Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №956 від 19.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Пісні страви: 5 рецептів котлет без м’яса

Харчуватися під час посту треба збалансовано, особливо якщо в сім’ї є діти. Пісні рецепти мають бути з достатньою кількістю овочів, адже вони корисні для здоров’я. Серед пісних лідерів ?– крім овочів, бобові, сухофрукти. Бобові – це джерело вітамінів групи В, РР, С, амінокислот, ферментів, вуглеводів, каротину, калію, кальцію, сірки, фосфору, магнію і заліза. Сухофрукти і горіхи допоможуть протистояти застуді, поліпшити роботу мозку, зміцнити волосся й нігті.

Пісні котлети роблять з овочів, грибів і круп – за смаком вони м’ясним практично не поступаються. Подавати їх можна зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп’яних гарніром, з томатним соусом або домашнім пісним майонезом.

Пісні котлети з квасолі

Інгредієнти:

1 банка (330 г) квасолі у томатному соусі з грибами і овочами;

3-5 ст.л. борошна;

120 г білого хліба;

1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза);

1 ч.л. зіри;

лимонний сік – на смак;

сіль перець.

Приготування:

Квасолю разом із заливкою викласти в блендер. Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити.

Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати.

Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.

Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом.

Пісні гречані котлети

Інгредієнти:

1 стакан гречаної крупи;

250 г грибів;

1 середня цибулина;

1 середня морква;

2-3 столові ложки борошна або 1 середня картоплина;

1 ч. ложка солі;

1/3 ч. ложки чорного меленого перцю;

борошно для обвалювання котлет;

рослинна олія.

Приготування:

Закип’ятити дві склянки води. Гречку перебрати, промити і засипати в окріп, додавши 0,5 ч. ложки солі. Після закипання варити на невеликому вогні до повного вбирання води, потім дати каші настоятися під кришкою. Остудити.

Промиті гриби порізати дрібною соломкою і покласти на суху сковорідку без олії. В процесі нагрівання гриби виділять сік, в якому будуть тушкуватися до повного випаровування вологи.

Цибулю нарізати дрібними кубиками.

Після випаровування рідини зсунути гриби до країв сковорідки, налити масло і в центр покласти цибулю. Пасерувати 5 хвилин, додати натерту на крупній тертці моркву і все разом обсмажувати ще 5 хвилин. Потім перемішати з грибами, посолити і поперчити, і смажити все разом до готовності. Остудити.

Змішати гриби і гречку, додати борошно і, за необхідності, трохи води, щоб одержувати в’язкий фарш. Ретельно вимісити фарш рукою (замість борошна можна додати дрібно натерту середню картоплину).

Дати фаршу постояти 15-20 хвилин в холодильнику, щоб в борошні розбухла клейковина. Потім сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у борошні і смажити з двох сторін в розігрітій олії до зарум’янення.

Пісні вівсяні котлети

Інгредієнти:

вівсяні пластівці – 1 стакан;

окріп – 0,5 склянки;

картопля – 1 шт.;

цибуля – 1 шт.;

часник – 1 зубчик;

кріп, сіль, панірувальні сухарі.

Приготування:

Вівсянку залити окропом і залишити на 20-30 хвилин. Натерти картоплю, дрібно порізати цибулю і зелень, часник вичавити через прес. Змішати, сформувати котлетки і обваляти їх в сухарях. Обсмажити на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.

Пісні капустяні котлети

Інгредієнти:

капуста – 1 кг;

кріп – 1/2 пучка;

манка – 75 г;

борошно – 75 г;

часник – 1 зубчик;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

коріандр мелений – 3/4 ч.л.;

панірувальна суміш – 100 г;

олія;

сіль за смаком.

Приготування:

На капусті видалити верхні листки, розрізати качан на чотири частини, вирізати качан. Покласти капусту в каструлю, залити водою і варити після закипання 5 хвилин. Далі капусту викласти в друшляк, дати стекти зайвій рідини.

Пропустити цибулю, капусту і кріп через м’ясорубку. Дати фаршу постояти 5-10 хвилин, потім через дрібне сито злити зайву рідину.

Додати манку, борошно, спеції, перемішати.

Столовою ложкою брати фарш, обвалювати в панірувальний суміші і смажити на добре розігрітій олії з обох боків до рум’яного кольору. Котлети краще робити плоскими.

Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир.

Пісні морквяні котлети

Інгредієнти:

морква – 300 г;

панірувальні сухарі – 150 г;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

сіль і перець – за смаком;

олія.

Приготування:

Моркву відварити в шкірці. Почистити, натерти моркву на крупній тертці, додати сіль і перець, панірувальних сухарів стільки, щоби «фарш» почав ліпитися.

Сформувати котлетки, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.

19.03.2020


Переглядів: 1263

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21172)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14313)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14126)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14001)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13963)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13878)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13751)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13655)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13601)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13185)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (370)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (64)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (60)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (57)
• Часникові стрілки корисніші за часник (53)
• Особливості вживання видів води (53)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (51)
• А ваш шампунь безпечний? (49)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (47)
• Нецукровий діабет (45)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"