Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №985 від 08.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Якщо пересолили страву

Якщо ви пересолили страви з риби, м’яса, овочів, або ж – суп, бульйон, пюре – не спішіть її викидати. Такі кулінарні огріхи можна виправити.

Пересолювання м’яса порівняно легко позбутися, якщо додати прісного борошняного чи масляного соусу, який миттєво відтягує сіль на себе. Такий швидкий ефект пов’язаний з тим, що м’ясо через свою щільність захоплює сіль тільки периферією шматка, особливо якщо він великий.

У рибі сіль проникає у всю товщу риб’ячого тіла чи філе. Це пов’язано, зазвичай, з більш рихлою структурою, більш ніжною консистенцією риб’ячого м’яса. Тому виправити пересіл риби значно важче. Способи виправлення пересолу риби аналогічні м’ясним: прісний борошняний соус, несолене картопляне пюре, сметана з великою кількістю пряних трав (кріп, петрушка, цибуля). Їх злегка тушкують разом з пересоленою рибою.

Овочі

Виправити пересолені овочі (коренеплоди) можна єдиним способом: розім’яти їх у пюре і додати таку ж кількість пюре із зовсім несолених овочів.

Легке пересолювання можна виправити додаванням у пюре борошна, жирів, сметани, збитого яєчного білка.

Гриби

Пересолені гриби можна виправити, додавши борошно, рис, картопляне пюре, сметану, цибулю – залежно від ступеня пересолювання. Якщо немає сметани, можна додати в пересолені гриби трохи води, підкисленої лимоном.

Іноді додають нову порцію грибів. Прісні гриби, звісно, не відтягують зайву сіль, але, рівномірно перемішавшись із солоними, створюють ілюзію помірно соленої страви.

Пересолений суп

Найперше – всього кілька правил, дотримання яких може попередити пересіл.

Остуджувати суп, узятий для проби, причому в дерев’яній, а не в металевій ложці, яка нагрівається і залишається гарячою, навіть коли суп у ній вистигнув.

Ніколи не пробувати суп, узятий з верхнім жировим шаром, а завжди зачерпувати рідину для проби із середини каструлі. Жир, що плаває на поверхні, під час потрапляння на слизисту оболонку одразу ж застигає і уберігає органи смаку від потрапляння на них солі.

Курячий або м’ясний суп можна виправити, якщо додати в нього домашню локшину (але не вермішель, посолену в процесі виробництва), рис, картоплю.

Можна засипати в суп борошно. Щоправда, суп доведеться освітлити з допомогою збитого яєчного білка чи м’ясного фаршу (а це вимагає особливих знань і навиків) і процідити.

08.10.2020


Переглядів: 1070

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21181)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14481)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14317)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14131)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14005)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13952)
• Бюджет і ми… [965] (13888)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13659)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13605)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13216)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (461)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (72)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (65)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Часникові стрілки корисніші за часник (59)
• Особливості вживання видів води (58)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (55)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (55)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"