Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №461 від 12.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

В першу чергу - пенсія

Розпочато фінансування виплати пенсій та грошової допомоги за серпень цього року. Щоденно пенсіонери області, відповідно до встановленої дати, отримують пенсійні виплати через поштові відділення та банківські установи. Станом на 4 серпня виплату пенсій та грошової допомоги профінансовано на 60,4 мільйонів гривень, що становить 19,2 відсотка від місячної потреби серпня цього року.

Даватимуть дармові щоденники

Семикласникам та восьмикласникам, які проживають у сільській місцевості, видаватимуть щоденники безкоштовно. На зміну традиційним - прийдуть профорієнтаційні. Таке ноу-хау розробили фахівці Державної служби зайнятості, задля орієнтування школярів у виборі сучасних затребуваних на ринку професій. В область надійшло 18 тисяч примірників такого видання, яке має назву “Живи і працюй в Україні!”.

А підлогу не встигнуть пофарбувати

За словами начальника управління освіти і науки ОДА Івана ВЄТРОВА, значних проблем у підготовці освітніх закладів до нового навчального року немає. Чи не єдиною складністю лишаються капітальні ремонти приміщень деяких шкіл, які не встигають зробити до першого вересня. Причина - затримка бюджетних коштів, виділених для цього.

Негода завдала мільйонних збитків

Нещодавні грози, сильний дощ та вітер пошкодили зернові площі Рівненщини. Загалом стихія вразила 11 тисяч гектарів посівів. На даних площах втрати врожаю становлять 30 відсотків. За попередніми підрахунками збитки аграріїв становлять близько 5 мільйонів гривень. Найбільше постраждали посіви на півночі області, а також у Рівненському, Корецькому, Гощанському та Острозькому районах.

Безробітних меншає

За статистикою, на початок серпня 2010 року у центрах зайнятості Рівненщини перебувало на обліку 16,6 тисячі людей. Це на 5,3 тисячі менше, ніж було зареєстровано 1 серпня минулого року. З-поміж безробітних переважають жінки. Їх у службі зайнятості зареєстровано 8,7 тисячі. Молодих людей у віці до 35 років - 6,8 тисячі.

На Рівненщині нестача власного жита

Близько шести тисяч тонн продовольчого жита нового врожаю доведеться закуповувати нашим аграріям за межами області.

За останні п’ять років зменшили площі, на яких селяни вирощували жито. Під урожай 2006 року сільськогосподарські підприємства засівали понад 20 тисяч га, а цьогоріч обмолочуватимуть трохи більше десяти тисяч гектарів.

Житнє борошно є незамінним для випікання соціальних сортів хліба. Відтак, у наступному році збільшуватимуть площі посіву жита на Рівненщині.

12.08.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2010p. 
На головну сторінку