Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №460 від 04.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бабусин рецепт

Огіркова дієта

Огіркова дієта

Огірки на 97 відсотків складаються з води. Огіркова вода дуже швидко й безперешкодно проникає у клітини організму. Цей овоч надзвичайно багатий на мінеральні речовини, вітаміни, кислоти, пектини.

Огірки вважаються чи не найліпшим природним сечогінним засобом. Завдяки калію і магнію огірки нормалізують кров’яний тиск (і підвищений, і занизький), поліпшують стан судин і серця, звільняють організм від зайвої рідини. Особливо корисний цей овоч людям похилого віку, які зазвичай мають низку хвороб: гіпертензію з супутньою серцевою недостатністю, атеросклерозом, ожирінням.

Цілеспрямоване лікування хвороб серця - це вживання зранку, натще 1 склянки суміші огіркового й салатового соку (1:1). А хворим на гіпертонічну хворобу, ожиріння - корисна раз на тиждень розвантажувальна дієта, коли споживається протягом дня лише 2 кг огірків за 5 прийомів.

Досить часто до “букета хвороб” приєднуються хвороби печінки, особливо жовчного міхура, сечокислий діатез - огірки допоможуть очищенню цих органів. При таких хворобах п’ють огірковий сік по 0,5 склянки двічі на день натще.

Пектинові речовини та клітковина огірка поліпшують перистальтику кишечника, виконують очисну дію. Тому у разі запору огірки з медом їдять досхочу (терті огірки, підсолоджені медом) чи п’ють огірковий сік (можна до 1 л упродовж дня), або вживають зранку натще 1 склянку огіркового розсолу.

У разі гастриту та виразкової хвороби (підвищена кислотність) корисно вживати огірковий сік по 0,5 склянки двічі на день, за 40-60 хв. до їжі. Якщо кислотність знижена - рекомендується огірковий розсіл.

Їжте огірки, щоб мати гарне волосся, міцні зуби, здорові ясна, красиві нігті (добре щодня вживати по 100 мл суміші соків огірка та капусти і втирати у шкіру голови).

Відома здатність огірків забезпечувати нормальне функціонування нервової системи та щитоподібної залози. Огірки використовують для лікування шкіри: у разі сухої шкіри і зморщок накладають на 20 хв. кашку з кількома краплями лимонного соку, у разі масної - тертий огірок наполовину з тертим яблуком. У разі вугрового сипу та сонячних опіків накладають кашку огірка або роблять примочки: 2 ст. л. тертого з шкіркою огірка заливають склянкою окропу, настоюють 4-6 год.

04.08.2010Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 04.08.2010p. 
На головну сторінку