Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №957 від 26.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Серпень 2020p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Новини Рівне

#Ракурс незвичайного

12 цікавих фактів про український борщ

12 цікавих фактів про український борщ

Борщ є візитівкою української національної кухні. За століття свого існування ця страва набула настільки великої популярності, що приписати собі «авторські права» на неї охочі майже всі сусідні народи. Однак, історичні записи далекого минулого підтверджують, що саме на українських землях готувати борщ почали вперше.

Цікавими фактами про головну страву української кухні поділився колишній дипломат Дмитро Чекалкін.

1. За давніх часів вважалося, що з парою від борщу відлітає до раю душа померлої людини. Тому поминальний обід без цієї страви зазвичай не обходився.

2. Рецептів червоного борщу є понад 70. Найскладніший і найдорожчий – «Борщ київський». Варять його на бульйоні з яловичини, баранини та свинини. Окрім обов’язкових інгредієнтів, додають ще натуральний хлібний квас.

3. За класичним українським рецептом, наприкінці варіння борщ присмачують свіжим свинячим салом, товченим із часником, сіллю та зеленню. Після цього знімають з вогню, накривають кришкою й лишають мінімум на пів години настоятися.

4. На Полтавщині борщ готують на основі курячого бульйону. Подають з галушками.

5. Для Чернігівщини традиційним є борщ з грибними «вушками».

6. На Житомирщині закріпилися два варіанти приготування борщу: поліський і коростенський. Перший готується із додаванням в’ялених в’юнів і грибів, другий – на сухофруктах.

7. Закарпаття своїм рецептом борщу не розжилося. Готують там так званий львівський. Капусту в нього не додають – варять лише з картоплі й буряка.

8. На Галичині в давнину борщ готували дуже рідким. Картоплю в нього не додавали, заправляли засмажкою. Щоб надати кислинки, присмачували вишневим або яблучним соком.

9. Євреї борщ готують виключно на курячому бульйоні й з додаванням великої кількості цукру. Буряк попередньо не тушкують.

10. Томатну заправку в борщ українці почали додавати лише з кінця XIX–початку XX століття: до того на території України помідори поширені не були. Раніше кислинки борщу надавали за рахунок сироватки, кислого молока, кислої капусти, ягід або незрілих яблук.

11. Неофіційний «індекс борщу» (за аналогією до «індексу Біг-Мака») часто використовується українськими ЗМІ для оцінки купівельної спроможності різних валют та визначення реальної інфляції гривні. Індексом борщу є середня вартість всіх продуктів, необхідних для приготування певного обсягу цієї страви станом на певну дату.

12. Назву на честь борщу отримало невелике місто Борщів на Тернопільщині. Щоосені там проводять фестиваль «Борщ-їв». Гостям там пропонують не лише скуштувати, а й навчитися готувати різні види борщу.

26.03.2020


Переглядів: 188

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 975 від 30.07.2020p.
¤ 
Відпочинок в Карпатах з церквою «Христос є відповідь»

Відпочинок в Карпатах з церквою «Христос є відповідь»

З 13 по 18 липня відбулася чергова, вже дев’ятнадцята туристична подорож в Карпати з церквою «Христос є відповідь». На цей раз перлину України відвідали 60 людей, серед них було 13 сиріт, які до цього не мали можливості побачити живописні карпатські схили. Тепер вони це змогли зробити зовсім безкоштовно, за рахунок місії «Христос є відповідь»....

¤ 
Електронні лікарняні.

Електронні лікарняні.

Коли чекати і як користуватись?...

¤ 
Кожен п’ятий споживач газу не сплатив рахунки через коронавірус

Кожен п’ятий споживач газу не сплатив рахунки через коронавірус

В першому півріччі на газовому ринку не вдалось досягти прийнятного рівня сплати за доставку газу. Борги споживачів перевищують 2 млрд. грн., тобто не був сплаченим кожен п’ятий платіж....

¤ 
Власникам корів на Рівненщині відшкодовують кошти за придбані доїльні апарати

Власникам корів на Рівненщині відшкодовують кошти за придбані доїльні апарати

Селянам Рівненщини частково відшкодують кошти за придбане обладнання, зокрема, доїльні апарати. Фінансова підтримка сільгоспвиробників передбачена Комплексною програмою розвитку агропромислового комплексу Рівненської області на 2018 – 2022 роки....

¤ 
Хто заплатить за комерційні вузли обліку води?

Хто заплатить за комерційні вузли обліку води?

Минулого вівторка відбулась зустріч директора Рівненського обласного комунального підприємства «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша з членами міської Ради голів ОСББ. Сама зустріч тривала три години, і про її підсумки автор попросив розповісти самого Андрія Карауша....





Найпопулярніші статті:

• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (1497)
• Бюджет і ми… [965] (1479)
• Живи до ста! [965] (1471)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (1471)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (1450)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (1450)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (1443)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (1431)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (1431)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (1405)
• Допомога під час карантину [967] (1295)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (1271)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (1222)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (1211)
• Гостра бюджетна пандемія… [964] (1210)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (1210)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (1208)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (1198)

ТОП-15 свіжого номера:

• «Кармановірус»… (217)
• Електронні лікарняні. (209)
• Кожен п’ятий споживач газу не сплатив рахунки через коронавірус (207)
• Власникам корів на Рівненщині відшкодовують кошти за придбані доїльні апарати (205)
• Відпочинок в Карпатах з церквою «Христос є відповідь» (202)
• Хто заплатить за комерційні вузли обліку води? (200)
• Бурштинова настоянка – від головного болю та застуди (200)
• 10 речей, які треба викинути або купити нові, заради свого здоров’я (197)
• Шоколадні мафіни з сирною начинкою (195)
• 5 простих способів очистити повітря в кімнаті (188)
• Цибулю не зберігайте поряд із картоплею (183)
• Як вибрати шампури для шашлику (182)
• Природні засоби, які допоможуть швидко позбутися від комарів (178)
• Корисні хитрощі під час прання одягу (177)
• Квіти на городі садять не для краси (175)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс