собі уявляла з донькою. Як змінилася Леся за цих шість років, коли Ірина була на чужині!. Пригадує, як Надя, її подруга, застерігала не залишати хату на доньку, мовляв, молода, зелена, толку в нічому не знає… Вона тоді ще й образилася на подругу: донька її не підведе, от побачиш, – сказала. Тішилася, коли Леся виставляла у соцмережі красиві світлини, на яких було видно дорогі меблі, євроремонт у кімнатах.

Чому ж тепер цього всього вона не бачить? Ірина приховала гроші, які привезла з Італії. Як тінь ходила від розпуки і болю.

Якось донька завела розмову. «Знаю, чому сердишся, мамо. Тут ремонт іще встигнемо зробити. А на світлинах, які ти бачила – інша квартира. Ми з Максимом її купили. Щоправда, на Максима її оформили. Але це діло поправиме, згодом на мене перепишемо», – доводила до відома Леся.

Усе попливло в Ірини перед очима. «Виходить, усі ці роки я заробляла на квартиру якомусь пройдисвіту?», – ледве мовила. У сусідній кімнаті Максим нервово чимось гримнув, мовляв, усе чую. «Я не прощу їй того пройдисвіта! Так і знай!» – заявив Лесі.

Господи, як пошкодувала тепер Ірина, що приїхала додому! Серце розвалювалося на шматочки, коли згадувала, як просив її зостатися в Італії Бруно, син сеньйори, за якою вона доглядала.

Бруно поховав молоду дружину і гадав, що його серце навіки зачинилося для любові. Допоки не зустрів Ірину. Працьовита, скромна, вродлива – вона сколихнула його почуття. «Тепер я зрозумів, що любов, як весна, проходить, а потім знову оживає. Здається, я знову люблю. Тебе люблю, Ірино», – сказав він одного вечора, коли вона вийшла погуляти в саду.

Вдома Ірина поникла. Їй часом здавалося, що від страшної реальності – збожеволіє. Бо й справді щось дивне, досі незрозуміле, стало діятися з нею. Добре пам’ятає, як у той день, коли Максим звинуватив її у тім, що при відкритому крані горіла конфорка і по всій хаті чувся запах газу, вона й не підходила до плити. А трохи пізніше на неї нагримали, що нібито залишила хату незачиненою, коли ходила до сусідки.

«У кишені був ключ, отож мусила зачинити», – оправдовувалася Ірина. Проте звинувачення звалювалися на неї мало не щодня, і вона вже й сумніватися почала: може, справді, винна? Ще й Леся стала її переконувати, що слід звернутися до лікаря, щоб не запустити хворобу. Щоправда, спочатку можна спробувати пити пігулки, нібито Леся і сама їх пила, коли на душі було кепсько.

Пігулки подіяли швидко. Ірині постійно хотілося спати. Тіло стало хитке, в’яле, і, коли до неї привезли лікаря, погодилася лягти у стаціонар. З лікарем Леся з Максимом «домовились», щоб якомога надовше розтягнув лікування матері.

Минув місяць, другий. За гроші Ірини, які відшукали, молодята влаштували собі райське життя, довершили ремонт у новій квартирі. Леся нічого не шкодувала для коханого. Аби лиш Максим був із нею.

Одного дня у палату до Ірини зайшла інша лікарка. «Відтепер лікувати буду вас я. Пригадайте, з яких симптомів почалася ваша хвороба?» – лагідно спитала. У лікування Ірини були внесені корективи. Тепер її думки стали ясніші, а тіло жвавіше.

Доля внесла корективи і в життя Лесі. Усе почалося з тієї ночі, коли у неї сильно розболівся зуб. Увімкнула світло, щоб взяти знеболююче і стрепенулася – Максима в ліжку не було. Жахливе відчуття запекло у голові: невже після любощів з нею він тишком утік до іншої? Холодна ніч дихала їй в обличчя, Лесею аж трусило, коли, не оминаючи калюж, бігла у їх нове помешкання. У вікні спальні світився нічник…

«Ти чого вриваєшся у чужий дім посеред ночі?» – Максим з усієї сили вдарив Лесю в обличчя. У дверях спальні злорадно реготала його пасія.

Боже милостивий, як вона могла так себе ошукати? Вона ж так вірила Максимові, кохала, як нікого досі. Та найжахливіше: запроторила матір у психушку. Бо так наполіг Максим.

У Лесі почався сильний головний біль, відчуття страху і напруги. Надто ж, коли її адвокат сказав, що малоймовірно виграти їм суд із Максимом, адже документально немає доказів, що нову квартиру купувала вона. І одного дня Леся вщент розчавлена, слабка, зайшла у кабінет психіатра…

«Скоро я випишу вас», – почула невдовзі Ірина від лікарки. Зловила себе на думці, що не хоче повертатися додому. Попросила медсестру дати їй мобільний. «Забери мене до себе, Бруно, – несміливо сказала у слухавку. – Інакше я помру».

Вирішила піти до каплички, що знаходилася на території лікарні. Вона так давно не говорила з Богом! У дверях зіткнулася з худою, втомленою жінкою у супроводі медсестри. Леся? Ірина хотіла щось сказати, як, мов крізь сон, почула тривожне: «Мамо…» Ірина обвела доньку виплаканими очима, чи не вперше взяла волю у кулак. «Я вас – не знаю», – сказала і поспішила щезнути.

У вікнах відділення, з якого виписали Ірину, зависли цікаві обличчя. Хтось радів за Ірину, хтось заздрив, коли до неї у дорогій іномарці під’їхав красивий, пристойно одягнений чоловік. Раділа за Ірину і її нова лікарка, якій, мов на долоні, вона виповіла свою історію.

Рясні сльози заблистіли в очах Ірини. «Не плач, – пригорнув її Бруно. – донька ще приїде до тебе. А ти більше сюди не повернешся. Разом ми збудуємо нове життя…»

20.02.2020Марія МАЛІЦЬКА


Переглядів: 1760

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 11.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21163)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17320)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14549)
• Допомога під час карантину [967] (14470)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14308)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14119)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13993)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13967)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13953)
• Живи до ста! [965] (13943)
• Бюджет і ми… [965] (13878)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13872)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13742)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13652)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13650)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13597)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13207)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13178)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (161)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (55)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (51)
• Тонкощі заварювання кави (49)
• Небезпека вологих серветок (48)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (48)
• Пиріг «Чорний ліс» (47)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (35)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (34)
• А ваш шампунь безпечний? (33)
• Особливості вживання видів води (32)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (32)
• Часникові стрілки корисніші за часник (31)
• Нецукровий діабет (30)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"