Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1027 від 11.08.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Ракурс добрих порад

Не зливайте рідину з банок з оливками, а з розумом використайте під час готування

Не зливайте рідину з банок з оливками, а з розумом використайте під час готування

Як найкраще використовувати оливковий розсіл.

У чому плавають консервовані оливки? Одні називають цю рідину оливковим соком, а інші (як і ми) – розсолом. Це суміш з води, оцту і солі, а значить все їстівне і розсіл можна використовувати для їжі. Розповімо, як це зробити правильно і економно.

Зазвичай ми з’їдаємо всі оливки до останньої, а рідину з банки виливаємо – хоча, коли оливки купаються в розсолі, аромат рідини збагачується і перетворюється в насичений пікантний маринад. Навіть після того, як оливки будуть з’їдені, не виливайте розсіл, адже його можна використовувати для багатьох страв – від смаженої свинини до піци.

Що таке оливковий розсіл

Найчастіше співвідношення інгредієнтів для оливкового розсолу виглядає приблизно так:

• 2 склянки оливок,

• 2,5 склянки води,

• 2 столові ложки оцту,

• 2 столові ложки солі.

Увага!

Хоча це не міцний соляний розчин, майте на увазі, що оливки від природи містять досить багато натрію. Якщо ви намагаєтеся скоротити споживання солі, не зловживайте оливковим розсолом.

Який розсіл краще: з банки з оливками чи з маслинами

Розсіл з банки з зеленими оливками краще, оскільки чорні оливки (маслини) часто підфарбовують. А ще розсіл з банки з зеленими оливками трохи більш ароматний.

Як найкраще використовувати оливковий розсіл для приготування їжі

Розсіл має солоний, пікантний смак і, на думку багатьох, смак умами.

• Це відмінний маринад для м’яса або птиці (особливо індички). Використовуйте розсіл, щоб замаринувати стейки з яловичини. Відмовтеся від солі і перцю і дайте свинячим відбивним замаринуватися в оливковому розсолі, прибравши їх в холодильник на 2-3 ч. Свинина вийде соковитою і ароматною!

• Суміш води, оцту і солі використовуйте майже так само, як звичайний оцет, наприклад, для приготування салатної заправки.

• Оливковий розсіл використовуйте для приготування томатного соусу для піци або італійської пасти.

• У стравах середземноморської кухні використовуйте розсіл для хумус, оливкового хліба і соусів на основі йогурту.

• Змішайте кілька крапель розсолу з невеликою кількістю оливкової олії «екстра вірджин», щоб приготувати смачний «соус», куди буде здорово вмочати сільський хліб типу чіабатти. Суміш можна доповнити сушеними пластівцями перцю чилі, щіпкою тертої лимонної цедри і дрібно нарізаним базиліком.

• Готуєте соте з овочів, але капуста вам здається досить прісною? Додайте трохи розсолу (приблизно 100-150 мл) в сковороду під час готування і страва стане більш ароматною.

• Ще одна причина, по якій вам не варто виливати оливковий розсіл, – приготування коктейлю «Брудний мартіні». Для 1 порції напою, змішайте 15 мл оливкового розсолу, 70 мл джину або горілки і 15 мл вермуту.

11.08.2021


Переглядів: 1062

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21180)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17329)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14557)
• Допомога під час карантину [967] (14480)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14316)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14130)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14004)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13976)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13966)
• Живи до ста! [965] (13951)
• Бюджет і ми… [965] (13887)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13881)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13754)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13662)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13658)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13604)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13215)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13187)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (435)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (68)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (68)
• Тонкощі заварювання кави (65)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (64)
• Небезпека вологих серветок (61)
• Пиріг «Чорний ліс» (60)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (60)
• Особливості вживання видів води (58)
• Часникові стрілки корисніші за часник (57)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (56)
• А ваш шампунь безпечний? (54)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (53)
• Нецукровий діабет (51)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (47)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"