№956 від 19.03.2020p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
Пісні страви: 5 рецептів котлет без м’ясаХарчуватися під час посту треба збалансовано, особливо якщо в сім’ї є діти. Пісні рецепти мають бути з достатньою кількістю овочів, адже вони корисні для здоров’я. Серед пісних лідерів ?– крім овочів, бобові, сухофрукти. Бобові – це джерело вітамінів групи В, РР, С, амінокислот, ферментів, вуглеводів, каротину, калію, кальцію, сірки, фосфору, магнію і заліза. Сухофрукти і горіхи допоможуть протистояти застуді, поліпшити роботу мозку, зміцнити волосся й нігті. Пісні котлети роблять з овочів, грибів і круп – за смаком вони м’ясним практично не поступаються. Подавати їх можна зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп’яних гарніром, з томатним соусом або домашнім пісним майонезом. Пісні котлети з квасолі Інгредієнти: 1 банка (330 г) квасолі у томатному соусі з грибами і овочами; 3-5 ст.л. борошна; 120 г білого хліба; 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза); 1 ч.л. зіри; лимонний сік – на смак; сіль перець. Приготування: Квасолю разом із заливкою викласти в блендер. Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити. Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати. Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії. Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом. Пісні гречані котлети Інгредієнти: 1 стакан гречаної крупи; 250 г грибів; 1 середня цибулина; 1 середня морква; 2-3 столові ложки борошна або 1 середня картоплина; 1 ч. ложка солі; 1/3 ч. ложки чорного меленого перцю; борошно для обвалювання котлет; рослинна олія. Приготування: Закип’ятити дві склянки води. Гречку перебрати, промити і засипати в окріп, додавши 0,5 ч. ложки солі. Після закипання варити на невеликому вогні до повного вбирання води, потім дати каші настоятися під кришкою. Остудити. Промиті гриби порізати дрібною соломкою і покласти на суху сковорідку без олії. В процесі нагрівання гриби виділять сік, в якому будуть тушкуватися до повного випаровування вологи. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Після випаровування рідини зсунути гриби до країв сковорідки, налити масло і в центр покласти цибулю. Пасерувати 5 хвилин, додати натерту на крупній тертці моркву і все разом обсмажувати ще 5 хвилин. Потім перемішати з грибами, посолити і поперчити, і смажити все разом до готовності. Остудити. Змішати гриби і гречку, додати борошно і, за необхідності, трохи води, щоб одержувати в’язкий фарш. Ретельно вимісити фарш рукою (замість борошна можна додати дрібно натерту середню картоплину). Дати фаршу постояти 15-20 хвилин в холодильнику, щоб в борошні розбухла клейковина. Потім сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у борошні і смажити з двох сторін в розігрітій олії до зарум’янення. Пісні вівсяні котлети Інгредієнти: вівсяні пластівці – 1 стакан; окріп – 0,5 склянки; картопля – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; часник – 1 зубчик; кріп, сіль, панірувальні сухарі. Приготування: Вівсянку залити окропом і залишити на 20-30 хвилин. Натерти картоплю, дрібно порізати цибулю і зелень, часник вичавити через прес. Змішати, сформувати котлетки і обваляти їх в сухарях. Обсмажити на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. Пісні капустяні котлети Інгредієнти: капуста – 1 кг; кріп – 1/2 пучка; манка – 75 г; борошно – 75 г; часник – 1 зубчик; цибуля ріпчаста – 1 шт.; коріандр мелений – 3/4 ч.л.; панірувальна суміш – 100 г; олія; сіль за смаком. Приготування: На капусті видалити верхні листки, розрізати качан на чотири частини, вирізати качан. Покласти капусту в каструлю, залити водою і варити після закипання 5 хвилин. Далі капусту викласти в друшляк, дати стекти зайвій рідини. Пропустити цибулю, капусту і кріп через м’ясорубку. Дати фаршу постояти 5-10 хвилин, потім через дрібне сито злити зайву рідину. Додати манку, борошно, спеції, перемішати. Столовою ложкою брати фарш, обвалювати в панірувальний суміші і смажити на добре розігрітій олії з обох боків до рум’яного кольору. Котлети краще робити плоскими. Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир. Пісні морквяні котлети Інгредієнти: морква – 300 г; панірувальні сухарі – 150 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; сіль і перець – за смаком; олія. Приготування: Моркву відварити в шкірці. Почистити, натерти моркву на крупній тертці, додати сіль і перець, панірувальних сухарів стільки, щоби «фарш» почав ліпитися. Сформувати котлетки, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |