Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №993 від 03.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"







  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Листопад 2021p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне

#Ракурс добрих порад

Як зберегти вітаміни в продуктах

Як зберегти вітаміни в продуктах

Головне завдання під час приготування їжі – зберегти вітаміни під час кулінарної обробки, тож, вибираючи вид обробки, слід надавати перевагу тому, який не потребує тривалого нагрівання. Існують правила обробки продуктів, яких слід неухильно дотримуватися.

Не допускайте тривалого зберігання розмороженого м’яса і риби (бажано піддавати ці продукти негайній термічній обробці). Не заморожуйте продуктів повторно, якщо вони вже були розморожені. Найкраще відмовитися від замороженого м’яса, використовуючи (бажано) лише свіже. Під час розморожування м’яса слід пам’ятати: що повільніше йде процес відтавання, то менше втрачається м’ясного соку і поживних речовин. Тобто це має відбуватися у глиняному, емальованому, скляному посуді за кімнатної температури. Не слід зрошувати м’ясо теплою водою або занурювати у воду (внаслідок цього відбуваються значні втрати м’ясного соку та інтенсивне розмноження мікроорганізмів).

Після відтавання м’ясо промити проточною водою і негайно, не відкладаючи, слід починати готувати страву. Теплова обробка продуктів повинна бути мінімальною, тому що вона порушує структуру тканин продукту, біохімічні зв’язки, зменшує вміст ферментів, мінеральних речовин, вітамінів, внаслідок чого їжа втрачає корисні властивості.

Нагрівання жирів до високої температури знижує їхню харчову та біологічну цінність, окрім того, вони набувають ще й канцерогенних властивостей, які негативно діють на весь організм людини. Але теплова обробка має і «позитив»: під впливом високої температури гинуть мікроби, їжа набуває кращого смаку, легше подрібнюється, перетравлюється і засвоюється організмом. З точки зору раціонального харчування, смаження – найбільш недосконалий і шкідливий для здоров’я спосіб кулінарної обробки. Найбільш «щадним» стосовно вітамінів є варіння на парі, запікання. Такі методи приготування їжі «щадять» не тільки вітаміни, а й шлунок. Варити продукти потрібно в мінімальній кількості води (щоб тільки покривала продукти). Найкорисніше приготування овочів не у воді, а на парі. Під час варіння частина вітамінів і мінеральних солей переходить у відвар, тому нераціонально виливати воду, в якій варили овочі, бобові. Бобові (горох, квасоля) перед приготуванням слід замочувати в холодній воді на кілька годин – час приготування значно скорочується. Варити їх потрібно в тій же воді, у якій ви їх і замочували. Слід пам’ятати, що надмірне варіння несприятливо позначається і на вітамінах крупів. Під час чищення картоплі (намагайтеся чистити максимально тонко) втрачається від 16 до 22?% вітаміну С, а під час приготування картопляного пюре вітамінів втрачається ще більше. Тож картоплю найліпше варити на парі або запікати в духовці і, звичайно ж, у лушпині, під яким дуже тонкий шар речовин, ферментів і вітамінів, що допомагають засвоювати крохмаль.

Під час чищення цей шар, звичайно ж, зрізують, і на перетравлення крохмалю організм змушений брати ці речовини зі свого резерву, але ж вони йому потрібні для інших справ! Вітамін С в картоплі та інших овочах майже повністю зберігається у разі занурення овочів одразу в гарячу воду, в холодній воді є ферменти, які спричинюють окиснення вітаміну С та інших речовин, і тому заливати овочі холодною водою – помилка. Щоб уникнути руйнівного контакту овочів з металами, ліпше користуватися емальованим посудом і вживати їх відразу ж після приготування. Для збереження вітамінів під час варіння бажано користуватися дерев’яною ложкою. Не можна допускати бурхливого і, головне, тривалого кипіння, некорисним буде і переварювання. Дія сонячних променів збільшує втрати вітаміну С, швидко руйнується він і в обчищених овочах. Соління та маринування також руйнують цей вітамін. А в організмі людини аскорбінова кислота не утворюється самостійно і не накопичується.

Капуста – дуже гарне джерело аскорбінової кислоти, і не лише свіжа, а й квашена. Та вся цінність капусти втрачається, якщо її варити або тушкувати. Особливо обережними слід бути із зеленню та овочами, які ви не піддаватимете тепловій обробці. Готувати салати слід безпосередньо перед вживанням (обчищені і нарізані овочі обвітрюється, втрачають свої вітаміни під дією світла і повітря).

Не готуйте про запас. Під час повторного розігрівання корисних речовин для організму вже не залишається, і ви просто «набиваєте» шлунок. В ідеалі їжа повинна бути свіжоприготованою, різноманітною як протягом дня, так і протягом тижня, а в добовому раціоні має бути достатня кількість усіх вітамінів (вони потрібні для нормального перебігу всіх біохімічних реакцій в організмі, засвоєння харчових речовин, росту і відновлення тканин).

03.12.2020


Переглядів: 671

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1042 від 18.11.2021p.
¤ 
10 медалей вибороли рівненські спортсмени на змаганнях

10 медалей вибороли рівненські спортсмени на змаганнях

5-7 листопада 2021 року у місті Рівному відбувся турнір з греко-римської боротьби, присвячений 80-річчю заслуженого працівника фізичної культури та спорту України Леонтьєва Павла Йосиповича, – повідомляють в Управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради....

¤ 
«Кардинал Рівнестандарт» перемагає «Енергію» у західному дербі!

«Кардинал Рівнестандарт» перемагає «Енергію» у західному дербі!

Долю поєдинку вирішили два швидких м’ячі, які рівняни забили упродовж сорока шести секунд на старті другого тайму....

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалися скутерист і мотоцикліст

ДТП на Рівненщині: травмувалися скутерист і мотоцикліст

Дорожньо-транспортні пригоди за участю двоколісних транспортних засобів сталися 14 листопада у Сарненському та Дубенському районах. Потерпілих із різними травмами госпіталізували до медзакладів....

¤ 
Останній шанс на розмитнення авто на єврономерах

Останній шанс на розмитнення авто на єврономерах

10 листопада в Україні закінчився пільговий період розмитнення автомобілів на європейських номерах. Після цього власники таких авто ризикують потрапити на великий штраф. На яких умовах ще можна встигнути розмитнити автомобіль, і чи є надія, що правила змінять, дізнавались експерти Центру громадського моніторингу та контролю....

¤ 
Юлія Тимошенко: «Коли «Батьківщина» береться за справу – справа робиться»

Юлія Тимошенко: «Коли «Батьківщина» береться за справу – справа робиться»

Минулої п’ятниці, 12 листопада, Рівненщину з робочим візитом відвідала Юлія Тимошенко. Зокрема, лідерка партії «Батьківщина» завітала у Сарненську центральну районну лікарню, яка перша почала приймати ковідних хворих в Рівненській області. Нині тут, завдяки зусиллям їхньої команди, встановлено сучасну кисневу станцію, яка забезпечуватиме киснем даний медзаклад та зможе постачати до інших лікарень регіону....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (10094)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (8996)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (6914)
• Допомога під час карантину [967] (6891)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (6849)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (6466)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (6424)
• Бюджет і ми… [965] (6418)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (6386)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (6383)
• Живи до ста! [965] (6370)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (6352)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (6321)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (6241)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (6214)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (6017)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (5885)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (5802)

ТОП-15 свіжого номера:

• Коли подорожчає проїзд у Рівному? (1385)
• «Кардинал Рівнестандарт» перемагає «Енергію» у західному дербі! (237)
• 10 медалей вибороли рівненські спортсмени на змаганнях (236)
• Юлія Тимошенко: «Коли «Батьківщина» береться за справу – справа робиться» (233)
• ДТП на Рівненщині: травмувалися скутерист і мотоцикліст (231)
• Останній шанс на розмитнення авто на єврономерах (228)
• На Рівненщині завершився Чемпіонат області (192)
• Як зробити аромат свого парфуму більш стійким (189)
• Ці кілька продуктів допомагають боротися зі зморшками (181)
• Маринована капуста (179)
• Чим змити відтінкові шампуні з волосся в домашніх умовах (178)
• Рецепти краси для шкіри за допомогою йогурту (176)
• Яким чином можна використовувати молоко для краси волосся та шкіри (175)
• На чемпіонаті України з плавання спортсмени з Рівненщини вибороли «срібло» та «бронзу» (165)
• Mary Kay – історія бренду (157)


 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2020 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс