Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №229 від 02.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вимога

Церква проти

Православна молодь вимагає заборонити аборти, рекламу тютюну та алкоголю

З вимогою законодавчо заборонити аборти, рекламу алкоголю та тютюну, поширення в ЗМІ насилля та аморальності звернулися до Президента України, ВРУ та уряду учасники IV Всеукраїнського з'їзду православної молоді, який відбувся в Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі в Києві.

Від православних Рівненщини ухвалу на з'їзді підтримали представники молодіжних православних братств, парафій з Рівного, Млинова, Дубна, села Срібне Радивилівського району.

За словами керівника відділу в справах молоді Рівненської єпархії УПЦ КП, диякона Віталія Поровчука, якщо влада не реагуватиме на звернення, то православна молодь може вдатися до мирних акцій протесту. Він також повідомив, що саме з ініціативи рівненських молодіжних громадських організацій і місцевого православного братства Святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії питання про заборону в обласному центрі зовнішньої реклами алкоголю й тютюну 2 березня розглядатимуть на сесії Рівнеради.

Учасники Всеукраїнського з'їзду православної молоді звернулися також до вселенського патріарха Варфоломія та Президента України з проханням сприяти визнанню автокефалії УПЦ КП, обговорили шляхи активізації місіонерського богослужіння серед молоді, створення в лоні церкви служби соціальної опіки, яка допомагатиме людям з особливими потребами.

02.03.2006ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2006p. 
На головну сторінку