Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №461 від 12.08.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Серія невдач триває

Серія невдач триває

Третьої поспіль поразки у нинішньому сезоні зазнав “Верес”. На жаль, рівняни знову не змогли забити у ворота суперника бодай гол престижу. Команда Віталія Шевчука без жодного набраного очка разом із білоцерківською “Россю” продовжує замикати турнірну таблицю чемпіонату.

Чемпіонат України. Друга ліга. Група “А”.

“Верес” - “Єдність” (Плиски) - 0:2 (0:0).

Рівне: Печинський - Котюк, Воротеляк, Жук, Новосад (Нагорнюк, 75), Назарчук (Жилінський, 72), Єфімчук, Оксенюк, Гайдук (Момоток, 70), Вознюк, Любар.

Плиски: Шевченко - Заварін (Комар, 44), Влаєв, Лемішевський, Синьогуб, Яворський (В. Колесніков, 64), Карпов (Шарій, 60), Гричан (М. Колесніков, 80), Ковальчук, Марущук (При-ма, 46), Рудавець.

Голи: Шарій (67), Синьогуб (90).

Попередження: Оксенюк (36), Воротеляк (78), Жук (81) - Заварін (40), Ковальчук (87).

Цією грою у Рівному офіційно відкрився новий футбольний сезон. Під урочисті звуки гімну України капітани обох команд підняли над стадіоном державний прапор.

Через спеку, що продовжує лютувати в Україні, і у Рівному зокрема, гра третього туру “Верес” - “Єдність” розпочалася аж о вісімнадцятій годині.

Проте, навіть за таких обставин головний арбітр матчу робив дві вимушені хвилинні паузи у кожному з таймів, аби футболісти перевели подих та освіжитлися водою.

Гості одразу ж задекламували власне бажання здобути максимум очок у звітному поєдинку. Після нетривалої розвідки “Єдність” приступила до активних атакуючих дій.

Андрій Ковальчук на швидкості зміг обіграти одразу декількох оборонців команди господарів і від лицевої лінії поля віддав чудову передачу на лінію воротарського майданчика. На щастя, поблизу був лише Павло Печинський, який нейтралізував небезпеку.

Згодом під час масованої атаки гостей удару завдавав Андрій Марущук - ворота “Вереса” врятували оборонці.

Підопічні Віталія Шевчука намагалися відповідати контратаками. В одній із них господарі втратили реальну нагоду забити гол. Андрій Оксенюк на власній половині перехопив м’яча і віддав непогану передачу на хід Олександру Любару. Проте перший із них витримав занадто довгу паузу, а другий, намагаючись обіграти захисника, що встиг перегородити шлях, заплутався у власних ногах.

Кінцівку тайму краще провів саме “Верес”. Ще один небезпечний момент біля воріт Шевченка господарі створили на сороковій хвилині матчу, коли Оксенюк небезпечно пробив штрафний удар метрів із двадцяти.

Згодом чудовий шанс забити перший гол у сезоні втратив Володимир Гайдук. Дмитро Вознюк у черговій контратаці виконав рейд лівим флангом і віддав навісну передачу на партнера. Проте Гайдук зовсім трохи помилився із вибором позиції і до м’яча не дотягнувся.

Із початком другого тайму ігровою ініціативою знову заволоділи гості. Футболісти “Єдності” методично обстрілювали ворота Печинського і гол не змусив на себе довго чекати.

Після, здавалося б безадресної, передачі із правого флангу центральні оборонці та голкіпер “Вереса” не розібралися, кому саме слід вибити м’яча подалі. Цим чудово скористався Руслан Шарій, який у падінні ударом голови переплавив сферу у дальній кут воріт - 0:1.

Згодом “Єдність” могла забити вдруге. Віталій Колесніков перевірив реакцію воротаря рівнян красивим ударом “ножицями” - цього разу Печинський не підвів, парирувавши і добивання у виконанні Рудавця.

Натомість не виручив наш голкіпер у набагато простішій ситуації. Вже у компенсований до основних дев’яноста хвилин матчу час Синьогуб виконав штрафний удар. Захисник “Єд-ності” пробив, що називається на техніку, не сильно, але точно пославши “снаряд” над стінкою у верхній кут воріт “Вереса”. У цьому епізоді Печинський проводжав м’яча до сітки власних воріт лише поглядом - 0:2.

Щодо господарів поля, то після пропущеного голу гра в атаці у них геть розклеїлася. Та й сил відбігати у високому темпі увесь матч у непідготовлених футболістів явно бракує.

Отож перших у чемпіонаті турнірних очок доведеться почекати ще.

Учора ввечері у Білій Церкві “Верес” зіграв перенесений матч першого туру із іншим аутсайдером, Россю. Про цю гру, а також про поєдинок четвертого туру “Десна” - “Верес”, що відбудеться у суботу, читайте у наступному номері “РР”.

12.08.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 12.08.2010p. 
На головну сторінку