№1003 від 19.02.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"
Новини Рівне |
3 способи освітлити бульйон для заливної рибиНайважливіший показник, що характеризує майстерність приготування холодцю – це приготовлене прозоре желе. Якщо з якихось причин бульйон вийшов трохи мутним, його потрібно освітлити. Для цього зварений бульйон необхідно остудити до 50°С і освітлити одним з відомих способів. Освітлення збитими білками Збийте в міцну піну яєчний білок і акуратно вмішайте в бульйон. Додайте сюди ж розім’яту яєчну шкаралупу. Білків 2 яєць цілком достатньо для освітлення літра бульйону для заливної риби. Поставте на середній вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння. Як тільки білок здійметься шапкою (час кипіння складає 5-10 хвилин), зніміть каструлю з вогню і відставте на 10 хвилин. Повторіть процедуру ще двічі. Потім бульйон кілька разів процідіть через сито, застелене марлею, і остудіть до кімнатної температури. Експрес-спосіб Улийте білок в охолоджений бульйон, розмішайте, нагрійте до кипіння і потримайте на слабкому вогні 15 хвилин. Потім дайте бульйону відстоятися й обережно, не збовтуючи, процідіть через серветку. Освітлення риб’ячою ікрою Уведіть в охолоджений до 50 °С бульйон розтерту рибну ікру з риби, узятої для готування холодцю. Після додавання розтертої ікри бульйон потрібно після ретельного перемішування довести до кипіння і поварити на невеликому вогні до того моменту, коли білок повністю згорнеться. Час кипіння складає 5-10 хвилин. Процідіть бульйон, так само як при освітлені білками. При освітлені бульйону потрібно пам’ятати одне важливе правило: освітлювати бульйон потрібно лише після того, як у ньому розчинили желатин, заздалегідь покладений у воду для набрякання.
Коментарі (0):
|
© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено. |
тел.(098)0565477, (096)3950057 Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється Наші сайти: |