Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №987 від 22.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс політики

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Юрій Вознюк: відверто про те, що пов’язує з Ігорем Палицею та чому йде в мери*

Місцеві вибори вже не за горами – 25 жовтня рівняни обиратимуть голову об’єднаної територіальної громади. Простіше кажучи, за мера Рівного тепер голосуватиме і Квасилів. Яким буде майбутнє Рівного без Володимира Хомка, який дванадцять років керував містом, чи зможе використовувати потенційний міський голова власні важелі впливу, і склад нової Рівненської міської ради – хто у списках? Про це та більше ми поспілкувалися з кандидатом на посаду міського голови Рівного, народним депутатом України VII-VIII скликань Юрієм Вознюком. Розмова видалася насиченою: незручні запитання та відверті відповіді читайте нижче.

– Юрій Вознюк: хто він? Його сильні сторони.

– Управлінець, політик з досвідом, батько п’яти дітей, людина з високим рівнем відповідальності, рівнянин, народний депутат України VII-VIII скликань, кандидат на посаду міського голови Рівного. Напевно, нескромно говорити про свої позитивні якості, адже це мають сказати люди, які працюють зі мною, які близькі до мене. Думаю, вони дали б більш об’єктивну характеристику моїй особі, якостям та перевагам. Але, у свою чергу, скажу, що я – максимально активний чоловік.

– Ви балотуєтеся на посаду міського голови Рівного від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Це новостворена політична сила. Чому саме вона?

– На сьогодні виборча система така, що кандидат на міського голову, кандидат в депутати має обрати для себе політичну силу, від якої йтиме на вибори. Довго обирали серед партій, які будуть представлені на виборах, зупинилися на політичній силі «ЗА МАЙБУТНЄ». Я цілком розділяю центристські погляди лідера партії «ЗА МАЙБУТНЄ» Ігоря Палиці. Переконаний, що на першому місці в Україні має бути позиція економічного прагматизму, не повинно бути маргінальних поглядів, які роз’єднують Україну.

– Що поєднує Вас з Ігорем Палицею?

– Ми були колегами в VII-му скликанні Верховної Ради України, надалі вели будівельні роботи з реконструкції нафтопереробного заводу в Кременчуку. Мені імпонує його політична позиція та ставлення до членів партії і ми перебуваємо з ним у постійній комунікації. Приваблює – активність, професіоналізм, політичні погляди Ігоря Палиці, а також велика жага до змін на краще в Україні.

– Рівнян турбує, що Рівненська та Волинська області об’єднаються у «Велику Волинь» і центром стане м.Луцьк. Це питання цікавить містян не менше, ніж Ваші відносини з Ігорем Палицею. Прокоментуйте, будь ласка.

– Однією із умов моєї співпраці з політичною силою «ЗА МАЙБУТНЄ» була гарантія того, що цього процесу не відбудеться. Крім того, щоб я був вільний у прийнятті рішень. Я не політичний самогубець. Я – патріот свого рідного міста. При моєму керівництві місто Рівне буде головним обласним центром України.

– Якщо із Ігорем Палицею та міфічним об’єднанням областей розібралися, то як з політсилою «ЗА МАЙБУТНЄ»? Чи вважаєте Ви списки кандидатів у депутати від цієї політичної партії чистими та без одіозних персонажів?

– Ми підходили до формування списків партії «ЗА МАЙБУТНЄ» виключно з точки зору професіоналізму та відсутності популізму людей, які йдуть з нами. Ретельно вивчали кожного кандидата, ознайомлювалися з його життєвою позицією – у нас немає жодних одіозних особистостей. Я йду в команді з мером міста Володимиром Хомком, директором рівненського пивзаводу «Рівень» Маріяном Годою, віце-президентом НК «Верес», засновником компанії «Автоплюс» Андрієм Біланчуком, директором МПК «Текстильник» Анатолієм Чугуєвцем, директором фірми «ОВІС» Володимиром Федоровичем, депутатом Рівненської міської ради Андрієм Кузьмичем, підприємцем Юрієм Романенком, членом наглядової ради НК «Верес» Іриною Теслюк, керівником КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку» Олексієм Хмилецьким, дворазовою чемпіонкою Європи та бронзовою призеркою Чемпіонату світу з плавання Анною Хлістуновою-Шарпар, і це далеко не весь список. Це успішні особистості – люди, які хочуть зробити в майбутньому Рівне якісним та європейським.

– Знаємо, що першим номером у списку депутатів до Рівненської міської ради є Володимир Хомко, але на посаду мера він не претендує. Яким буде Рівне без Хомка, але з Вознюком?

– Володимир Хомко керував містом дванадцять років. Звичайно, були помилки, але якщо його тричі переобирали, то в значній мірі – це були здобутки. Моє завдання як міського голови – взяти всі найкращі напрацювання, його досвід та мудрість, додати до цього свою молодість, креатив та працелюбність і, звісно, вагомий досвід управлінця та політика. Без минулого – немає майбутнього. Рівне стане якісно іншим! Мені важливий результат та успіх нашого рідного міста. Я хочу, щоб через п’ять років люди не пошкодували про свій вибір.

– Це Ваш не перший похід у політику. Чим відрізняється 2020 від 2010?

– У 2010 році, десять років тому, я йшов кандидатом у депутати до Рівненської міської ради – переміг. Звичайно, досвіду тоді було мало, але завжди було бажання працювати і приносити людям позитивні зміни. Напевне, люди побачили мою роботу, якщо у 2012 та 2014 роках проголосували за мене, коли балотувався по моєму рідному мажоритарному округу №153 у Верховну Раду України. Сьогодні амбіції та бажання працювати, як мінімум не зменшились, а ось досвід та знання на декілька щаблів стали вище.

– Часто міські голови володіють різними ресурсами: хтось впливом, хтось зв’язками, фінансами, медіа. Чи є у Вас якісь важелі впливу і наскільки Ви готові ними скористатися, щоб змінити ситуацію в місті?

– Я буду користуватися усіма можливими механізмами для досягнення успіху міста Рівне. Будь то ресурс, який є у Києві – зв’язками, будь то можливість залучати інвестиції в місто Рівне. Я використовуватиму усі можливі інструменти впливу. «Вижму» із себе усі знання та зв’язки, щоб Рівне стало максимально комфортним містом для рівнян.

– Питання не про політику. Реакція Вашої сім’ї – Ви двічі були нардепом, нині йдете у мери міста. Чим важлива підтримка родини?

– Як 2012, так і 2014 року, коли йшов на вибори у Верховну Раду України, сьогодні, коли балотуюся на посаду міського голови, реакція моєї сім’ї була досить напруженою. Звичайно, вони хвилюються за мене, за непростий похід на високу посаду мера, але знаючи мене – вони вірять. І це найкраща опора, яка сьогодні у мене є на цьому нелегкому виборчому шляху.

– 7 років тому відбулась Революція Гідності. Поділіться спогадами про цей період.

- Сім років тому розпочалась Революція Гідності. Тоді я був народним депутатом ВРУ. Я був першим на майдані у Києві, ми першими поставили намет з назвою «Рівненщина». Там ми знаходились цілодобово. Це була моя свідома позиція, як громадянина і як батька. На той момент у мене вже було троє дітей, зараз – п’ятеро і я горджусь тим, що долучився до змін в країні. Це неможливо забути. І я сподіваюся, що ці спогади і далі спонукатимуть людей боротися за зміни.

- Вас звинувачують у тому, що Ви ведете бізнес у Росії. Розкажіть про це.

- Хочу сказати одну річ. Я є нев’їзним у Росію та Крим. Підприємство «Екорембуд», яке заснував мій батько працює в багатьох країнах: у Австрії, Німеччині, Польщі, Словаччині, у тому числі і у Росії. Однак, мене включили у список нев’їзних. Тому заявляю: «Шановні опоненти, заспокойтесь з 2014 року Вознюка у Росії немає, як і бізнесу. Ні я, ні мої партнери чи працівники «Екорембуд» не ведуть жодної діяльності на території країни агресора.

- Все менше рівнян ходить на виборчі дільниці. Що думаєте з цього приводу?

- Неважливих голосів не буває. Сидіти вдома на кухні та не іти на вибори, а потім казати, що не така влада, або не ті партії пройшли до влади, це неправильно. Я не втомлююсь повторювати, що з вами, чи без вас вибори всеодно відбудуться. Тому кожен має взяти на себе відповідальність прийти на дільниці і зробити виважений вибір. Пам’ятайте, що саме день виборів вирішує ваше майбутнє на наступні 5 років.

22.10.2020Анастасія Боднарська


Переглядів: 1232

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21174)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14314)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14127)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14002)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13964)
• Живи до ста! [965] (13949)
• Бюджет і ми… [965] (13885)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13879)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13752)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13656)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13602)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13186)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (399)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (65)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (61)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (58)
• Особливості вживання видів води (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (54)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (52)
• А ваш шампунь безпечний? (51)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (51)
• Нецукровий діабет (47)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"