Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №460 від 04.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

“Попалилися” на цукрові

За зловживання монопольним становищем на ринку цукрового буряка Рівненське відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТзОВ СП “Нива” на 25 тисяч гривень. Товариство нав’язувало бурякоздавачам свої умови та ціни при укладанні договорів.

У лікарні поїхав дах

Сильний вітер під час грози зірвав майже 130 листів шиферу з будівлі Гощанської райлікарні. Загалом пошкоджено близько 12 відсотків загальної площі покрівлі медичного закладу.

У Костопіль поїде 30 тисяч євро

Переможницею Міжнародного конкурсу молодих виконавців популярної музики “Нова хвиля-2010” в Юрмалі стала співачка з Вірменії Сонна Шахгельдян. Друге місце та 30 тисяч євро дісталося Тетяні Ширко - нашій землячці з Костополя. Тетянка, яка нині живе та навчається у Києві, поступилась співачці з Вірменії лише одним балом.

Чорнобильців таки оздоровлять

П’ять місцевих здравниць, які взяли участь у тендері, оздоровлятимуть чорнобильських дітей Рівненщини. Загалом 117 тисяч дітей краю мають статус чорнобильців, а відтак, право на безкоштовне оздоровлення.

Процес оздоровлення за державні кошти триватиме до кінця року, проте не перешкоджатиме освітньому, оскільки санаторні заклади зобов’язалися під час відпочинку організувати школярам спрощену навчальну програму.

На Рівненщині гратимуться сім’ї

Незабаром на Рівненщині проводитимуть комплексні сімейні ігри. Таким чином популяризуватимуть здоровий спосіб життя та рухову активність серед населення області. Змагання поєднуватимуть інтелектуальні завдання, фізичні вправи та елементи квесту. Необхідна умова - участь має брати не просто команда гравців, а сім’я. Відбіркові ігри проводитимуть у всіх населених пунктах краю. Після перемоги вдома команда вирушатиме на районний етап, після перемоги у районному - суперфінал в обласному центрі.

Людям з інвалідністю дають роботу

Цьогоріч до центрів зайнятості області звернулося майже 900 людей з обмеженими можливостями. Для 159 із них знайшли відповідне робоче місце. Тим, хто потребував перекваліфікації, центр зайнятості запропонував професійне навчання. Цим скористалися 78 безробітних з інвалідністю. Після чого 59 працевлаштувались.

Залікують на 309 гривень

На лікування одного жителя краю цього року бюджет виділив 309 гривень. Це на 60 гривень більше ніж торік. У першому півріччі 2010-го залучено понад 32 мільйони позабюджетних коштів. Їх використовуватимуть для надання безкоштовної невідкладної допомоги.

04.08.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.08.2010p. 
На головну сторінку